Slavenības ar seksīgu un sievišķīgu ķermeni. FOTO
Slavenības
2012. gada 1. februāris, 05:16

Slavenības ar seksīgu un sievišķīgu ķermeni. FOTO

Jauns.lv

Pasaulē, kurā valda „tievummānija”, patīkami apzināties, ka ir arī slavenas dīvas, kuras popularizē veselīgu dzīvesveidu un izskatu, bet formīgas auguma aprises dēvē par visskaistākajām, kādas sievietei dotas.

Plastikas ķirurgu uzlabotajām skaistulēm vajadzētu aizvērt savas mutes!

Pirms dažiem gadiem par daiļākā auguma īpašnieci peldkostīmā atzītā britu aktrise Kellija Brūka skarbi kritizē tās slavenības, kas ir kārnas un reklamē, ka šādu augumu ieguvušas, pateicoties plastikas ķirurģijai: viņas uzlabojušas krūtis, atsūkušas taukus, savilkušas ādu...

32 gadus vecā Brūka ir pārliecināta, ka, popularizējot šādus zvaigžņu izteikumus, daļai sabiedrības veidojas aplama vērtību skala. Kellija Brūka vienmēr bijusi formīga. Par tādām kā viņa mēdz teikt, ka šo dāmu augums ir kā smilšu pulkstenis: ar šmaugu vidukli, bet izteiktām krūtīm un gurniem. Kellija ar savu augumu lepojas un uzskata, ka maldīgs ir šobrīd sabiedrībā valdošais uzskats, ka panākumus un slavu var iemantot tikai supertievās un izstīdzējuši kārnās sievietes. „Nevaru ciest, ka meitenes mūsdienās ir pārņemtas ar domu, ka jābūt ļoti tievām, lai viņas uzskatītu par skaistām un būtu iespējams gūt panākumus,” skaišas Brūka. „Es neesmu kalsna. Es sevi nemērdēju badā. Es neskatos spogulī uz seju un augumu un nedomāju, ka man vajadzīga plastikas ķirurgu palīdzība, krūšu korekcijas operācijas vai sēžamvietas uzlabošana. Es ļoti dusmojos, ka sabiedrībā zināmas sievietes intervijās atklāti stāsta, ko ir sevī uzlabojušas. Šāda informācija liek citām sajusties nepilnvērtīgām. Šīm sievietēm vajadzētu vienkārši aizvērt savas mutes!” — Kellija ir ļoti pikta.

Seksapīlā aktrise nesen pati izdevusi savu apakšveļas līniju un par modelēm izraudzījusies meitenes ar sievišķīgām auguma aprisēm — tādām, kā viņai pašai. Kellija kolekcijai iedvesmojusies no aizgājušo gadu modes, kad cieņā bija dīvas ar „smilšu pulksteņa augumu”, kā Sofijai Lorēnai, Merilinai Monro un Bridžitai Bardo. Veļas kolekcijai aktrise izvēlējusies satīnu un bagātīgi izmantojusi arī mežģīnes. „Šāda apakšveļa der arī man pašai,” savu ieguldījumu modes biznesā raksturojusi aktrise. „Es esmu formīga. Vairums meiteņu ir formīgas, es šo kolekciju radīju viņām — īstām sievietēm!”

Ja nebūtu tādu gurnu, nejustos seksapīla

Lai nospēlētu Dīnu kinofilmā Dreamgirls (2006), R’n’B dziedātāja Bijonsē ķērās pie striktas diētas un nokritās svarā par deviņiem kilogramiem. Faniem viņa nekad nav ieteikusi sevi mocīt ar badošanos. Dziedātāja to darīja tikai lomas dēļ. Turklāt Bijonsē uzskata, ka sievišķīgas formas ir daudz skaistākas par izkāmējušu ķermeni.

„Visu filmēšanas laiku — sešus mēnešus — es mocījos ar bada sajūtu, tomēr izturēju,” skaidro soliste. „Es burtiskā nozīmē gavēju, taču darīju to speciālistu uzraudzībā. Es dzēru enerģijas dzērienus, kuros bija visi organismam nepieciešamie vitamīni un minerālvielas. 14 dienas vispār neko neēdu un pārtiku no proteīna kokteilīšiem. Tas bija ļoti grūti. Es jutos tik vāja un vārga.”

