Slavenību šķiršanās epidēmija
Slavenības
2010. gada 17. decembris, 06:33

Slavenību šķiršanās epidēmija

Jauns.lv

Šogad par šķiršanos paziņojuši daudzi saskanīgi pāri, par kuriem domājām, ka viņu ģimenes dzīvē viss ir ideālā kārtībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pavasarī pēc atklātajiem vīra sānsoļiem aktrise Sandra Bulloka nolēma šķirt piecus gadus ilgušo laulību. Rudenī par šķiršanos paziņoja dziedātāja Kristina Agilera, nedaudz vēlāk plašsaziņas līdzekļus sasniedza vēsts, ka aktrise Eva Longorija aizgājusi no vīra, bet pavisam nesen šķirt laulību izlēmusi arī aktrise Skārleta Johansone. Pēc 60 kopdzīves gadiem par lēmumu šķirties vasarā paziņoja arī pērn mirušā popmūzikas karaļa Maikla Džeksona vecāki, bet pēc septiņpadsmit kopdzīves gadiem iet atsevišķus ceļus izvēlējušies arī tīņu zvaigznes Mailijas Sairusas vecāki.

Laulību šķiršana slavenību aprindās 2010. gadā izvērtusies teju par epidēmiju.

Skārleta Johansone un Raiens Reinoldss

Holivudas zvaigžņu pāris Skārleta Johansone un Raiens Reinoldss pēc divu gadu ilgas laulības šā gada decembrī paziņojuši par šķiršanos. Raeins šogad žurnāla „People” aptaujā atzīts par seksīgāko vīrieti pasaulē.

„Pēc garas un rūpīgas apspriešanās, mēs izlēmām darīt galu mūsu laulībai. Mēs uzsākām savas attiecības ar mīlestību, un ar mīlestību un draudzību mēs tās izbeidzam,” vēstīts pāra sniegtajā paziņojumā. 26 gadus vecā filmu „Vicky Cristina Barcelona” („Vikija, Kristīne, Barselona”) un „He's Just Not That Into You” („Viņš nav tevī ieķēries”) zvaigzne ar Reinoldsu apprecējās 2008.gada septembrī kādā nomaļā kūrortā netālu no Vankūveras, Kanādā.

Reinoldss, kurš piedalījies filmās „Definitely Maybe” („Noteikti, varbūt”) un „The Proposal” („Bildinājums”), pirms laulības ar Johansoni bijis saderinājies ar kanādiešu dziedātāju Alanisu Moriseti.

Elizabete Hērlija un Aruns Najara

Decembrī „Twitter” mikroblogā aktrise Elizabete Hērlija paziņojusi, ka aizgājusi no sava vīra – indiešu miljardiera Aruna Najara. Viņai ir cits!

Hērlija norāda, ka tas noticis jau pirms vairākiem mēnešiem. Uz publisko atzīšanos viņu pamudinājis apstāklis, ka iepriekšējā nedēļā plašsaziņas līdzekļos nonāca fotogrāfijas, kurās redzams kā Hērlija skūpstās ar austrāliešu kriketa spēlētāju Šeinu Vornu. „Šī nav lieliska diena. Jūsu zināšanai, mēs ar vīru izšķīrāmies jau pirms dažiem mēnešiem,” aktrise rakstīja savā paziņojumā. „Mūsu ģimenes un draugi jau par to zināja.”

Elizabete un Aruns apprecējās 2007. gadā, bet pēc trim laulībā pavadītiem gadiem klīda runas, ka bagāto indieti aizvien vairāk nogurdina un garlaiko Lizas dzīvesstils un nemitīgā apgrozīšanās Londonas „sabiedrības krējuma” aprindās.

Runas par nesaskaņām pāra attiecībās klīda jau vairākus mēnešus. Aruns daudz laika pavadījis biznesa komandējumos prom no sievas un daudz biežāk dzīvojis pie savas ģimenes Mumbajā, Indijā.

Aruns esot ļoti atturīgs cilvēks un šobrīd jūtas apkaunots un nomākts, ka šķiršanās izvērtusies publiskā skandālā. „Viņam ir ļoti sāpīgi,” Lizas publisko atzīšanos komentējuši indieša draugi no Mumbajas. „Viņa ģimenei nebija nojausmas, ka abu attiecības ir beigušās. Indijā tas ir ļoti apkaunojoši un ģimene būs dziļi satriekta, kad to uzzinās.”

Kristina Agilera un Džordans Bretmens

Amerikāņu popmūzikas zvaigzne Kristina Agilera pēc piecus gadus ilgušas laulības rudenī paziņoja, ka ir šķiras no vīra.

Kā dziedātāja norādīja oficiālajā paziņojumā, neraugoties uz šķiršanos, abi ar vīru Džordanu Bretmenu apņēmušies būt labi vecāki savam divus gadus vecajam dēliņam Maksam.

