Mels Gibsons: Es nekad nevienu neesmu diskriminējis
Slavenības
2011. gada 26. aprīlī, 16:01

Mels Gibsons: Es nekad nevienu neesmu diskriminējis

Jauns.lv

Skandalozais Holivudas aktieris Mels Gibsons paziņojis, ka nekad nevienu nav aizvainojis vai diskriminējis un ka preses rīcībā nonākušie audioieraksti, kuros viņš izteicis rasistiskus un seksistiskus komentārus, neatspoguļo viņa attieksmi pret cilvēkiem.

Mels Gibsons: Es nekad nevienu neesmu diskriminēji...

"Es nekad neesmu izturējies pret kādu slikti vai diskriminējis cilvēku viņa dzimuma, rases, reliģijas vai seksualitātes dēļ - punkts," Gibsons norādīja intervijā ar interneta vietnes "Deadline Hollywood" žurnālisti Elisonu Houpu.

Kā ziņots iepriekš, Gibsona bijusī draudzene un bērna māte Oksana Grigorjeva, ar kuru viņš cīnās par meitas Lūsijas aizbildniecību, pagājušajā gadā iesūdzēja aktieri tiesā, apgalvojot, ka viņš viņu sitis. Pagājušajā mēnesī Gibsons paziņoja, ka nevēlas apstrīdēt viņa izvirzītās apsūdzības, vienlaikus savu vainu neatzīstot. Tiesa viņam piesprieda trīs gadu ilgu pārbaudes laiku, palīdzības konsultācijas saistībā ar vardarbību ģimenē gada garumā, kā arī sabiedriski derīgos darbus.

Visnotaļ publiskā konflikta laikā Grigorjeva izplatīja kāda strīda ierakstu, kurā bija dzirdams, kā Gibsons aizvaino un kliedz uz krievu dziedātāju, kā arī izsaka rasistiskus komentārus.

Komentējot noplūdušo ierakstu, Gibsons intervijā uzsvēra, ka šie vārdi neatspoguļo to, ko viņš patiesi domā un kā izturas pret cilvēkiem. "Tā ir šausmīga, briesmīga lieta, kas tika pateikta konkrētai personai un vienas dienas kontekstā, tā neatspoguļo to, kam es patiesi ticu vai kā esmu izturējies pret cilvēkiem visu savu mūžu."

"Kurš gan sagaida, ka viņa teikto ierakstīs? Kas varētu gaidīt tādu personisku nodevību?" retoriski jautāja Ginsons.

2006.gadā pēc aresta par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā Gibsons nonāca mediju uzmanībā ar saviem antisemītiskajiem izteikumiem. Kad policija centās aizturēt piedzērušos aktieri, viņš centās aizbēgt, lietoja necenzētus izteikumus, kā arī paziņoja, ka "ebreji vainīgi pie visiem pasaules kariem". Jau pēc Grigorjevas piekaušanas skandāla amerikāņu aktrise Vinona Raidere atklāja, ka pirms vairākiem gadiem kļuva par Gibsona antisemītisko komentāru upuri, pēc viņas vārdiem, kādā Holivudas ballītē viņš viņu nosaucis par bēgli no krematorijas ("oven-dodger", burtiski - cilvēks, kas izvairījies no sadedzināšanas krāsnī, pēc analoģijas ar cilvēkiem, kas izvairās no karadienesta).

LETA/Foto: Bulls Press