Operdziedātāja Inese Galante dziedās Stacijas laukumā
Jau 11. augustā no pulksten 17 Stacijas laukumā uz „Origo Summer Stage” skatuves uzstāsies pasaulslavenā operdziedātāja Inese Galante.
2012. gada 8. augusts, 13:34

Operdziedātāja Inese Galante dziedās Stacijas laukumā

Jauns.lv

11. augustā pulksten 17 Stacijas laukumā uz „Origo Summer Stage” skatuves uzstāsies pasaulslavenā operdziedātāja Inese Galante. Šādi tiks ieskandēts jau septītais starptautiskais opermūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante”.

Šajā nedēļā ikgadējā vasaras kultūras aktivitāšu centra „Origo Summer Stage” ietvaros būs skatāmi vairāki koncerti – piektdien 10. augustā pulksten 16 uzstāsies grupa „Jusstone”, savukārt 11. augustā no pulksten 17 Stacijas laukumu pie tirdzniecības centra „Origo” pieskandinās septītā starptautiskā festivāla „Summertime – aicina Inese Galante” ieskaņas koncerts.

Jau tradicionāli uz „Origo Summer Stage” skatuves ikvienam bez maksas ir iespējams redzēt un dzirdēt izcilo soprānu Inesi Galanti. Viņai uz skatuves pievienosies arī tādi atzīti mūziķi kā mecosoprāns Irina Dolženko, bass Anatolijs Safiuļins, koncertmeistare Inna Davidova (klavieres) un festivāla „Summertime – aicina Inese Galante” jaunie dalībnieki.

„Man prieks, ka jau tradicionāli sveikt pie mums tādas augstas klases māksliniekus, kādi ir visi šie lieliskie mūziķi, kuri uz „Origo Summer Stage” skatuves priecēs pilsētas iedzīvotājus un viesus. Šāda līmeņa mākslinieki bezmaksas koncertos ir redzami reti, tāpēc centāmies šādu iespēju pie tirdzniecības centra „Origo” nodrošināt arī šogad. Gaidām visus klasiskās mūzikas cienītājus pie „Origo” uz patiešām neaizmirstamu koncertu,” stāsta tirdzniecības centra „Origo” vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

Koncertā klavieru pavadījumu spēlēs pieredzējusī Inna Davidova, kuras partneru vidū ir ne tikai Inese Galante, bet arī tādi izcili mūziķi kā Inga Kalna, Antra Bigača, Elīna Garanča, Egils Siliņš, lietuviešu dziedātāja Jolanta Stanelīte (kopā ar viņu Inna Davidova kļuvusi par Tokijas Starptautiskā vokālistu konkursa laureāti).

Kultūras aktivitāšu centrs „Origo Summer Stage” kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus – Imantdienas, „Rīgas Ritmi”, „Saulkrasti Jazz”, „Summertime – aicina Inese Galante”, „Jaunais vilnis” un citus.

Kasjauns.lv/ Foto no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva