TV šova „Mūsu Zelta dziesma” bērnu dziesmu koncerta aizkulises
Slavenības

TV šova „Mūsu Zelta dziesma” bērnu dziesmu koncerta aizkulises

Jauns.lv

25. septembra vakarā TV3 muzikālajā šovā „Mūsu Zelta dziesma” valdīja sirsnīgas un mīļas noskaņas, jo tika svinēti bērnības svētki. Pusfināla dziesmu lādei pievienojas „Kad man maziņam”, „Circenīša Ziemassvētki” un „Zelta sietiņš”.

TV šova „Mūsu Zelta dziesma” bērnu dziesmu koncert...
Dziedātājs Marts Kristians Kalniņš un bērnu dziesmu koncertu bija atnācis kopā ar savu dēliņu Matīsu.
Dziedātājs Marts Kristians Kalniņš un bērnu dziesmu koncertu bija atnācis kopā ar savu dēliņu Matīsu.

Desmit jauni mūziķi izpildīja dziesmas, kuras daudziem jo daudziem tuvas no bērnu dienām. Dziesmas, kuras mammas dziedājušas pirms miega, un dziesmas, kuras tik ļoti saistās ar ko siltu, sirsnīgu un patiesu. Žūrijas komisija Rozes Stiebras, Daigas Mazvērsītes, Elitas Patmalnieces, Mārtiņa Brauna, Andra Sejāna, Jāna Stībeļa, Normunda Jakušonoka, Marta Kristiana Kalniņa, Valda Liepiņa un Inta Teterovska sastāvā vērtēja izskanējušos priekšnesumus.

Pirmā uz „Mūsu Zelta dziesma” skatuves kāpa Annija Putniņa, kura slimības laikā aizvietoja Ivo Fominu. Viņa izpildīja dziesmu „Pasaciņa”, kuras mūzikas autors ir Zigmars Liepiņš, bet vārdi nāk no Aspazijas dzejoļa. Sniegumu vērtēja režisore R.Stiebra, kura zināja stāstīt vairāk par multfilmas un arī dziesmas „Pasaciņa tapšanu”. Enerģisku un atraktīvu priekšnesumu demonstrēja Dace Upīte, kura rokenrola noskaņās izpildīja grupas „Dzeguzīte” teju vai par himnu dēvēto dziesmu „Anniņa vanniņā”. Dziedošais policists Nikolajs Puzikovs uz skatuves kāpa kopā ar iepriekšējās sezonas TV šova „Dziedošās ģimenes” uzvarētāju jaunāko dalībnieci Zani Zaļkalniņu. Abi izdziedāja „Circenīša Ziemassvētkus”, bet par prāvu optimisma devu gādāja Andris Ērglis, uzstājoties ar Jāņa Stībeļa dziesmu „Glāze piena”. Nākamā dziesma, kura izskanēja šovā „Mūsu Zelta dziesma”, tapusi pirms 40 gadiem un iekļauta jau toreiz radītajā multiplikācijas filmā. Tā savu tīro, gaišo, dzidro skanējumu iznesusi cauri gadsimtiem.

„Zelta sietiņu” bērnu dziesmu koncertā izpildīja Kārlis Būmeistars jeb Kaža, izpelnoties augstāko novērtējumu no žūrijas komisijas. Pēc tam uz skatuves kāpa Elīna Seile un saksofonu kvartets „N[ex]t move”, lai izpildītu dziesmu „Mammu, es gribu!” Dāmu priekšnesumu vērtēja mūzikas un teksta autors Mārtiņš Brauns, kurš visiem par pārsteigumu pats kāpa uz skatuves, lai lustīgās noskaņās uzdziedātu šo jestro dziesmiņu. Samanta Tīna kopā ar Martu Kristianu Kalniņu izpildīja dziesmu „Zilais putniņš”, bet Diāna Pīrāgs apdziedāja Gunta Veita un Dagnijas Dreikas sapņu zemi „Disnejlendu”. Skatītāju sirdis aizkustināja arī Valtera Frīdenberga izpildītā dziesma par veco zābaciņu – „Kad man maziņam”. Viņa sniegumu augstu novērtēja Dailes teātra aktieris un režisors Valdis Liepiņš. Savukārt šova „Mūsu Zelta dziesma” svētdienas koncertu noslēdza Emīls Balceris, kurš izpildīja dziesmu „Pīrādziņ, nāc ārā!” Emīla ssniegumu vērtēja gan grupas „Labvēlīgais tips” mūziķis Normunds Jakušonoks, gan arī šova vadītājs Fredis jeb Andris Freidenfelds.

Pēc 25.septembra koncerta skatītāji un žūrijas komisija lēma, ka pusfināla dziesmu lādei pievienojas Valtera Frīdenberga izpildītā dziesma „Kad man maziņam”, „Circenīša Ziemassvētki”, ko izpildīja Nikolajs Puzikovs un Zane Zaļkalniņa, kā arī Kārļa Būmeistara izdziedātais „Zelta sietiņš”. Iepriekšējos koncertos vietu pusfinālā izcīnījušas jau šādas tautā iemīļotas dziesmas – „Dūdieviņš”, „Cielaviņa”, „Par rozēm”, „Lūgums”, „Ja Tu man esi”, „Tu un es”, „Lilioma dziesma”, „Mēmā dziesma” un „Mēs pārtiekam viens no otra”.

TV šova „Mūsu Zelta dziesma” bērnu dziesmu koncerta aizkulises