Kas notika pēc tam? Latvijas mūzikas gada balvas aizkulises
Slavenības
2011. gada 23. februāris, 13:50

Kas notika pēc tam? Latvijas mūzikas gada balvas aizkulises

Jauns.lv

Pēc tam, kad uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves pāris stundu laikā tika sadalītas balvas „Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvā”, pašmāju mūziķu steidza uz Vecrīgas „B-Bāru”, lai veldzētu slāpes.

Tiesa gan, ne visi „Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas” laureāti ieradās uz mūziķu ballīti, lai kopīgi nosvinētu aizvadītā gada radošos panākumus. Piemēram, grupa „Triānas parks”, kas bija izvirzīta divās nominācijās – aizvadītā gada labākā debija un labākais alternatīvās mūzikas albums, šogad uz ballīti neieradās. „Triānas parka” dalībnieki pēc apbalvošanas ceremonijas steidzās mājup, atzīstot, ka šoreiz nav noskaņojums svinībām - grupas soliste Agnese Rakovska pēc plaušu karsoņa nonākusi reanimācijā, taču veselības stāvoklis jau uzlabojies un mūziķi cer, ka Agnese varēs piedalīties Eirovīzijas nacionālās atlases finālā.

Savukārt šlāgermūziķi Artūrs Reiniks un Oskars Andrušāns no grupas „Tērvete”, neilgu laiku paviesojušies ballītē, atzina, ka jādodas prom. Turklāt Artūrs Reiniks izrādot sava auto atslēgu, atzina, ka nekāda svinēšanās nesanāk, jo viņam tonakt jāvada automašīna.

Taču, neraugoties uz to, ka daudzi mūziķi tā arī neatnāca uz svinībām, kamēr tika dalīti bezmaksas „welcomdrink” „B-Bārā” nebija vietas, kur adatai nokrist, taču, kad slāpes tika remdētas, viesi pamazām sāka izklīst. Aizvadītā gada labākais popmūzikas albuma autors Lauris Reiniks uz ballīti atsteidzās ar savu skatuves kolēģi Martu Kukarani, smejot, ka dažiem nu būs viela pārdomām par abu attiecībām. Ballīti nelaida garām arī no Latgales atbraukušais šova „Dziedošās ģimenes” dalībnieku Uškānu ģimenes tētis Artūrs, kurš dalījās iespaidos nesenajā ceļojumā pa Austrāliju.

Nostāk no skaļākās bāra zāles pie galdiņa sarunājoties, kokteiļus malkoja viens no ierakstu kompānijas „Mikrofona ieraksti” vadītājiem Guntars Račs ar dzīvesbiedri Sintiju Jenerti.

Kad daudzi jau bija izklīduši, ballītē ieradās grupas „Z-Scars” līderis Andris Kivičs ar savu jauno skatuves partneri Samantu Tīnu, kā arī ar draudzeni Agnesi Karpoviču un dziedošo policistu Nikolaju Puzikova. Andris paskaidroja, ka viņa kompānija ieradusies tik vēlu, jo mūziķi gribējuši noskatīties pie TV ekrāna savus priekšnesumus. Andris atzina, ka bijis labi, vien saklausījis pāris šķības vietiņas viņa un Samantas dziedājumā.

Santa Cipule/Foto: Mārtiņš Ziders.