Didžus meita spēlē teātri, Rajeckas meita studē džezu. Slavenību bērni izvēlas vecāku profesijas
Slavenības

Didžus meita spēlē teātri, Rajeckas meita studē džezu. Slavenību bērni izvēlas vecāku profesijas

Jauns.lv

Bieži vien bērni izvēlas turpināt vecāku iesākto nodarbošanos. Arī pašmāju zvaigznes var lepoties ar atvasēm, kuras jau kopš mazotnes apgūst savu slaveno vecāku profesijas.

Didžus meita spēlē teātri, Rajeckas meita studē dž...
Santas Didžus meita Emīlija ne tikai spēlē teātri, bet arī dejo tautiskās dejas.
Santas Didžus meita Emīlija ne tikai spēlē teātri, bet arī dejo tautiskās dejas.

Santas Didžus meita spēlē teātri, dejo un koklē

Aktrises Santas Didžus un uzņēmēja Arņa Bikšus meita Emīlija (9) jau kopš pirmās klases apgūst laikmetīgo deju, kokles spēli un, tāpat kā māmiņa, spēlē teātri.

Santa Didžus atklāj, ka pirms izrādes vai koncerta, kurā piedalās meita Emīlija, viņa uztraucas daudz vairāk nekā tad, kad pati kāpj uz skatuves. Santa priecājas, ka meitu ir ieinteresējusi deja, taču slavēt savu atvasi aktrise nevēlas. „Tad jau labāk, lai to dara Emīlijas deju pasniedzēja un horeogrāfe Lilija Lipora,” teic Santa un piebilst, ka Emīlija dažādās deju izrādēs uzstājas kopā ar savas deju pasniedzējas dēlu Dzintaru. Abi bērni ne tikai kopā apgūst laikmetīgo deju un baletu, spēlē kokli, bet arī mācās Babītes vidusskolā. Turklāt Santas meitai bijusi arī loma mammas režisētajā izrādē „7 dienas. Genesis”. Šogad Emīlija nolēmusi izmēģināt spēkus deju konkursos.

Emīlija deju nodarbības apmeklē četras reizes nedēļā. Viņa jau dejojusi – tautas dejas, hiphopu, laikmetīgās un modernās dejas.

Santas Didžus un Arņa Bikšus ģimene

Vēl par agru spriest, vai modeles Annas Cines dēlēns Adrians savu nākotni saistīs ar modeļa karjeru, taču kopš mazotnes viņš pieradis pie zibspuldžu gaismas un labprāt pozē fotokamerām.
Vēl par agru spriest, vai modeles Annas Cines dēlēns Adrians savu nākotni saistīs ar modeļa karjeru, taču kopš mazotnes viņš pieradis pie zibspuldžu gaismas un labprāt pozē fotokamerām.

Krievijā dzīvojošās modeles Annas Cines divus gadus un piecus mēnešus vecais dēlēns Adrians jau kopš dzimšanas pieradis pie fotokamerām un iepazinis modeļu darba aizkulises. Un nu jau arī pats pabijis modeļa lomā.

Anna ar dēlu Rīgā ierodas reti, bet katrā viesošanās reizē mazais Adrians ar mammu piedalās vairākās fotosesijās. Slavējot dēlēnu, Anna atklāj, ka puika ir lielisks. „Viņš ļoti labi prot runāt, skaita līdz desmit, labprāt apgūst alfabētu. Savam vecumam ļoti attīstīts bērns. Netipisks maskavietis — blonds ar zilām acīm. Neprātīgi fano par sacīkšu automašīnām. Jau var atšķirt vairāku marku auto modeļus un mīl parunāties par mašīnām. Uzzinot mana dēla aizraušanos, mans paziņa apvaicājās, vai tik neesmu dēlam devusi vārdu par godu pasaulē kādam populāram sacīkšu automašīnu projektētājam — Adrianam,” priecājas modele un piebilst, ka dēlam, kā jau vīriešu kārtas pārstāvim, reizēm patīk arī pakoķetēt ar mammu. „Reiz no rīta biju uzvilkusi kleitu, un Adrians, mani ieraudzījis, teica: „Mamm, tas nav tas. Pārģērbies!”

