Tā apprecējās Vents Armands Krauklis
Slavenības
2011. gada 3. decembris, 06:27

Tā apprecējās Vents Armands Krauklis

Jauns.lv

Maģiskajā datumā – 11.11.11. – apprecējās grupas „Bumerangs” mūziķis, bijušais Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis (47). Viņš neslēpj, ka pirms kāzu dienas notievējis par sešiem septiņiem kilogramiem.

Kāzu dienā līdzās baltajā līgavas kleitā sapostajai mīļotajai sievietei, ar kuru iepazinās pirms piecarpusgadiem, Līgai Avotai (28) līgavainis Vents izskatījās patiešām stalts, sprauns un jauneklīgs. Nezinātāji pat nenojaustu, ka pārim ir 19 gadu starpība.

Kāzu datums tikpat maģisks kā saderināšanās diena

Kraukļa kungs gan liedzas, ka, posdamies precībām, apzināti būtu centies atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. „Šīs pārvērtības notika pavisam nejauši, pašas no sevis. Ziemā un pavasarī daudz fiziski strādāju, vasarā pāris reižu nācās pabūt slimnīcā. Tie arī bija galvenie notievēšanas iemesli, jo nekādus rituālus neievēroju, uz sporta zāli negāju,” pasmaida bijušais Valkas pilsētas mērs.

Veselības problēmas tikai pāris mēnešu pirms kāzu dienas bijušas arī par iemeslu, kamdēļ laikus iegādātais līgavaiņa uzvalks, tagad precoties, izrādījies nedaudz par lielu. Taču Vents Krauklis par to nebēdāja — galvenais, ka ar veselību nu viss ir kārtībā, bet uzvalka izmērs nekādi neesot traucējis kļūt par laimīgu precētu vīru.

Savu mīļoto Krauklis bildināja pērn 10. oktobrī (10.10.10.). Bet kāzu dienas datumu viņš bija izvēlējies kā pārsteigumu mīļotajai un pavēstījis aptuveni trīs mēnešus pirms izvēlētā maģiskā datuma — 11.11.11. „Man vienmēr ir paticis sagādāt pārsteigumus mīļotajai sievietei, un arī šoreiz tas izdevās,” viņš gandarīti nosaka.

Plašākas svinības būs vasarā

Laicīgā ceremonijā pāris salaulājās šā gada 11. novembrī, un svinībās „Annas Hotel” Cēsu pusē piedalījies arī Līgas un Venta sešus mēnešus vecais dēliņš Tomass. „Dēls uzvedās labi. Tam bijām gatavi jau iepriekš, jo vienmēr esam ņēmuši viņu līdzi gan uz dažādiem pasākumiem, gan „Bumeranga” koncertiem. Mūzika puikam patīk. Tikai reizēm viņš ieraudas, ja kādam sanāk nodziedāt šķībi,” par atvases priekšzīmīgo uzvedību lepojas Vents Armands Krauklis.

Jaunais vīrs atklāj, ka kāzu svinības ar draudzeni vēlējušies atzīmēt kā simboliskus mīlestības svētkus, tamdēļ atteikušies no šikām svinībām. Precību dienā kopā ar jauno pāri bijuši tikai paši tuvākie radinieki, bet plašākas svinības ar draugiem kā dārza svētkus Kraukļu ģimene iecerējusi sarīkot vasarā savā lauku mājā.

Nelielajās kāzu svinībās kopā ar viesiem Līga un Vents iemalkojuši šampanieti, nobaudījuši uzkodas, taču iztikuši bez neskaitāmajām precību tradīcijām. Pat kāzu valsi neesot dejojuši — uz šo mīlas deju Vents Armands Krauklis savu jauno sieviņu Līgu Avotu–Kraukli lūdza 18. novembrī, kad valsts svētku ietvaros viņi savas atkāzas atzīmēja Valkas kultūras namā — zīmīgajā vietā, kur tieši pirms gada Vents savu izredzēto bildināja.

Vents Armands Krauklis un grupa „Bumerangs”1990. gadā

Inta Mengiša/Foto: no Kraukļu ģimenes privātā arhīva