Toma Krūza meitiņa augstpapēžu kurpēs. Stilīgāk ģērbtie slavenību bērni
Slavenības
2012. gada 25. janvāris, 06:01

Toma Krūza meitiņa augstpapēžu kurpēs. Stilīgāk ģērbtie slavenību bērni

Jauns.lv

Modes žurnāli viņus ierindo labāk ģērbto cilvēku sarakstā un nosauc par ietekmīgākajām gados jaunajām slavenībām. Lūk, viņi — Deivida un Viktorijas Bekhemu meita Hārpere, Gvenas Stefani un Gevina Rosdeila dēli Kingstons un Zuma, kā arī Toma Krūza un Keitijas Holmsas meita Suri.

 Slaveni jau kopš dzimšanas

Viktorijas un Deivida Bekhemu meita Hārpere Sevena bija tikai divarpus mēnešu veca, kad viņu jau ierindoja ietekmīgāko gados jauno slavenību topa pirmajā vietā. [Žurnāla „In Style” veidotāji šajā sarakstā iekļāvuši slavenības un populāru cilvēku bērnus, kas vēl nav sasnieguši 25 gadu vecumu.] „Vai Hārpere dienās kļūs par popzvaigzni, dizaineri vai sportisti — to pagaidām nezina neviens. Taču viens ir zināms — Viktorijas Bekhemas meitai ir trīs vecāki brāļi un, visticamāk, viņa mantos arī mammas neizmērojami plašo garderobi,” savu izvēli komentējuši topa veidotāji. Ietekmīgāko gados jauno slavenību sarakstā Hārperei seko ne mazāk stilīgie dziedātājas un dizaineres Gvenas Stefani dēli Kingstons (5) un Zuma (3). Žurnālisti domā, ka mazie puikas dienās varētu kļūt par rokmūziķiem, jo abi vecāki ir saistīti ar mūziku. Kingstona un Zumas tēvs Gevins Rosdeils dzied un spēlē grupā „Bush”.

Visvairāk fotografētā slavenību atvase — aktieru Toma Krūza un Keitijas Holmsas meita Suri — šajā sarakstā ieņēmusi vien ceturto vietu. Topā atrodams arī supermodeles Keitas Mosas jaunākās māsas — 13 gadu vecās Lotijas — vārds. Ar topošo modeli šobrīd kontraktu noslēgt vēlētos vairākas ievērojamas britu modeļu aģentūras. Popmūzikas karalienes Madonnas meita Lurdesa [viņa kopā ar mammu jau izmēģinājusi dotības apģērbu dizainēšanā un ir līdzautore kolekcijas „Material Girl” tērpiem] ierindota 15. vietā, bet tīņu meiteņu elks Džastins Bībers — astoņpadsmitajā pozīcijā. „Harija Potera” filmu zvaigzne Emma Vatsone, neraugoties uz miljonus lielajiem honorāriem, ietekmīgāko šovbiznesa jauniešu topā atrodas 44. vietā, bet ekstravagantā soliste Lady Gaga (2011. gada martā viņa nosvinēja 25 gadu jubileju) vien 99. vietā.

Bekhemu mazulīte – tikpat stilīga kā mamma

Futbolista Deivida Bekhema un stila ikonas un modes dizaineres Viktorijas Bekhemas meitai Hārperei Sevenai ir tikai seši mēneši, bet viņas garderobē jau ir neskaitāmi daudz dizaineru apģērbu. Prestižais modes žurnāls Vogue mazuli jau ierindojis 2011. gada labāk ģērbto britu sarakstā!

Aizvadītā gada nogalē Viktorija saņēma gada labākā dizaineru zīmola balvu britu modes nedēļas dienās. Pateicības runā viņa paldies teica savai radošajai komandai, kas palīdzējusi tapt viņas kolekcijām, kā arī „vecākiem, bērniem un vīram. Bez Deivida man pietrūktu drosmes darīt to, ko daru.”

