Saša Barons Koens izkaisa Kima Čenira "pelnus" uz sarkanā paklāja. VIDEO
Slavenības
2012. gada 28. februāris, 11:39

Saša Barons Koens izkaisa Kima Čenira "pelnus" uz sarkanā paklāja. VIDEO

Jauns.lv

Aktieris Saša Barons Koens "Oskaru" pasniegšanas ceremonijas laikā žurnālistam Raienam Sīkrestam uzbēris mirušā Ziemeļkorejas līdera Kima Čenira "pelnus".

40 gadus vecais filmas "Borat" ("Borats") aktieris ceremonijā ieradās, ģērbies kā gaidāmas filmas "Dictator" varonis ģenerālis Aladīns. Viņam rokās bija ar bijušā Ziemeļkorejas līdera ģīmetni rotāta urna.

Uz izklaides raidījuma "E! News" žurnālista Sīkresta jautājumiem par tērpa izvēli Koens atbildējis, ka valkā modes nama "Christian Dior" bijušā dizainera Džona Galjāno darinājumu. Dizaineram nācās pamest zīmolu antisemītisku izteikumu dēļ.

"Zeķes ir no [veikalu ķēdes] "K-Mart"," teicis Koens. "Sadams Huseins man reiz teica - zeķes ir zeķes, netērē naudu!"

Iejuties ģenerāļa Aladīnā tēlā, aktieris sacījis, ka priecājas apmeklēt prestižo balvu pasniegšanas ceremoniju. "Tā deva iespēju ierasties kopā ar manu dārgo draugu un tenisa partneri Kimu Čeniru," viņš teicis.

"Viņš sapņoja par došanos uz "Oskariem" un vēlējās tikt izkaisīts uz sarkanā paklāja un vēlreiz uz Halles Berijas krūtīm," jokojis aktieris.

Pēc tam viņš izlikās, ka urna izslīd no rokām, un tās saturs izbira uz žurnālista smokinga. "Ja kāds jautā, kas tev mugurā, saki, ka Kims Čenirs!" teica Koens, pirms viņu aizveda apsardze.

Sīkrests apgalvo, ka gaidījis kādu starpgadījumu intervijas laikā un paņēmis līdzi lieku žaketi.

"Ļaujiet man pastāstīt, kā tas viss notika. Es zināju, ka diktators vēlējās sniegt interviju, iejūtoties tēlā. Tas bija norunāts iepriekš," apliecina žurnālists. "Es nodomāju: "Labi, saruna ar viņu noteikti nenotiks tā, kā plānots." Kad mēs runājām, es jutu, ka kaut kas notiks, un tā arī bija. Taču man bija divas žaketes. Es biju gatavs sarkanajam paklājam!"

Koens arī agrāk popularizējis savas gaidāmās filmas, izspēlējot jokus publiskos pasākumos.

2009.gada MTV kino balvu pasniegšanas ceremonijā aktieris puskaila eņģeļa izskatā "nejauši" ar pliku pēcpusi ielidoja reperim Eminemam tieši sejā. Starpgadījums nodrošināja milzu atpazīstamību Koena filmai "Bruno", kas stāsta par homoseksuāla modes upura piedzīvojumiem.

2006.gadā viņš kā filmas "Borat" ("Borats") galvenais varonis "zemnieku sievu" vilktos ratos ieradās Starptautiskajā Toronto filmu festivālā.

Saša Barons Koens izkaisa Kima Čenira "pelnus" uz sarkanā paklāja

LETA/Foto: EPA/LETA; AFP/LETA