Grupu „PeR” pazīst pat Oļegs Znaroks
Slavenības
2010. gada 15. decembris, 05:48

Grupu „PeR” pazīst pat Oļegs Znaroks

Jauns.lv

Grupa „PeR” atgriezusies no Maskavas, kur piedalījusies Krievijas televīzijas kanāla „RTR Planeta” Ziemassvētku koncertā „Песня года”, kurš pēc reitingiem ir vairāk skatīts nekā starptautiskais jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis”.

Grupas „Per” puiši ir sajūsmā, ka Maskavā notiekošajā „RTR Planeta” koncertā, kas tika filmēts divas dienas, viņus atpazinušas gan Krievijas šovbiznesa zvaigznes, gan mūzikas menedžeri. „Kad satikāmies, daudzi mums vaicāja, kā mums ir klājies pa šo laiku pēc „Jaunā viļņa”?” stāsta grupas mūziķis Ralfs Eilands.

Krievijas kanāla „RTR Planeta” vērienīgais koncerts norisinājies Piemaskavas pilsētas Padoļskas ledus hallē, kurā Ziemassvētku koncertam par godu bija uzbūvēta skatuve, uz kuras atradās grandioza pils.„Gada skatītākajā koncertā no lielākajām Krievijas zvaigznēm piedalījās Valērijs Ļeontjevs, Josifs Kobzons, Alsu, Sergejs Lazarevs, Oļegs Gazmanovs, Domeniks Džokers grupas „Bis” , „Дискотека Авария” un citi izpildītāji..

Šā gada Ziemassvētku koncertos Krievijas zvaigznes uz skatuves kāpa kopā ar savām atvasēm, bet grupa „PeR” muzicēja ar bērnu „Jaunā viļņa” dalībniekiem no Latvijas „The King Boys”. „Tāpat kā „Jaunajā vilnī”, arī šoreiz saņēmām komplimentus par saviem tērpiem, kurus mums radījusi tērpu māksliniece Indra Salceviča. Cilvēki, ieraudzījuši mūs Indras tērpos, noteica: „Ну вы стиляги!” (Jūs gan esat stilīgie!),” atceras Ralfs.

Maskavā puiši – Ralfs Eilands, Pēteris Upelnieks un Edmunds Rasmanis pavadīja četras dienas. Pa dienu notika mēģinājumi un koncerta ieraksti, bet pa naktīm norisinājās vērienīgas ballītes, kurās „PeR” līksmoja kopā ar Krievijas estrādes zvaigznēm. Puišus koncerta organizatori izmitināja netālu no Padoļskas ledus halles atpūtas bāzē „Мечта”.

Īpaši jautra muzicēšana grupai „PeR” izvērtusies ar reperi Dominiku Džokeru: „Pēdējā vakarā pirms prombraukšanas satusējām ar Džokeru. Viņš dziedāja, bet mēs pavadījām ar bītboksu un otrādi. Džokers pārsteidza ar savu atzinumu, ka viņam patīk Latvija, jo tajā ir eiropeiskāka pieeja muzicēšanai.”

Šis nebija vienīgais grupas „PeR” brauciens uz Krieviju, jo Krievijā populārais mūzikas menedžeris Jevgēņijs Orlovs uzsācis sarunas ar puišiem par sadarbību. Savukārt mājup braucot, Šeremetjevas lidostā, grupas „PeR” puišus uzrunājis slavenais hokeja treneris Oļegs Znaroks: „Viņš mūs atpazina pēc dalības konkursā „Jaunais vilnis 2010”

Nofilmēto Ziemassvētku koncertu Krievijas kanāls „RTR Planeta” translēs 2011. gada 6., 7, un 8. janvārī.

Krievijas reperis Dominiks Džokers sajūsmā par „PeR”

Hokeja treneris Oļegs Znaroks par grupu „PeR”

Santa Sergejeva/Foto: Mārtiņš Ziders un grupas „PeR” arhīvs