1dienas
21stundas
44minūtes
29sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Grupa „Hameleoni” atgriežas uz skatuves
Slavenības

Grupa „Hameleoni” atgriežas uz skatuves

Jauns.lv

Pēc 10 gadu pārtraukuma Latvijas koncertdzīvē atgriežas 90. gados slavenā grupa „Hameleoni”, gatavodama koncertturneju pa visu Latviju.

Grupa „Hameleoni” atgriežas uz skatuves...
Duets „Hameleoni” pēc 10 gadu pārtraukuma nolēmis „uzbliezt”.
Duets „Hameleoni” pēc 10 gadu pārtraukuma nolēmis „uzbliezt”.

Kopš pēdējā „Hameleonu” albuma izdošanas pagājuši 10 gadi. Pārtraukt aktīvo darbību duets – Ēriks Budēvics un Andris Veinbergs – izlēma 2001. gadā. „Latvija ir pārāk maza valsts, lai, koncertējot gadu no gada, varētu saglabāt lielu publikas atsaucību un interesi. Ļāvām atpūsties, lai atgrieztos ar jauniem spēkiem un citā kvalitātē. Zinām, ka mūsu klausītāji to gaida un būs patīkami pārsteigti!” ir pārliecināts grupas līderis Ēriks Budēvics.

Taču grupas atpūta nebūt nenozīmē, ka duets 10 gadus būtu pavadījis dīkā. Budēvics un Veinbergs ir profesionāli mūziķi ar akadēmisko izglītību un visu šo laiku darbojušies mūzikas nozarē. Ēriks ir kordiriģents un vīru kora „Brocēni” vadītājs, kā arī Kauguru kultūras nama bērnu popgrupas „Visi kā viens” vadītājs un vokālais pedagogs. Savukārt Andris ir pianists un paralēli absolvējis starptautisko SAE institūtu Minhenē, iegūstot mūzikas inženiera diplomu. Pašlaik viņš strādā Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā par koncertmeistaru.

Tādus fani „Hameleonus” atceras no deviņdesmitajiem.
Tādus fani „Hameleonus” atceras no deviņdesmitajiem.

„„Hameleonu” laiku atceramies ar nostalģiju kā ļoti īpašu savā dzīvē. Pārpildīti koncerti, ovācijas, komplimenti… Tas bija pirmā albuma „Tu mana sirds” fantastisko panākumu gads,” atceras Ēriks. Bez šaubām – līdz ar to tā bijusi dzīve uz riteņiem, jo koncertēts bez apstājas gandrīz trīs gadu garumā. „Protams, tas nebija viegli, un slodze bija pamatīga, bet tas bija laiks, kad varējām sniegt muzikālu gandarījumu saviem klausītājiem, un mēs to darījām – atdevām visu,” piebilst dueta dalībnieks.

Ēriks pauž prieku par to, ka šajā pauzes laikā fani viņus nav aizmirsuši: „Cilvēki aizvien mūs atpazīst arī uz ielas, uzsaucot: „Tu taču esi tas no „Hameleoniem”! Kur esat pazuduši?” Šādi jautājumi tiek uzdoti bieži. Un tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc esam nolēmuši mēģināt vēlreiz. Pēc ilgās klusēšanas gribas atkal „uzbliezt”. Esam tā pa īstam noilgojušies pēc koncertiem un publikas, tāpēc nākam ar jaunu elpu, mūziku un dziesmām!” Starp citu, tieši tā duets sola saukt savu jauno albumu – „Vēlreiz”, kurā būšot apkopotas vairāku gadu garumā krātās idejas.

Grupa „Hameleoni” ir gatava vasaras koncertturnejai visā Latvijā. Gandrīz divu stundu ilgajā koncertā piedalīsies arī īpašie viesi – Harijs Ozols, Santa Zapacka, Kaspars Markševics, „Rassell&Sabīne Berezina”, kā arī Markus Riva. Pasākuma ietvaros plānota arī „Ziedot.lv” akcija „Saziedo pirmklasniekam skolas somu”. Visu laiku populārākās dziesmas „Hameleoniem” uz skatuves palīdzēs izpildīt pavadošais sastāvs – Raivo Stašāns, Laura Raila, Iveta Gaile un Edgars Raila.

Koncerti gaidāmi:

4.06. – Saulkrastu estrāde

10.06. – Jelgava, Uzvaras parks

11.06. – Rēzekne, Centrālais parks

17.06. – Tukums, Durbes estrāde

18.06. – Kuldīgas estrāde

1.07. – Dobeles estrāde

2.07. – Jēkabpils, Krustpils estrāde        

8.07. – Gulbenes pilsētas stadions

15.07. – Cēsu estrāde

16.07. – Liepājā, estrādē «Pūt, vējiņi!»

22.07. – Talsu Sauleskalna estrāde

23.07. – Bauskas estrāde

29.07. – Valmieras estrāde

30.07. – Ogres estrāde

Kasjauns.lv / Foto: Darren Kane