Grupa "Musiqq" dodas uz Vāciju gatavoties Eirovīzijai
Slavenības
2011. gada 29. aprīlis, 14:51

Grupa "Musiqq" dodas uz Vāciju gatavoties Eirovīzijai

Jauns.lv

Grupas "Musiqq" dalībnieki jau otrdien, 3.maijā, no Rīgas dosies uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, lai gatavotos dalībai starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālam, šodien žurnālistiem stāstīja Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska.

"Musiqq" dalībnieki Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris konkursā piedalīsies otrajā pusfinālā, kas notiks 12.maijā. Kā žurnālistiem uzsvēra grupas dalībnieki, viņi savas izpildītās dziesmas "Angel In Disguise" priekšnesumam nav iecerējuši veikt kādas pārmaiņas. Dziesmu izpildīšanā viņiem palīdzēs piedziedātāji Rūta Dūduma, Līva Ēce-Kalniņa, Kristaps Šēnbergs un Gatis Supe.

"Paldies Latvijas skatītājiem par balsojumu, dodot mums iespēju šogad Eirovīzijā pārstāvēt Latviju. Mēs ticam savai dziesmai un ceram izdarīt visu to labāko, kas ir mūsu spēkos, bet pārējais būs atkarīgs jau no žūrijas un skatītājiem. Savā priekšnesumā neko īpašu mainīt neplānojam, jo tā bija mūsu pirmā ideja un, kā zināms, pirmās idejas ir tās labākās," sacīja Ogļezņevs.

Aizlidojot uz Vāciju, "Musiqq" sagaida smags darbs, jo plānoti neskaitāmi mēģinājumi, tikšanās ar faniem un preses pārstāvjiem, kā arī paredzētas citas aktivitātes. Grupas dalībniekiem paredzēta viesošanās arī Vācijas dalībnieces Lēnas Meieres-Landrutas rīkotajā pasākumā, kurā uzaicināti tikai dažu valstu pārstāvji. Latvijas dalībnieki uzaicināti piedalīties pasākumā pateicībā par to, ka Latvija pagājušajā gadā šai dziedātājai Eirovīzijas konkursā piešķīra maksimālo punktu skaitu, informēja Kaminska.

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa, kurā šogad kopumā piedalīsies 43 valstis, pirmais pusfināls notiks 10.maijā, otrs konkursa pusfināls notiks 12.maijā, bet fināls notiks 14.maijā. Konkursa norisei Latvijā skatītāji varēs sekot līdzi Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanālā. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad būs raidījums "Latvija - turam īkšķus!", savukārt pusfinālus komentēs Valters Frīdenbergs, bet konkursa finālu kopā ar Frīdenbergu komentēs Uģis Joksts. Apkopoto Latvijas skatītāju balsojuma rezultātus šoreiz paziņos pagājušā gada nacionālās atlases Eirovīzijas uzvarētāja Aija Andrejeva, stāstīja LTV 1.kanāla direktore Baiba Šmite.

Eirovīzijas pirmajā pusfinālā piedalīsies Albānija, Somija, Armēnija, Šveice, Norvēģija, Gruzija, Turcija, Serbija, Krievija, Polija, Horvātija, Azerbaidžāna, Lietuva, Ungārija, Malta, Sanmarīno, Īslande, Grieķija un Portugāle. Savukārt otrajā pusfinālā, kurā Latvijas piedalīsies ar 17.kārtas numuru piedalīsies arī Nīderlandes, Bosnijas un Hercegovinas, Ukrainas, Kipras, Austrijas, Zviedrijas, Moldovas, Beļģijas, Slovākijas, Izraēlas, Maķedonijas, Dānijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Igaunijas, Rumānijas, Slovēnijas un Īrijas pārstāvji. No pusfināliem tālāk tikušajām valstīm finālā pievienosies Vācijas, Anglijas, Francijas, Spānijas un Itālijas izpildītāji.

Kā atzina Ogļezņevs, patlaban ar citu valstu dalībniekiem viņiem ir draudzīgas attiecības un liela konkurence nav izjūtama, taču, pienākot konkursam, situācija var nedaudz pamainīties. "Eirovīzija ir kā mazas olimpiskās spēles, tikai mūzikas jomā," pauda mūziķis.

Savukārt Balceris apgalvoja, ka viņi ir gatavi strādāt, lai sasniegtu labus rezultātus. Arī iepriekš notikušie ārvalstu braucieni nākuši par labu, jo iepazīta vide, kādā būs jāstrādā Vācijā. "Skatītāji droši vien gaida, lai mēs tiktu finālā, un es domāju, ka mēs to varam. Mūsu pirmais mērķis ir izkļūt no pusfinālā, taču finālā jau mums būs citi mērķi," sacīja Balceris.

LTV ir lepna, ka var piedalīties šajā starptautiskajā konkursā, jo tā ir iespēja arī Latvijas jaunajiem māksliniekiem parādi sevi pasaulei un paskatīties uz to, ko dara citi, vēstīja LTV 1.kanāla direktore. Viņa arī aicina skatītājus neaizmirst, ka "Musiqq" kā Latvijas pārstāvjus konkursam izvēlējušies paši, mudinot neaizrauties ar pārmetumu un kritikas izteikšanu neveiksmju gadījumā. Taču grupas "Musiqq" dalībnieki sacīja, ka ir gatavi arī kritikai.

Kaut arī vēl nav zināms, kurā valstī nākamgad notiks Eirovīzijas konkurss, ir zināms, ka konkursa pusfināli notiks 22.maijā un 24.maijā, bet fināls notiks 26.maijā.

LETA/Foto: LETA