Tautā iemīļotā "Šlāgeraptauja" aiziet pa skuju taku
Muzikālais raidījums „Šlāgeraptauja” LTV ekrānos pirmo reizi parādījās ap 2004.gadu. Neskatoties uz augstiem reitingiem, konkrētajam raidījumam pielikts punkts.
2016. gada 11. augustā, 06:40

Tautā iemīļotā "Šlāgeraptauja" aiziet pa skuju taku

Jauns.lv

Bēdu ziņu par raidījuma beigām izplatījusi tā ilggadējā vadītāja Raiva Veidenbauma, kura pēdējos 12 gadus kopā ar Gunti Skrastiņu Latvijas Televīzijā vadīja „Šlāgeraptauju”. Nākamās sezonas darba līgums ar Raivu nav pagarināts.

Tautā iemīļotā "Šlāgeraptauja" aiziet pa skuju tak...

Raivai LTV lēmums bijis sāpīgs

„Raidījumu vadīju 12 gadus, tā reitingi bija ļoti augsti, diemžēl tika izlemts, ka programmā vajadzīgas pārmaiņas. Jā, tas man ir sāpīgs lēmums. Esmu vairāk nekā divdesmit gadus šajā jomā strādājusi, un nu tam jāpieliek punkts,” paužot nožēlu, žurnālam „Ieva” stāsta Raiva Veidenbauma.

Par drakoniskajiem LTV plāniem atcelt tik daudzu tautiešu sirdīm tuvo muzikālo raidījumu tviterī jau sarkastiski pazobojies TV3 raidījumu vadītājs, TV persona Arnis Krauze:

LTV atsakās runāt par turpmākajiem plāniem

Kāds uzticams avots sabiedriskajā televīzijā gan ziņo, ka „Šlāgeraptaujas” vietā plānots cits muzikāls raidījums un to vadīs Raivas uzticamais pārinieks Guntis Skrastiņš. Veidenbaumu kadrā neredzēsim.

Pati Raiva neko vairāk par savu vai šlāgermūzikas nākotni sabiedriskajā medijā gan publiski neizpauž, vien minējusi, ka daudz tuvāks viņai ir darbs radio, jo tas esot intīmāk nekā televīzija.

Savukārt LTV projektu vadītāja Jana Priedniece sarunā ar Kasjauns.lv, atsakās skaidrot, kādēļ televīzija neplāno turpināt darba attiecības ar ilggadējo „Šlāgeraptaujas” vadītāju. Priedniece apstiprina, ka „Šlāgeraptaujas” vietā nāks jauns, tematiski un muzikāli līdzīgs raidījums, taču tā nosaukumu patur noslēpumā un izvairās runāt par Gunta Skrastiņa iesaistīšanos: „Šobrīd LTV sīkāk nekomentēs nedz jauno raidījumu, nedz arī nākamās sezonas plānus. Pēc kāda laika sekos oficiāls paziņojums. Šobrīd varu vien mierināt „Šlāgeraptaujas” fanus – šlāgermūzika paliks tajā pašā raidlaikā".

Ierasts, ka šīs mūzikas cienītāji pie televizoriem sasēž tā dēvētajā „praimtaimā” jeb laikā īsi pirms „Panorāmas” sestdienu vakaros.


Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv