Slavenas dāmas, kas nogriezušas garos matus
Slavenības
2010. gada 13. septembris, 06:12

Slavenas dāmas, kas nogriezušas garos matus

Jauns.lv

Aktrise Anna Hataveja (27) vienmēr nēsājusi garus kastaņbrūnus matus. Jaunās filmas „One Day” uzņemšanas laukumā viņa redzēta ar pavisam īsu matu griezumu.

Fotogrāfijās, kas tapušas kinolentes „One Day” uzņemšanas laukumā, redzams, ka aktrisei Annai Hatavejai tagad ir pavisam īss matu griezums. Annas aģents norāda, ka lomas dēļ aktrise nav šķīrusies no garajām matu cirtām. Šī ir tikai meistarīgi veidota parūka. Turpretī citas Annas kolēģes ir gatavas pa īstam nogriezt matus, ja to paredz scenārijs. Viņas uzskata, ka šādas pārmaiņas tām arī palīdz labāk iejusties un izprast uz ekrāna atveidojamo tēlu.

Nesen matus nogriezusi „Harija Potera” aktrise Emma Vatsone (20). „Stilists saņēma manu matus zirgastē un nogrieza ar vienu griezienu,” atceras Emma. „Brīnišķīga sajūta! Es sapņoju par īsiem matiem jau kopš 16 gadu vecuma. Tiklīdz man bija šī iespēja, es to izmantoju.” Vatsone nogrieza matus pirms došanās uz kinoprovēm. Aktrise ļoti vēlējās iegūt Līzbetes Salanderes lomu kinolentē „Meitene ar pūķa tetovējumu”. Arī Līzbetei ir īsi mati. Tomēr lomu saņēmusi cita aktrise – Rūnija Mara.

Filmējoties lentē „V for Vendetta” (2006, „V ir Vendetta”) aktrise Natālija Portmane (29) ne tikai apgrieza matus, bet tos noskuva pavisam! Līdzīgi rīkojās aktrise Demija Mūra (47), kad gatavojās lomai filmā „G.I. Jane” (1997, „Kareive Džeina”), kā arī aktrise Sigurnija Vīvere (60), kad filmējās šausmu filmā „Alien” (1979, „Svešais”).

Savukārt aktrise Mena Suvari (31) noskuva matus tāpat vien, – lomas dēļ viņai tas nebija jādara. 2007. gadā arī dziedātāja Britnija Spīrsa (28) šķīrās no matiem. Tiesa, šis bija depresīvs periods solistes dzīvē. Viņa bija uz nervu sabrukuma robežas un cīnījās ar depresiju. Pēkšņā ideja par gludi skūtu galviņu bija tikai kā sauciens pēc palīdzības.

Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press