Kristina un Džordans iepazinās 2002. gadā [Bretmens bija viens no Agileras albuma producentiem] un apprecējās trīs gadus vēlāk. „Viņi bija tik ļoti iemīlējušies,” stāsta paziņas. „Taču pēdējā pusgada laikā kļuva skaidrs, ka abi drīzāk dzīvo kā labākie draugi, nevis kā vīrs un sieva. Augustā Kristina ierosināja atpūtas braucienu uz Itāliju, lai atjaunotu kaisli viņu attiecībās, taču tas nepalīdzēja.”

Eva Longorija un Tonijs Pārkers

Novembrī pasauli šokēja ziņa, ka viens no populārākajiem un sabiedrībā visbiežāk aprunātajiem laulātajiem pāriem šķiras – Sanantonio „Spurs” un Francijas basketbola izlases līderis Tonijs Pārkers un viņa laulātā draudzene – seriāla „Bīstamās mājsaimnieces” zvaigzne – Eva Longorija.

Prasību par laulības šķiršanu tiesā iesniegusi Eva. Viņa dzīvesbiedra mobilajā telefonā atradusi ļoti interesantu un pikantu saraksti ar kādreizējā Sanantonio „Spurs” aizsarga Brenta Berija sievu Erīnu Beriju. Pēc neoficiālas informācijas, līdzīgu iesniegumu tiesā ir iesniegusi arī Beriju ģimene.

„Eva ir ļoti apbēdināta par notikušo, taču ne salauzta. Viņa vēlas, lai katrs redz, ka viņa mīl savu vīru,” pastāstīja kāds Pārkeru ģimenes draugs.

Britu prese pēc tam nāca klajā ar vēl vienu interesantu atklājumu, ka Erina Berija nav bijusi vienīgā Tonija Pārkera sarakstes draudzene. Tāda ir arī kāda 19 gadu veca angļu meitene Sofijas Egelere, kura nekautrējās visai pasaulei atklāt saraksti ari basketbolistu. Vai tiešām francūzis laulībā ar daiļo dzīvesbiedri jutās tik vientuļi, ka nācās angļu tīnei sūtīt puskailas paša fotogrāfijas? „Gribi, aizsūtīšu tev vēl seksīgākas bildes?” – viņš īsziņās rakstīja Sofijai. Pārkers ar meiteni iepazinies Londonā laikā, kad pavadījis tur brīvdienas un atpūtās kopā ar Londonas „Arsenal” spēlētāju Bakari Sanju. „Tonijs centās mani savaldzināt praktiski jau no pirmās mūsu iepazīšanās minūtes, turklāt visu laiku teica, ka mīlot mani,” stāsta Sofija. „Mēs aizbraucām uz naktsklubu kopā ar viņu un vēl diviem puišiem. Ap vieniem es gribēju doties mājās, bet Pārkers izskrēja uz ielas un centās mani pierunāt, lai nebraucu prom. Starp citu, man nebija ne jausmas, ka viņš ir Evas Longorijas vīrs.”

Tonijs gan apgalvo, ka viņam nav bijis „fiziska kontakta” ne ar Erīnu, ne Sofiju.

Kortnija Koksa un Deivids Ārkets

Aktieru pāris Kortnija Koksa un Deivids Ārkets oktobrī paziņoja, ka nolēmuši dzīvot atsevišķi, taču turpinās pildīt vecāku pienākumus un saglabās labas attiecības.

„Šīs šķiršanās mērķis ir labāk saprast pašiem sevi un īpašības, kas mums nepieciešamas savā partnerī un laulībā,” vēstīts aktieru oficiālajā paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem. „Mēs turpināsim būt labākie draugi un atbildīgi vecāki savai meitai. Mēs aizvien mīlam viens otru.” Pāris apstiprināja ziņas par šķiršanos īsi pēc tam, kad bulvārprese bija izplatījusi šādu informāciju.

Koksa un Ārkets satikās 1996.gadā filmas „Kliedziens” („Scream”) uzņemšanas laukumā un trīs gadus vēlāk apprecējās. Abiem ir sešus gadus veca meita.

Džims Kerijs un Dženija Makartija

Aktieris Džims Kerijs un viņa ilggadējā partnere Dženija Makartija pavasarī paziņoja, ka pēc piecu gadu kopdzīves šķiras.

„Mēs ar Dženiju tikko pārtraucām piecus gadus ilgušās attiecības. Esmu pateicīgs par daudzajiem laimes brīžiem, ko piedzīvojām. Vēlu viņai to labāko,” paziņoja Kanādā dzimušais komiķis. „Esmu ļoti pateicīga par gadiem, ko mēs ar Džimu pavadījām kopā,” „Twitter” mikroblogā rakstīja arī Dženija – aktrise un bijusī „Playboy” modele.