Viktorija jau daudzus gadus sapņoja par meitu un intervijās atzina, ka divus miljonus sterliņu mārciņu vērto „Birkin Bag” somiņu kolekciju ar prieku nodotu meitai, ja vien liktenis būs lēmis kādudien kļūt par māmiņu meitenītei.

Aizvadītā gada jūlijā Bekhemu pāra sapnis par meitu piepildījās, un jau no dažu nedēļu vecuma vecāki savu luteklīti ģērbj kā īstu lelli. Mazajai Hārperei Sevenai ir dizaineru kleitiņas un dārgu zīmolu aksesuāri. Meitenītes garderobē ir vairākas dizaineres Stellas Makartnijas darinātas kleitas. Rudenī modes pētnieki bija ievērojuši, ka mazulītei mamma bija izvēlējusies arī melnas zīmola „Chloe” zeķubikses, kas maksā 35 eiro. Tās ir vidēji sešas reizes dārgākas par parastām bērnu zeķubiksēm. Pat ļoti labas kvalitātes bērnu zeķubikses maksā ne vairāk par pieciem eiro par pāri.

Apģērbus un aksesuārus meitai izraugās ne tikai viņas stilīgā mamma Viktorija, bet arī tētis Deivids. „Viņai ir tik daudz burvīgu kleitiņu,” jūsmo futbolists. „Es pat neapjautu, cik aizrauts kļūšu, dodoties pirkt Hārperei matu lentes.”

Augsti papēži un krāsotas lūpas jau piecu gadu vecumā

Piecus gadus par pasaulē stilīgāko bērnu tika atzīta aktieru Toma Krūza un Keitijas Holmsas meita Suri. Par šā bērna pirmajām fotogrāfijām žurnāls „Vanity Fair” vecākiem samaksāja vairākus miljonus dolāru. Suri aizvien ir visvairāk fotografētā slavenību atvase, un jau trīs gadu vecumā viņai bija garderobe vairāk nekā 2 miljonu dolāru vērtībā. Tajā varēja atrast teju visu vadošo dizaineru darinājumus.

Sabiedrības domas dalās, vai mazā meitene ir stilīga vai tomēr vecāki bērnu cenšas padarīt par mazu sievietīti, ļaujot krāsot lūpas un pērkot viņai augstpapēžu kurpītes, ar ko staigāt ikdienā uz ielas.

Visas mazas meitenes bērnībā ir laikojušas mammas drēbes un krāsojušas lūpas ar mammas lūpukrāsu, taču reti kurai tādā izskatā ļauts pēc tam staigāt pa pilsētas ielām vai apmeklēt pasākumus. Suri ar krāsotām lūpām pērn apmeklēja pat Ņujorkas modes nedēļas skati. Mamma aizstāv meitas izvēli, norādot, ka meitene tikai šādi spēlē „pucēšanos”.

Mamma meitu pucē tik rūpīgi, ka pat lielajai modes dāmai Parisai Hiltonei ir ko turēt līdzi. Arī Suri gandrīz katru dienu no mājām iziet, tērpusies atkal citā kleitā.

Vecāki nežēlo 6000 dolāru par princeškleitām un 25 000 dolāru par tiāru savai mazajai princesei. Suri garderobē ir modes nama „Armani” tērpi par 750 dolāriem un iešļūcenes, kas maksājušas 128 dolārus.

Keitija Holmsa intervijās slavē, cik labus padomus ģērbšanās jomā viņai jau spēj sniegt piecus gadus vecā meita. „Es aizeju pie viņas un pavaicāju, kuras kurpes piestāvētu labāk, un viņa tās izvēlas,” stāsta Keitija. „Bieži vien es pošos uz kādu pasākumu un vaicāju, kādas ir Suri domas par apģērbu. Meita man neļauj iziet no mājām, kamēr neesmu uzvilkusi to, ko vēlas viņa. Suri ir lieliska gaume. Man patīk darīt viņu laimīgu!”