„Jau nākamajā dienā, kad bijām beiguši darbu pie filmas, es ķēros pie cepta cāļa, ceptas zivs un frī kartupelīšiem. Pie it visa, kas ir cepts! Svars ļoti ātri sāka atgriezties. Es apzinos, ka esmu sieviete, kam piemīt formīgas ķermeņa aprises, un tikai priecājos par to. Es nekad nebūtu varējusi zaudēt tik daudz svara pati savās interesēs, jo man ļoti patīk ēst!”

„Es esmu tumšādaina sieviete, un mūsu aprindās kupli gurni un augšstilbi tiek uzskatīti par skaistiem,” norāda soliste, kas gada sākumā kļuvusi par māmiņu savai pirmdzimtajai meitiņai Blū Aivijai. „Ja man tādu nebūtu, es skatītos spogulī un nejustos kā īsta sieviete. Es nejustos seksapīla!”

Celulīts ir problēma, ar ko nemitīgi jāstrādā

Sabiedrības dāma un realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana ir maza auguma, sportiska un ļoti formīga jauna sieviete. Lai gan pērn tieši viņas augumu vīrieši atzina par seksapīlāko slavenību aprindās, Kima atzīst, ka arī viņa diendienā saskaras ar to, ar ko miljoniem sieviešu visā pasaulē. Kardašjana nenoliedz, ka arī viņai ir celulīts, „resnās” dienas un kāre pēc ātrajām uzkodām un našķiem. Taču viņa cenšas nodarboties ar sportu un ievērot veselīgu diētu, lai uzturētu ķermeni skaistu. „Jā, es ievēroju diētu. Man tas ir jādara,” pērnā gada pavasarī viņa atzinās slavenību žurnālam Harper’s Bazaar. „Es dievinu Kit Kat batoniņus, cepumus ar krēma pildījumu un saldējumu. Manam organismam cukurs ir nepieciešams vismaz piecas reizes dienā.” Pēc tam kad Kima bija nokritusies svarā līdz amerikāņu padsmitgadniecei atbilstošajam 2. izmēram (Eiropas 32. izmēram), viņa pārcēlās uz Ņujorku, lai ar māsu Kortniju sāktu strādāt pie nākamā realitātes šova filmēšanas. Picērijas un ātro uzkodu ēstuves uz katra stūra darīja savu. „Es tikai vienu reizi aizgāju uz sporta zāli,” atceras Kima. „Es pieņēmos svarā par kādiem 4,5 kilogramiem. Visi laikraksti baumoja — Kima ir stāvoklī! Es grauzu riekstiņus, tiesāju hotdogus un burgerus. Es nejokoju. Visgrūtākais pārbaudījums, pārceļoties no Kalifornijas uz Ņujorku, ir ēdiens, jo tur tas ir visur. Es nevarēju atrast sporta zāli, visur, kur vien skatījos, redzēju picērijas un hotdogu tirgotavas.”

„Man ir celulīts, tāpat kā gandrīz pusei sieviešu uz mūsu planētas,” atzīst Kima. „Lai arī jūtos harmonijā ar savu figūru, tas nenozīmē, ka domāju, ka celulīts ir kaut kas foršs. Man tā vienmēr būs problēma. Tāpēc es pie tās visu laiku piestrādāju.” Kima atceras, ka reiz žurnālā ieraudzījusi kādu savu ar Photoshop neapstrādātu fotogrāfiju un uz brīdi kļuvusi kā apsēsta ar visneprātīgāko diētu ievērošanu.

„Nav viegli būt formā un veselīgai,” viņa atzīst. „Es nekad neteikšu: ēdiet ko vien vēlaties un nevingrojiet. Tas nav reāli. Lai izskatītos un justos, cik labi vien iespējams, es skaitu kalorijas un vingroju. Toties nu bez kompleksiem varu teiktu, ka esmu savā vislabākajā formā!”