Madonna un Hesuss Luss

Popmūzikas karaliene Madonna un viņas 28 gadus jaunākais brazīliešu draugs Hesuss Luss uz īsu brīdi pašķīrās jau gada sākumā, taču salaba.

Rudenī dziedātāja sāka satikties ar vēl jaunāku puisi! Dejotājam Brahimam Račiki ir 23 gadi. Puisis ir profesionāls „breakdance” dejotājs. Viņš ir dzimis Lionā (Francijā) imigrantu ģimenē. Madonnas aizvadītās turnejas laikā Brahims bija viens no dīvas pavadošās grupas dejotājiem. Dziedātājas paziņas apgalvo, ka viņa ar jauno vīrieti satiekas jau pāris mēnešu. „Madonna tikai nevēlējās ar Brahimu parādīties sabiedrībā, kamēr nebija droša par šīm jūtām,” atzīmē paziņas. „Abu vidū uzplaukušas maigas jūtas. Tās attīstās ļoti lēnām. Madonna nekad neko „nesastrēbj karstu”. Šobrīd viņa novēro situāciju un apdomā, vai kopā ar Brahimu patiešām varētu izveidoties kas ilgnoturīgs. Spriežot pēc tā, ka abi tomēr sabiedrībā iziet kopā, Brahimam, šķiet, ir cerības.”

„Glābējzvana” zvaigzne Marks Pols Goselārs un Lisa Anna Rasela

TV seriāla „Glābējzvans” zvaigzne Marks Pols Goselārs jūnijā paziņoja, ka pašķīries no sievas Lisas Annas Raselas, ar kuru kopā laulībā pavadīti 14 gadus.

36 gadus vecais Goselārs un 38 gadus vecā Rasela iepazinās deviņdesmitajos gados populārā seriāla „Glābējzvans” („Saved by the Bell „) uzņemšanas laukumā, kur Goselārs atveidoja vienu no galvenajiem varoņiem Zeku, bet Raselai bija maza loma dažās epizodēs. Pāris salaulājās 1996.gadā, un viņiem ir divi bērni - sešus gadus vecais Maikls Čārlzs un četrus gadus vecā Āva Lorēna. Goselāra pārstāvja izdotajā paziņojumā teikts, ka šķiršanās notikusi pēc abpusējas vienošanās un ka pāra galvenā prioritāte ir bērni.

Sandra Bulloka un Džesijs Džeimss

Pēc atklātajiem vīra sānsoļiem, aktrise Sandra Bulloka, nolēma šķirt piecus gadus ilgušo laulību ar Džesiju Džeimsu.

„Sandra bija sagrauta. Džesijs centās izlūgties piedošanu, taču veltīgi,” žurnālam „Ok!” vēstīja kāds no pāra draugiem. Uzzinājusi par vīra neuzticību, Sandra nekavējoties aizgāja no mājām un atcēla arī plānoto braucienu uz Lielbritāniju, kur viņai vajadzēja piedalīties „oskarotās” filmas „The Blind Side” („Aklā puse”) pirmizrādē. „Neparedzētu privātu iemeslu dēļ es nevarēšu doties filmas atbalsta braucienā. Es atvainojos par sagādātajām neērtībām un pateicos jums, ka jūs turpināt atbalstīt filmu,” Bulloka informēja oficiālajā paziņojumā.

Šķiršanās lietā vainojama Džesija Džeimsa dēka ar tetovēto striptīza dejotāju Mišelu Makgija. Abu romāns bija sācies vēl filmas „The Blind Side” uzņemšanas laikā. Makgija gan centās norādīt, ka domājusi, ka Džeimsa attiecības ar sievu

Tolaik bija jau beigušās. „Es nekad ar viņu nesamestos, ja uzskatītu, ka viņš ir precējies vīrietis. Viņš radīja iespaidu, ka ir pašķīries.” Mišelai ir 24 gadi un viņa nebūt nelīdzinās saldai bārbijlellītei. Viņas miesu no galvas līdz kājām klāj tetovējumi. Zīmējums uz pieres vēsta sekojošu frāzi: „Lūdziet par mums, grēciniekiem”. Mišela pelna naudiņu kā striptīza dejotāja, čato un pozē pieaugušajiem domātā interneta portālā. Sociālās saziņas tīklā Twitter viņa sev devusi piedauzīgu palamu (neaizvietojot nosaukumu ar ***, nevaram publicēt). Viņu iespējams atrast arī pēc pseidonīma Mišela Seksbumba (Michelle Bombshell).

Šerila Koula un Ešlijs Kouls

Atklājusi vīra neuzticību, februārī par šķiršanos paziņoja skaistā dziedātāja Šerila Koula.

