Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Aija Andrejeva emocionālā koncertā prezentē jauno albumu. FOTO
Slavenības

Aija Andrejeva emocionālā koncertā prezentē jauno albumu. FOTO

Jauns.lv

14. maijā ar emocionālu un sirsnīgu koncertu Spīķeru koncertzālē savu jaunāko radošo veikumu – studijas albumu „Grāmatzīme” – publikas vērtējumam nodeva dziedātāja Aija Andrejeva.

Aija Andrejeva emocionālā koncertā prezentē jauno ...

Svinīgi saposusies, tuvinieku, draugu un kolēģu lokā, Aija Andrejeva nosvinējusi sava jaunā mūzikas albuma „Grāmatzīme” izdošanas svētkus.
Svinīgi saposusies, tuvinieku, draugu un kolēģu lokā, Aija Andrejeva nosvinējusi sava jaunā mūzikas albuma „Grāmatzīme” izdošanas svētkus.

Aijas Andrejevas albuma „Grāmatzīme” prezentācija

Sveicēju vidū bija daudzi populāri mūziķi, tostarp Lauris Reiniks, Kārlis Būmeisters jeb Kaža, „Prāta vētras” menedžere Guna Zučika, „Lady’s Sweet” dalībnieces Karīna Tropa un Vineta Elksne, komponists Kārlis Lācis ar ģimeni, mūziķis Kristaps Krievkalns ar sievu dziedātāju Gintu Krievkalni, operdziedātājs Jānis Apeinis, Goran Gora jeb Jānis Holšteins-Upmanis ar sievu dziedātāju Māru Upmani-Holšteini un citi. Visjaunākā koncerta apmeklētāja bija pusotru mēnesi vecā Helma Dombrovska – pazīstamā Liepājas teātra aktiera Egona Dombrovska un viņa sievas Evitas pirmdzimtā, prezentāciju bija līdzi ņēmusi māmiņa.

Daudzi no vakara viesiem atzinīgi novērtēja Aijas veikumu, ieguldīto darbu un koncerta emocionālo noskaņu. „Tik tikko noturējos, lai nesāktu raudāt, dziedājums bija tik emocionāls,” portālam kasjauns.lv bilda „Lady’s Sweet” dalībniece Vineta Elksne. Savukārt Jānis Holšteins, kurš Aijai uzdāvinājis paša komponēto dziesmu „Cilvēks cilvēkam”, priecājās, cik gan skaisti kolēģe viņa dziesmu izpildījusi koncertā.

Jo sevišķi saviļņota pēc koncerta bija dziedātājas Aijas Andrejevas mamma Inga Andrejeva. Viņa portālam kasjauns.lv sacīja: „Šis Aijas albums ir līdz šim labākais veikums Aijas karjerā! Izjūtu ļoti lielu lepnumu par abām savām meitām – Aiju un Lauru, - kas daudz darba ieguldīja gan diska izdošanā, gan prezentācijas organizēšanā. Meitenes to visu paveica pašas! Un kas gan mammai var būt lielāks prieks kā tas, ka abas meitas turas kopā, viena otru atbalsta un vienmēr ir līdzās!”

Aijas Andrejevas jaunajā albumā „Grāmatzīme”, kas tirdzniecības vietās pieejams no 15. maija, ir iekļautas 10 jaunas dziesmas latviešu valodā. „Grāmatzīme” stāsta par mūsdienu dzīves ritmu, kur bieži vien mēs aizmirstam par patiesām vērtībām, kā draudzība, mīlestība. Strādājot pie jaunā albuma „Grāmatzīme” dziedātāja, Aija Andrejeva ir atradusi savā balsī jaunas krāsas un dziedāšanas manieri, kas gatava pārsteigt klausītājus.

Dziedātāja pauž patiesu prieku un gandarījumu par paveikto: „Ir pagājis pusotrs gads un mūsu „Grāmatzīme” ir taustāmā, skatāmā un baudāmā formā, lai to nodotu jums, mani klausītāji”.

Albuma „Grāmatzīme” producents ir Kaspars Ansons, skaņu režisors Krišjānis Geidāns, albuma tapšanas procesā piedalījušies arī Jānis Holšteins-Upmanis, Andis Grīva, Ivo Grīsliņš-Grīslis un citi.

Paralēli jaunajam albumam tiek veidota koncertuzvedumu sērija „Grāmatzīme”, ar kuru dziedātāja sola priecēt savus klausītājus rudenī. Koncerti tiek plānoti lielākajās Latvijas pilsētās 22. septembrī Liepājā (Liepājas olimpiskais centrs), 28. septembrī Valmierā (Kultūras centrs), 29. septembrī Ventspils (Teātra nams „Jūras Vārti”), noslēgums 4. oktobrī Rīgā (Palladium Rīga).

Kasjauns.lv/Foto: Mārcis Priede, Inta Mengiša