Ēd praktiski visu, taču ar mēru

Latino dīva Dženifera Lopesa ir pārliecināta, ka nekad neredzēsiet viņu izkāmējuši tievu. „Es nemūžam nespētu nēsāt nultā izmēra apģērbus,” norāda Lopesa. „Es nesaprotu, kā varētu novājēt līdz šādam izmēram un aizvien būt veselīga. Tas vienkārši nav iespējams. Man ir dibens, krūtis, sievišķīgas ķermeņa formas. Nespēju iedomāties, kā to visu varētu samazināt līdz nultajam izmēram. Man nepatīk paņemt rokās žurnālu un skatīties uz meitenes fotogrāfiju, kurā viņa izskatās tik izkāmējusi un nelaimīga, it kā viņai steidzami būtu nepieciešams kāds, kas pasniegtu labu maltīti.”

„Ir, protams, meitenes, kuras ir dabiski tievas un izskatās lieliski. Taču sabiedrībā jau nonācis līdz tam, ka tievummānijas dēļ meitenes mirst modes skatēs. Tas ir neprāts.” „Mani vienmēr ir uzskatījuši par lielu meiteni,” Lopesa izsakās par Holivudas skaistuma un tievuma standartiem. „Taču man patīk mans ķermenis, kāds tas ir. Visu pieauguša cilvēka dzīvi mana figūra ir praktiski nemainīga. Es neesmu apsēsta (ar tievumu). Divas vai trīs reizes nedēļā es trenera uzraudzībā nodarbojos ar sportu, bet varu arī mēnešiem nevingrot nemaz. Taču es vienmēr rūpējos par savu ķermeni. Ēdu gaļu, lietoju uzturā ogļhidrātus, pat ieturu maltīti makdonaldā. Vienīgais, ko nekad nedaru, — nepārēdos. Kad esmu pieņēmusies svarā par pāris kilogramiem, to tūliņ pat sajūtu un esmu nedaudz striktāka pret sevi kādu brīdi. Manā izpratnē labu figūru raksturo veselīgs izskats, bet galvenais skaistuma noslēpums ir harmonija ar sevi.”

„Par mani vienmēr ir runāts, ka neesmu klasiski slaida aktrise. Tā manā skatījumā ir pozitīva vēsts, ar ko pati lepojos. Taču es rūpīgi izvēlos, ko ēdu. Zinu, kas manam organismam nāk par labu, un cenšos izvairīties no tā, kas nav tik labvēlīgs. Bet, tāpat kā ikviens no mums, arī es šad tad atļaujos panašķēties.”

„Es neko neizslēdzu no savas ēdienkartes. Neesmu no apsēstajām, kas tic, ka nedrīkst ēst produktus, kas satur cukuru, vai ir jāizslēdz no ēdienkartes piena produkti. Pasaulē ir tūkstošiem dīvainu diētu, taču es neievēroju nevienu no tām. Es ēdu praktiski visu, taču ar mēru.”

Diētas neietur un sporta zāli neapmeklē

Aktrise Skārleta Johansone vienmēr ierindojusies skaistāko un seksapīlāko slavenību topu virsotnēs. Viņa neaizraujas ar diētām, nedodas uz sporta zāli septiņas reizes nedēļā un ar savu izskatu ir ļoti apmierināta. Kad aktrisei jautā, kā viņai izdevies neietekmēties no Holivudā valdošā tievuma kulta, Skārleta atzīst, ka sekot tam būtu absurdi, jo šāds izskats neatbilst viņas pašas ideāliem par to, kāda ir skaista sieviete. „Šī tievēšanas mānija — tās ir vislielākās muļķības! Es to nespēju saprast. Turklāt man ļoti patīk ēst,” atzīst Johansone.