Šerila un futbolists Ešlijs Kouls sāka satikties 2004. gadā. Pēc astoņu mēnešu draudzības sporta zvaigzne aizveda meiteni romantiskās brīvdienās uz Dubaiju, kur pēc eksotiska brauciena pa tuksnesi kamieļa mugurā viņš nometās uz ceļgala mīļotās priekšā un viņu bildināja. 2006. gada15. jūlijā, nepilnu mēnesi pēc Pasaules kausa, Ešlijs un Šerila greznā ceremonijā mija laulības gredzenus. Dziedātāja atzinās, ka kāzu organizēšana bija kā „vēl viens pilnas slodzes darbs”. Ekskluzīvas tiesības publicēt slavenā pāra kāzu fotogrāfijas žurnāls OK! iegādājās par miljonu mārciņu.

2008.gadā pāra laulības dzīvi sašūpoja minējumi par Ešlija neuzticību. Šerila jutās tik pievilta, ka vairs nenēsāja laulības gredzenu, taču pēc kāda laika pāris salīga mieru. Gada sākumā no jauna paklīda baumas par Ešlija neuzticību. Šoreiz tās apstiprinājās. Līdz ar to četrus gadus ilgajai laulībai bija pielikts punkts.

Hale Berija un Gabriels Obrijs

Šā gada aprīļa beigās aktrise Hale Berija izšķīrās no drauga un meitiņas tēva Gabriela Obrija. Ar deviņus gadus jaunāko frankokanādiešu modeli Hale iepazinās 2005. gada novembrī.

Popmūzikas karaļa Maikla Džeksona vecāki

Popmūzikas karaļa Maikla Džeksona vecāki – Džo un Ketrīna – pēc 60 laulībā nodzīvotiem gadiem vasarā paziņoja, ka šķiras.

Šķiršanās iniciatore bijusi 80 gadus vecā Ketrīna. Kāds no ģimenei tuvu stāvošiem cilvēkiem atklājis, ka popmūzikas karaļa māte nolēmusi spert šādu soli, jo Džo kādā no intervijām izteicies, ka uzskata, ka tieši viņa vainojama dēla pāragrajā nāvē. 81 gadu vecais Džo norādījis, ka ne reizi vien lūdzis sievu visu laiku atrasties Maiklam līdzās. Ketrīna bijusi citos ieskatos, uzskatot, ka ir dēlam jādod sava personīgā brīvība.

Maikla Džeksona vecāku attiecības patiesībā jau sen nebija saskanīgas, taču Ketrīna nevēlējās domāt par oficiālu laulības šķiršanu reliģisku apsvērumu dēļ. „Kā Jehovas lieciniece viņa uzskatīja, ka laulībā – tā ir uz mūžu,” norāda ģimenes draugi.

Džo un Ketrīna sen nedzīvo kopā zem viena jumta, taču likuma priekšā viņi aizvien skaitās laulāts pāris. Maikla Džeksona mamma audzina pērn pāragri mirušā dēla trīs bērnus – Maiklu Prinsu I, Parisu un Maiklu Prinsu II (sauktu arī par Blenketu).

Mailijas Sairusas vecāki

Tīņu apjūsmotās dziedātājas un aktrises Mailijas Sairusas vecāki laulībā nodzīvojuši 17 gadu. Billiju Reju un Letīciju (Tišu) Sairusus uzskatīja par vienu no saskanīgākajiem laulātajiem pāriem Holivudā. Viņiem ir trīs kopīgi bērni: Mailija (18), Breisons (16) un Noa (10). Kantri mūziķis Billijs Rejs adoptējis arī abus Tišas vecākos bērnus, kas nākuši pasaulē viņas iepriekšējās attiecībās. Ģimene kopīgi rūpējas par piecām atvasēm.

Vēl aizvadītajā gadā Mailija savā autobiogrāfijā vecākus raksturoja kā īstus „mājāssēdētājus”, kas reti iet izklaidēties uz ballītēm, tā vietā dodot priekšroku laikam, ko pavada mājās kopā ar ģimeni. „Viņiem patīk būt kopā vienam ar otru un ar mums,” stāstīja Mailija.

Mamma Tiša ir Mailijas menedžere, bet tētis Billijs Rejs palīdz veidot meitas karjeru. Abi spēlējuši tēvu un meitu ASV populārajā seriālā Hanna Montana, kā arī kopīgi ieskaņojuši mūziku.

Mailijas tēvs iesniedzis tiesā laulības šķiršanas prasību, kā galveno iemeslu minot pāru visbiežāk piesauktās „nesamierināmās atšķirības”. „Šis lēmums brieda jau ilgāku laiku,” norāda pāra draugi. „Tā viņiem abiem būs labāk.” Paziņas norāda, ka ģimeni nav izpostījusi neuzticība un kāds trešais cilvēks.


Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press