Iedvesmojoties no Vācijas dubļiem, Sovvaļnīks radījis video dziesmai „Latgola”
Ingars Gusāns netālu no Hamburgas notiekošajā metālmūzikas festivālā Wacken Open Air.
Slavenības
2012. gada 14. augusts, 21:41

Iedvesmojoties no Vācijas dubļiem, Sovvaļnīks radījis video dziesmai „Latgola”

Jauns.lv

Latgaliešu rokmūziķis Ingars Gusāns jeb Sovvaļnīks augusta sākumā apmeklējis metālmūzikas festivālu Vācijā „Wacken Open Air”, sniedzis koncertus Rēzeknē un radījis mūzikas video dziesmai „Latgola”, portālu Kasjauns.lv informēja mūziķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ik vasaru, jau 6. reizi rokmūziķis Sovvaļnīks jaunam darba gadam iedvesmojās netālu no Hamburgas notiekošajā metālmūzikas festivālā „Wacken Open Air”, kur šoreiz sastapās ar ekstremāliem laikapstākļiem – lietu un 20 cm biezu dubļu kārtu visā festivāla teritorijā. No šiem dubļiem mākslinieks iedvesmojās savā jaunākajā mūzikas video „Latgola” redzamajiem māla izstrādājumiem.

Mūziķis no Rēzeknes festivālā īpaši jūsmojis par black metal grupas „Dimmu Borgir” uzstāšanos kopā ar Čehijas Valsts simfonisko orķestri un kori. „Dzīves laikā esmu piepildījis daudzus sapņus. Viens no vēl piepildāmajiem ir Sovvaļnīka solo koncertšovs kopā ar simfonisko orķestri, kā to nesen savā pasaules turnejā darīja arī mūziķis Sting,” komentē Gusāns. Ingars papildinājis arī savu metāla izstrādājumu – auskaru, gredzenu, ķēžu – kolekciju ar jauniem sudraba elementiem no festivālā notikušā tirdziņa „Metal Market”.

Sovvaļnīks ar grupu šovasar snieguši vairākus koncertus, no tiem lielāko daļu Rēzeknē. Pēdējie – 3. Pasaules latgaliešu saieta ietvaros 6. augustā, un 8. augustā – A.Kūkoja pieminekļa atklāšanā, tā kā Sovvaļnīka otrais albums „Bolts susātivs” ir veltīts šim latgaliešu dzejniekam.

No 10. augusta Sovvaļnīka daiļrades cienītāji var noskatīties mūziķa jaunāko video dziesmai „Latgola”. Tā scenārija autore – Ineta Atpila – Jugane, režisors – Edgars Blinovs, operatori un montētāji – Sergejs Čakāns un Vitālijs Dudarenoks, stiliste – Sandija Sarkane, bet lomā kopā ar Ingaru Gusānu iejutās Kristīne Bautre. Video filmēts keramiķa Pētera Gailuma darbnīcā un mājās.

Sovvaļnīks. Latgola

Kasjauns.lv / Foto: no Ingara Gusāna privātā arhīva