Sevis nomocīšana ar sportu arī nav viņas stilā. „Esmu sporta zāles redzējusi tikai no ārpuses,” koķetē aktrise. „Es jūtos harmonijā ar savu figūru.” Tas, ka Skārleta neapmeklē sporta zāli, gan nenozīmē, ka viņa absolūti nerūpējas par ķermeni. Johansonei patīk aktīva atpūta. Paparaci bieži manījuši viņu braukājam ar velosipēdu vai skrienam rīta krosiņu. Taču Johansone nav gatava sevi nomocīt, lai par katru cenu nokristos svarā. „Man nav nepieciešams būt izkāmējušai, lai justos seksīgi,” reiz izteikusies aktrise, un viņai ir taisnība. Filmas Meitene ar pūķa tetovējumu režisors Deivids Finčers nav apstiprinājis Johansoni galvenajai lomai tikai tāpēc, ka aktrise esot pārāk seksīga. Kino proves bijušas ļoti labas, taču režisors ir pārliecināts: tiklīdz Skārleta parādās uz ekrāniem, cilvēkiem nākot prātā vien domas par viņas izģērbšanu.

„Man nav modeles ķermeņa, man ir īstas sievietes figūra”

Aktrise Keita Vinsleta nenēsā nultā izmēra apģērbus (un nekad nav nēsājusi), taču tas nav traucējis viņai veidot arī veiksmīgu modeles karjeru. Pērn „oskarotā” aktrise kļuva par amerikāņu zīmola St. John reklāmas seju. „Šajos tērpos sieviete izskatās super eleganti, pat īpaši nepiedomājot pie koptēla,” raksturo Vinsleta. „Un, esot tajos, nenomoka raizes, ka šis ir apģērbs, kādu labi valkāt spētu tikai modeles. Es neesmu modele, man nav modeles ķermeņa, man ir īstas sievietes figūra. Man ļoti daudz nozīmē apģērbs, kas izceļ sievišķību, sīkstumu un enerģiju.”

Sieviete pucējas citu sieviešu dēļ. Grib parādīt, ka ir formā

„Es zinu, ka vīriešiem patīk formīgas sievietes,” teic dziedātāja, aktrise un realitātes šovu zvaigzne Džesika Simpsone. „Vienmēr esmu teikusi, ka viņiem patīk, ka ir kur ieķerties. Es vairs neieturu diētas, taču agrāk mēdzu rūpīgi skaitīt kalorijas. Es sekoju līdzi tam, ko ēdu, bet atļaujos arī kārumus. Es varētu nokristies svarā par dažiem kilogramiem, bet joprojām būtu veselīga,” vēl pirms mazuļa gaidībām intervijās prātoja Simpsone. „Es neesmu vairs apsēsta ar tievēšanu. Manuprāt, cilvēki vadās pēc tā, kā izskatās modeles. Es neesmu modele. Esmu maza auguma un neizskatos kā modele. Tā nav mana profesija! Man šķiet, ka sievietes tomēr lielākoties pucējas citu sieviešu dēļ. Manuprāt, viņas daudz vairāk vēlas parādīt citām sievietēm, ka ir lieliskā formā. Bet es gribu, lai mans vīrietis paskatās uz mani un domā, ka izskatos labi.”

Draugs dievina viņas apaļīgās ķermeņa aprises

Aizvadītā gada laikā smalkā un allaž tievā dziedātāja Kristina Agilera manāmi pieņēmās svarā, iemantojot daudz apaļīgākas ķermeņa aprises. Dziedātājai pašai šāds augums patīkot labāk, arī draugs jūsmojot par viņas jauniegūto figūru.

„Mans draugs dievina manu ķermeni,” norāda Agilera. „Es pati priecājos par savu augumu, mans dēls ir veselīgs un laimīgs, tas ir viss, kas ir patiesībā svarīgs. Mēs, sievietes, vienmēr atrodamies kā zem mikroskopa, un mūs uzlūko ar ļoti kritisku skatienu. Vienīgais, kas man ir būtiski, — justies harmonijā pašai ar sevi.”

Agilera, kas ar draugu Metu Ratleru ir kopā kopš 2010. gada beigām, norāda, ka augsta pašapziņa bijusi ļoti būtiska īpašība, lai viņa kļūtu par panākumiem bagātu dziedātāju. „Ir jābūt ļoti stiprai, varenai un ļoti pašpārliecinātai sievietei,” atzīst soliste, kas ir pārliecināta, ka daiļā dzimuma pārstāvēm pierādīt sevi šovbiznesā ir daudz grūtāk, līdz ar to augsta pašapziņa ir ārkārtīgi būtiska.

Gundega Oliņa/Foto: Bulls Press