Brāļi Znotiņi līdzīgi kā brāļi
Slavenības
2011. gada 5. marts, 06:22

Brāļi Znotiņi līdzīgi kā brāļi

Jauns.lv

Topošais režisors Jānis Znotiņš (27) ne tikai gājis brāļa, aktiera Kaspara Znotiņa (35), pēdās teātra mākslā, bet arī sava ārējā tēla veidošanā — nezinātājiem pirmajā mirklī abus atšķirt ir pagrūti!

Lai arī pēc Kandavas vidusskolas beigšanas Jānis Znotiņš studējis „ģeogrāfos”, tomēr teātra vilinājums izrādījies stiprāks. Nu Jānis studē režiju Latvijas Kultūras akadēmijas otrajā kursā un par savām profesionālajām spējām pārliecina kā Nacionālā teātra skandalozās izrādes „Čīkstošais klusums” režisora asistents.

Lai novērtētu brāļa veikumu, „Čīkstošā klusuma” pirmizrādi apmeklēja arī Kaspars. Kā zināms, viņš novembrī saņēma „Spēlmaņu nakts” balvu kā aizvadītā gada labākais aktieris par lomu Jaunā Rīgas teātra izrādē „Ziedonis un Visums”.

Interesanti, ka Znotiņu ģimenē teātra gēns gan neesot bijis raksturīgs. Tā vismaz intervijā pirms gada žurnālam „Mājas Viesis” atzina Kaspars, būdams pārliecināts, ka „teātra infekciju” brālis neesot saņēmis no viņa. „Jānis atnāca pēc skolas uz Rīgu, mācījās Latvijas Universitātē Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē, bet vakaros padeva mēteļus Jaunā Rīgas teātra garderobē, un ar to arī viss sākās…” intervijā stāstījis Kaspars.

Tagad gan brāļiem ir līdzīgas radošās intereses, Bet arī viņu izskats ir līdzīgs. Kaut arī brāļiem Znotiņiem ir astoņu gadu starpība un Kasparam — garāki mati, viņi ar savu vizuālo līdzību spēj samulsināt. Jo abi izvēlas stilu, kāds raksturīgs „teicamniekiem”.

Kaspars Znotiņš izrādē „Ziedonis un Visums”


Vita Zvaigznīte/ Foto: Mārtiņš Ziders