Aizvadīta festivāla „Summer Sound” pirmā diena. FOTO
Šā gada festivāla „Summer Sound” pirmajā dienā pulcējās aptuveni 20 tūkstoši cilvēki.
Slavenības
2012. gada 7. jūlijs, 17:46

Aizvadīta festivāla „Summer Sound” pirmā diena. FOTO

Jauns.lv

Šā gada 6. jūlijā sākās Liepājas lielākais mūzikas festivāls „Summer Sound”, kurš aizstāj iepriekš tik populāro „Baltic Beach Party” . Par spīti jūlija karstuma vilnim, festivāla pirmo dienu apmeklēja un baudīja cilvēki no visas Latvijas.

Jau ap septiņiem vakarā Liepājas pludmali sāka piepildīt daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki, nekautrējoties ļaut vaļu izpriecām un burvīgajai muzikālā pasākuma gaisotnei.

Šogad „Summer Sound” pirmās dienas ietvaros piedāvāja priekšnesumus no grupām - Musiqq, French Films no Somijas, Dzelzs Vilks, The Wow, Instrumenti, Mimicry no Igaunijas un pašmāju repera Gacho.

Paralēli koncertiem, festivāla organizatori bija parūpējušies, lai ikvienam būtu interesanti, sagādājot izklaides, kuras bija atrodamas krāsainās, skaļās un interesantās teltīs, kā arī BMX sportistu šovu. Seksīgas medmāsiņas „Sico” teltī piedāvāja „sadakterēties” , izsniedzot receptes, kurās tika norādīts, ar kādām zālēm ir jāārstējas. Dažās no tām bija minēts vien – mīlēties. Tāpat šajā teltī bija iespēja atstāt iepazīšanās sludinājumu.

Talantu šova „Okartes skatuve” bijusī dalībniece Liene Brikovska pamanījās satikt multimākslinieku Kasparu Bindemani, priecīgi apķeroties un iejūtoties DJ lomā, savukārt Lingita Lina Bopulu pārsteidza apmeklētājus ar pēkšņo ierašanos un uzstāšanos, jo viņas vārds nebija iekļauts mākslinieku sarakstā.

Tāpat jautrībai vaļu ļāva „Radio SWH”  telts, kurā uz draudzīgu pasēdēšanu un kopīgu muzicēšanu bija ieradies Ufo un Vladis Goldbergs, vadot interviju ar Dzelzs Vilka solistu Juri Kaukuli. Arī „Radio 101” dīdžejs Toms Grēviņš un reklāmists Artūrs Mednis pagodināja apmeklētājus ar savu DJ setu „Okartes teltī”.

Dziedātāja Liene Brikovska un DJ Kaspars Bindemanis.

Leģendārā grupa „Dzelzs Vilks” paziņoja, ka šogad „Summer Sound” ir vienīgais festivāls, kurā viņi plāno uzstāties. Pēc koncerta Juris Kaukulis atklāja Kasjauns.lv, ka tieši šo festivālu izvēlējušies tādēļ, ka „Summer Sound” viņiem ir vismīļākais no Latvijas lielajiem muzikālajiem pasākumiem. „Pagājušā gadā mēs uzstājāmies visos festivālos, šogad izlēmām tikai vienā,” teic Juris.

Nenoliedzami visvairāk skatītāju un atbalstītāju pulcēja mūziķis Gacho, kurš satricināja pūli, likdams tūkstošiem cilvēku sinhroni pārvietoties vairākos virzienos uz izpildot jautras kustības.

Šogad Liepājas viesiem gāja īpaši karsti, jo vēju pilsēta, līdz ar festivāla norisi, uzstādīja jaunu karstuma rekordu, sasniedzot +31,3 grādu karstumu. Tomēr laikapstākļi nebija šķērslis, lai mākslinieki uzstātos pilnvērtīgi un pasākums noritētu bez sarežģījumiem.

Festivāla turpinājumā, 7. jūlijā, būs iespēja dzirdēt slaveno pašmāju grupu „Jumprava” , kā arī „hedlaienerus” „The Big Pink” un „H-Blockx”.

Festivāla „Summer Sound” pirmā diena

gallery icon

Kasjauns.lv/ Foto: Mārcis Priede