Fotografēties mazajam Adrianam patīk tāpat kā viņa mammai Annai. „Kad bija mazāks, Adrians bija atvērtāks un labprāt visiem pozēja. Tagad viņš ļauj sevi fotografēt tikai cilvēkiem, kuri viņam patīk. Tā arī bija ar Adriana matu stilistu — Igoru Maslovu, par laimi, viņiem izdevās atrast kopīgu valodu. Turklāt tagad puikam pēc fotosesijas ir svarīgi redzēt galarezultātu, kā viņš bildēs izskatās,” stāsta Anna.

Modeles dēlēns jau iekļuvis Maskavas aktieru aģentūras „Fox Film” kartotēkā, kā arī Latvijas modeļu aģentūras „Baltic Casting Agensy” katalogā. „Šogad mums ir daudz plānu un ļoti aktīvi piedalīsimies dažādos projektos. Sadarbosimies arī ar Maskavas aģentūru „President Model Management”, ar kuru es savulaik strādāju. Braucu toreiz uz Dienvidkoreju, kur arī sākās mana modeles karjera,” atminas Anna.

Annas Cines dēlēns Adrians

Marija Migliniece jau kopš bērnības iepazinusi mammas Olgas Rajeckas nodarbošanos. Gan mammai, gan meitai ir skanīgas un labi nostādītas balsis.
Marija Migliniece jau kopš bērnības iepazinusi mammas Olgas Rajeckas nodarbošanos. Gan mammai, gan meitai ir skanīgas un labi nostādītas balsis.

Latviešu dziedātājas Olgas Rajeckas meitai Marijai Migliniecei (20) ir tikpat skanīga un labi nostādīta balss kā viņas slavenajai māmiņai, dziedātājai Olgai Rajeckai.

Šogad Marijai Migliniecei jābeidz studijas Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas Džeza un populārās mūzikas nodaļā. Viņa nav izvēlējusies iet slavenā tēta — basketbolista Igora Miglinieka — pēdās un nespēlē basketbolu, taču, tāpat kā mamma, ir aizrāvusies ar mūziku. Olga lepojas, ka meitai pirmajā vietā ir izglītība un ka savu nākotni viņa saista ar mūziku.

Olga Rajecka ar meitu Mariju Miglinieci

Slavenie burvju mākslinieki Dace un Enriko Pecolli uz skatuves kopā ar savu dēlēnu Danti. Vecāki klusībā cer, ka dēls nākotnē kļūs par burvi.
Slavenie burvju mākslinieki Dace un Enriko Pecolli uz skatuves kopā ar savu dēlēnu Danti. Vecāki klusībā cer, ka dēls nākotnē kļūs par burvi.

Burvju mākslinieku Daces un Enriko Pecolli dēla Dantes (9) kontā ir ne viens vien burvju triks, ko viņš apguvis no saviem vecākiem, kuri palīdz dēlam attīstīt triku meistara spējas un priecātos, ja Dante nākotnē izvēlētos kļūt par iluzionistu.

Dace un Enriko Pecolli dēlēnam Dantem pirmo reizi trikus atklāja, kad zēnam bija trīs gadi. Dante bija vīlies, jo viņš bija ticējis brīnumam. „Dantem tā bija trauma. Sapratām, ka mums ir jāpiebremzē un vēl ir par agru mācīt viņam burvju trikus. Jāgaida, lai pieaug,” dēla vilšanos atklāj Dace.

Jau pēc gada Dante atkal izrādīja interesi par burvju mākslu, un vecāki sāka dēlu izglītot. Nu Dantem ir sava burvju triku programma, ar kuru viņš ir ļoti pieprasīts sava vecuma bērnu vidū. Turklāt Dante jau neskaitāmas reizes uzstājies uz lielās skatuves kopā ar slavenajiem vecākiem. Vecāki novērojuši, ka dēlam ļoti patīk strādāt ar publiku un atrasties uz skatuves. Aizvadītajos Ziemassvētkos un Jaunajā gadā Dante neatkarīgi no vecākiem pelnīja naudu kā Ziemassvētku vecīša palīgs.

Paralēli skolas gaitām Rīgas Katoļu ģimnāzijā Dante apmeklē arī mūzikas skolu. Dace atklāj, ka dēls ļoti mīl klasisko mūziku un bieži vien savā istabā klausās klaviermūzikas sacerējumu „Mēnesnīcas sonāte”.  

Dace neslēpj, ka viņa un vīrs Enriko būtu ļoti priecīgi, ja dēls izvēlētos turpināt vecāku iesākto nodarbošanos. Taču viņi ļaus puikam pašam izvēlēties nākotnes profesiju. „Ja viņš daudz strādās, viņam viss izdosies. Dantem Dieviņš ir devis skatuves harismu un talantu, tagad atliek vien to pareizi izmantot,” atklāj Dace.

Pecolli dēls Dante

Kristians Daniels čakli apmeklē TV šovus, kuros mūzikas aranžiju veidojis un taustiņus spēlē viņa slavenais tētis — Kristaps Krievkalns.
Kristians Daniels čakli apmeklē TV šovus, kuros mūzikas aranžiju veidojis un taustiņus spēlē viņa slavenais tētis — Kristaps Krievkalns.

Talantīgo mūziķu Madaras Celmas un Kristapa Krievkalna dēls Kristians Daniels (8) ļoti lepojas ar vecākiem. Viņš ir biežs viesis TV šovos un koncertos, kuros piedalās tētis Kristaps.

Kristians Daniels apmeklē mūzikas skolu, kur apgūst sitamos instrumentus. Zēnam ir teicama muzikālā atmiņa, un nopietnu klavieru skaņdarbu viņš spēj iegaumēt divu stundu laikā. Kristapa dzimtā ir vairāki mūziķi, tāpēc likumsakarīgi, ka arī viņa atvase mīl mūziku un aizraujas ar to. Taču Kristaps atzīst, ka nekad nespiedīs dēlam kļūt par mūziķi. „Lai viņš pats izlemj, ar ko saistīs savu nākotni. Taču, ja izvēlēsies mūziku, noteikti atbalstīšu,” sarunā teic Kristaps.

Aizvadītajā dzimšanas dienā Kristians Daniels mājas apstākļos bija sarīkojis savu pirmo koncertu. Pats sēdēja pie bungām, tētis spēlēja pavadījumu, bet mamma Madara Celma dziedāja. Tētis arī atzīst, ka viņš Kristianam ir autoritāte mūzikā. „Dēlam bieži patīk nākt man līdzi uz ierakstu studiju. Viņš jau ir tajā vecumā, kad grib aprunāties par mūziku un reizēm lūdz man ierakstīt kādu dziesmu,” ar savu atvasi lepojas Kristaps.

TV režisores Ditas Torsteres dēls Rūdolfs aizvadītā gada TV3 šovā „Mūsu zelta dziesma” viņš palīdzēja aizkadrā mammai veidot šovu.
TV režisores Ditas Torsteres dēls Rūdolfs aizvadītā gada TV3 šovā „Mūsu zelta dziesma” viņš palīdzēja aizkadrā mammai veidot šovu.

TV režisoru Ditas Torsteres un Arvīda Babra dēls Rūdolfs Babris (15) jau kopš mazotnes iepazinis dažādu TV raidījumu un šovu uzņemšanas aizkulises. Šobrīd Rūdolfs aizrāvies ar filmēšanu.

Dita Torstere stāsta, ka viņas dēlam Rūdolfam kopā ar čaļiem patīk skrituļot. Turklāt skrituļošanu Rūdolfs sācis iemūžināt ar videokameras palīdzību. „Ļoti nopietni viņš ir aizrāvies ar filmēšanu, un tas jau ir kļuvis par dēla hobiju. Viņš ar čaļiem mainās kamerām un veido kino. Tas, vai dēls kļūs par operatoru vai režisoru, ir viņa paša ziņā. Taču uz sava 15 gadīgā puikas nodarbošanos ir diezgan smuki noraudzīties,” nosaka Dita.

Rūdolfs jau kopš mazotnes palīdzējis mammai darboties TV šovos. Kopš bērnības puikam bijusi pastiprināta interese par TV lietām un aizrāvusi vecāku darba specifika. Šobrīd Rūdolfs mācās Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā. Augumā viņš pat pastiepies garāks par mammu Ditu un joprojām atbalsta mammu, veidojot TV šovus.

Mammam.lv jubilejā dzied Marija Migliniece

Dante Pecolli TV šovā „Zelta talanti”


Santa Sergejeva/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi, Ingrīdas Punkas, Daces Pecolli, Lilijas Liporas, Annas Cines arhīva