Šovā „OKartes skatuve. Dzimuši mūzikai” uzvar grupa „Jātnieki”. FOTO
Slavenības
2011. gada 17. decembris, 11:03

Šovā „OKartes skatuve. Dzimuši mūzikai” uzvar grupa „Jātnieki”. FOTO

Jauns.lv

LNT šova „OKartes skatuve. Dzimuši mūzikai” superfinālā par uzvaru un 25 000 latu vērtu reklāmas laiku TV kanālā LMK sacentās divas spēcīgākās šova grupas – „Jātnieki” un „4 Vēji”. Skatītāji ar telefonbalsojuma palīdzību lēma, ka šova laureāti ir grupa „Jātnieki”.

­­

Pēc 15 nedēļu maratona Rīgas kinostudijā notika LNT šova „OKartes skatuve. Dzimuši mūzikai” fināls. Šovu 5. septembrī uzsāka 24 jaunie mūzikas talanti, kurus šova veidotāji sadalīja grupās jeb muzikālajās apvienībās. Šovā dalībnieki gandrīz četrus mēnešus dzīvoja slēgtās telpās un ik nedēļas nogalē uzstājās šova koncertā, kurā kāds no mūziķiem tika izbalsots. Līdz finālam nokļuva vien 16 dalībnieki un par uzvaru 16. decembrī cīnījās grupas „4 Vēji”, „Jātnieki”, „T-Band” un puišu grupa „nu un”. Fināla koncertu vērtēja izcilais latviešu dziedātājs Igo, LNT ģenerāldirektors un šova "OKartes Skatuve" idejas autors Andrejs Ēķis, kā arī pasaules slavenais pianists Vestards Šimkus.

Superfinālā bija lemts nokļūt vien divām spēcīgākajām grupām – „4 Vēji” un „Jātnieki”. Jau fināla pirmajā kārtā šo līdergrupu balsojumu rezultāti bija ļoti līdzīgi, un tādi tie saglabājās līdz pat pašām koncerta beigām. Ar nelielu balsu starpību uzvaru izcīnīja grupa „Jātnieki”, tādējādi triumfējot šajā muzikālajā realitātes šovā „OKares Skatuve”!

Grupas „Jātnieki” sastāvā muzicē Sabīne Berezina un Anete Volmane, kā arī divi braši puiši – Rikardions un Mārtiņš Jātnieks. Šī apvienība arī pēc šova nolēmusi muzicēt kopā kā grupa. Arī otrās vietas ieguvēji - grupa „4 Vēji” - pēc šova plāno darboties kā grupa. Šova finālā grupa „4 Vēji” pārsteidza ar krāšņiem tērpiem. Koncerta pirmajā daļā grupas dalībnieces – Madara Grēgere un Māra Katarska bija sapucējušās ekstravagantās līgavu kleitās no kāzu salona „Beautiful day”, bet puiši – Mārtiņš Ruskis un Kristaps Pujāts bija ģērbušies īstos līgavaiņu uzvalkos.

Pēc superfināla vairāki dalībnieki un šova vērotāji sarunā ar kasjauns.lv atzina, ka uzvaru grupa „Jātnieki” nopelnījusi godam, jo tā bija vienīgā muzikālā apvienība, kura līdz pat šova finālam nokļuva pilnā sastāvā – neviens dalībnieks netika izbalsots. Turklāt grupai izveidojies savs stils un raksturs. Izpildot enerģisku kantrī mūziku ar dažādu citu mūzikas stilu sajaukumu, grupa „Jātnieki” kļuvusi jau par iecienītu mūzikas apvienību, kura pat radījusi vairākus radio staciju hītus. Tiesa, grupas atraktīvais akordeonists Rihards Millers jeb Rikardions sarunā ar kasjauns.lv atklāja, ka grupa mērķtiecīgi virzījusies uz uzvaru, taču viņš vēl nespēj noticēt priecīgajam faktam. Savukārt Sabīne Berezina pastāstīja, ka šova laikā grupa ne reizi nav palikusi pēdējā vietā, kā arī nav plūkusi uzvaras laurus.

Grupas „Jātnieki” hīts „Balle Baložos”

Grupa „Jātnieki” izpilda Sabīnes Berezinas hītu

Grupas „4 Vēji” hīts „Vēl tevi mīlēt”

Santa Sergejeva/Foto: Mācis Priede