Jaunajā TV talantu šovā grib piedalīties 700 cilvēku. FOTO
2011. gada 13. augustā, 15:59

Jaunajā TV talantu šovā grib piedalīties 700 cilvēku. FOTO

Jauns.lv

Sestdien, 13. augustā, Latvijas Mākslas akadēmijā norisinājās dalībnieku pirmā atlases kārta muzikālajam LNT projektam „OKartes Skatuve”. Pavisam bija pieteikušies 700 visdažādākā vecuma cilvēki, pat pensijas vecuma ļaudis.

Jaunajā TV talantu šovā grib piedalīties 700 cilvē...
Latvijas Mākslas akadēmijā norisinājās dalībnieku pirmā atlases kārta muzikālajam LNT projektam „OKartes Skatuve”. Pavisam bija pieteikušies 700 pretendenti.
Latvijas Mākslas akadēmijā norisinājās dalībnieku pirmā atlases kārta muzikālajam LNT projektam „OKartes Skatuve”. Pavisam bija pieteikušies 700 pretendenti.

LNT, Latvijas Mūzikas Kanāls un OKarte jaunajā rudens TV sezonā piedāvā muzikālu TV projektu „OKartes skatuve”. Jaunais TV projekts nav mācību iestāde, jo tajā dalībniekiem netiks pasniegtas nodarbības un norādīts, kas ir pareizi un kas nav. Tas ir radošs inkubators, kurā dalībnieki varēs brīvi izpausties. Pirmo reizi Latvijas TV šovu vēsturē dalībnieki paši būs noteicēji pār savām finansēm - viņi paši pelnīs, paši tērēs un paši plānos savu budžetu. Veidojot savu koncertu repertuāru un dziesmas, dalībniekiem būs iespēja strādāt ar profesionāliem mūziķiem, lai sagatavotu muzikālo materiālu.

Jaunā TV projekta „OKartes skatuve” producente Ilze Jansone sarunā ar portālu Kasjauns.lv pastāstīja, ka pirmajā dalībnieku atlasē gājis raibi, jo bija ieradušās daudzas spilgtas un kolorītas personības. „Atlases dalībnieku vidū bija visdažādāko profesiju pārstāvji. Piemēram, kāds 36 gadus vecs vīrietis, Latvijas čempions brīvajā cīņā, kurš ir arī lielisks tenors un kontrtenors. Atlasē viņš demonstrēja galvu reibinošus salto un atzina, ka šova laikā vēlas iegūt atpazīstamību un atrast sev jaunu sievu. Dalībnieku vidū bija arī kāds puisis, kurš veic datortomogrāfijas izmeklējumus. Savukārt kāds puisis no Ludzas nekur tālāk par savu pilsētu nav bijis, bet kāds cits jaunietis ir puspasauli apceļojis,” stāsta šova producente.

Ja uz iepriekšējo LNT šova „O!Kartes Akadēmija” atlasi lielākoties bija ieradušies jaunieši līdz 25 gadu vecumam, tad šoreiz atlasē savus spēkus izmēģināja arī pensijas vecuma ļaudis. Kāds vīrs gados pat bija atnesis sev līdzi vairākus ierakstus ar paša komponētām dziesmām.

Šova veidotāji uz atlasi jauniešus, kuri dzied un spēlē kādu mūzikas instrumentu, bija aicinājuši to ņemt līdzi, lai priekšnesumu padarītu vēl spilgtāku. Lielākoties uz atlasi jaunieši līdzi bija paņēmuši ģitāras. Jaunā TV projekta atlases dalībnieku rindās varēja manīt arī sabiedrībā zināmus cilvēkus, piemēram, kādreizējo grupas „Gain Fast” basģitāristu Didzi Bordo, grupas „Blitze” solistu Arvīdu Berķi, kā arī radio „Capital FM” ētera balsi Lieni Brikousku.

No visiem 700 pretendentiem tikai 50 un 60 dalībnieki turpinās dalību otrajā atlases kārtā. Šobrīd šova veidotāji plāno, ka jaunajā TV projektā „OKartes Skatuve” piedalīsies 24 dalībnieki.

Ieskats „OKartes Skatuve” pirmajā atlasē


Santa Sergejeva/ Foto: Juris Zariņš