Pirms pāris gadiem Keitija izdeva pati savu apģērbu līniju, ko izstrādājusi kopā ar slavenību stilisti Dženiju Jangu. „Darboties modes biznesā bija sens mans sapnis,” atklāja aktrise. „Savām kolekcijām es iedvesmojos no meitas Suri. Viņai tik ļoti patīk pucēties, ka nolēmu uzsākt šo aizraujošo ideju kopā ar Dženiju.”

Mazās modes dāmas garderobē nav daudz siltu mēteļu un kažoku. Keitija atzinusi, ka tas tāpēc, ka meita nevēlas tos vilkt. „Mēs ar Suri nesen devāmies pastaigā un sastrīdējāmies, jo ārā bija auksts, bet viņa nevēlējās vilkt savu kažociņu,” rudenī intervijā pastāstīja Holmsa. „Mana filozofija ir: labi, nevelc, pēc pāris noietiem kvartāliem tu pati man palūgsi mētelīti.”

Toms Krūzs, būdams kaislīgs scientoloģijas piekritējs, pret Suri neizturas kā pret bērnu. Saskaņā ar scientologu pārliecību pret mazuļiem ir jāizturas tāpat kā pret jebkuru pieaugušo, jo viņi nav mazi bērni, bet citā ķermenī no jauna atdzimuši cilvēki. Arī mājās mazā Suri vecākus sauc vārdā, nevis par tēti un mammu, kā citi bērni.

Jūtas lieli. Nevēlas, lai mamma izvēlētos apģērbu viņu vietā

Aizvadītā gada nogalē dziedātāja un dizainere Gvena Stefani prezentēja savu bērniem domāto apģērbu kolekciju „Harajaku Mini”. Skati viņa apmeklēja roku rokā ar abiem dēliem — Kingstonu un Zumu. Gvena atzina, ka abi puikas ļoti iedvesmojuši viņu šai kolekcijai, lai gan bērni jau spurojas pretī, kad mamma cenšas viņus sapucēt. Dēli jūtoties lieli, un mammas palīdzība apģērba izvēlē neesot vajadzīga.

Gvenas tērpu kolekcijā piedāvāti tērpi bērniem no gada līdz pat trīspadsmit gadu vecumam. Arī cenas ir pieņemamas un variē no 3,99 līdz 29,99 dolāriem.

„Harajuku Mini ir kā sapņa piepildījums,” sajūsmināti atzīst dziedātāja–dizainere. „Es vienmēr biju vēlējusies izveidot stilīgu bērnu apģērbu līniju, iedvesmojoties no superforšajiem un rotaļīgajiem tērpiem, kādi pieejami Japānā. Kolekcijas ideja ir parādīt radošo izdomu, izpaust savu individualitāti un vienkārši būt rotaļīgam apģērba izvēlē. Es ļoti lepojos ar jauno kolekciju. Tas ir bezgala jautri būt radošam. Ir brīnišķīgi cept cepumus un redzēt, ka citiem garšo,” tēlaini salīdzina Gvena. „Tā ir lieliska sajūta!”

„Man patīk, ka mani dēli ir radoši un paši gūst prieku no tā,” norāda Stefani par Kingstona un Zumas pašu izdomu, izvēloties apģērbus. „Daždien viņi sapošas un izvēlēto apģērbu kombinācija izskatās vienkārši briesmīgi. Taču pārsvarā puikas izraugās drēbes, kas patiešām izskatās vienreizēji labi.”

Šobrīd Gvena dod priekšroku dizaineres darbam, jo tā viņa var būt diendienā līdzās dēliem, kas nav iespējams, dodoties pasaules koncertturnejās. „Man patīk darbs birojā. Ka varu paskatīties ārā pa logu un redzēt, kā mani bērni pagalmā spēlējas,” norāda Stefani. „Es vēlos izbaudīt laiku kopā ar dēliem, kamēr viņi vēl ir mazi. Lai vēlāk nebūtu jānožēlo, ka strādāju pārāk daudz un laiks, kad viņi vēlas rāpties klēpī un samīļoties, ir jau pagājis.”

Gundega Oliņa/Foto: Bulls Press