Šipkēvics apprecējās Torņakalna baznīcā. KĀZU FOTO
„Prieks, ka kāzu diena bija rudenīgi saulaina un viss noritēja raiti un viegli,” pēc kāzām gandarīti ir Jānis un Ilze Šipkēvici.
Slavenības
2016. gada 26. septembris, 10:48

Šipkēvics apprecējās Torņakalna baznīcā. KĀZU FOTO

Jauns.lv

Ceturtdien 22. septembrī apprecējušies Radio SWH valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics un viņa dzīvesbiedre Ilze Jermacāne. Lai laulības dzīve būtu saskanīga, pirms precībām viņi no vēdiskā astrologa izdibināja piemērotāko kāzu datumu, un jāvārdu teica nedēļas sākumā.

Kāzas notika Torņakalna baznīcā. „Ar mums būt kopā svarīgajā dzīves brīdī tuvākos radus un draugus aicinājām Rīgas Lutera baznīcā, kur mūs salaulāja mācītājs Juris Rubenis,” stāsta Jānis Šipkēvics. „Bijām pagodināti tūlīt pēc salaulāšanas no cienījamā Jura Rubeņa rokām saņemt dāvanā viņa jauno grāmatu,” atzīst Ilze, kura nu ir pārgājusi vīra uzvārdā.

Līgavas kāzu tērps tika radīts īpaši šim notikumam pēc pašas ieceres, ko realizēja pazīstama šuvēja. Pērļu rotas ideju savukārt īstenoja zīmola Glam Deco radītāja. Jāni kāzām saposa modes mākslinieks Dāvids, sākotnēji pats īsti nezinot, kādam notikumam uzvalks šujams.

Kāzu dienā jaunlaulātie vizinājās savā ģimenes auto – baltā “Lexus” džipā. „Tā kā mans auto ir baltā krāsā, nospriedu, ka tas lieliski izpildīs kāzu auto lomu. Ar ziedu dekoriem, ko sarūpēja salons “Brīnumziediņš”, tas izskatījās patiesi kā balts gulbis,” teic Jānis.

Kāzu lustīgā daļa atzīmēta restorānā “Garāža”. „Dalība šā gada Mis un Misters Latvija konkursa žūrijā vainagojās ar jauniem draugiem. Tādejādi, domājot par vietas izvēli kāzu svinībām, pirmais zvans bija restorāna saimniekam Jānim Jenzim. Viņa piedāvājums tiešām bija draudzīgs un garšīgs. Necerēti skaistu dāvanu mums sarūpēja tuvējā viesnīca “Bergs”, kas piešķīra vislabāko un jaunāko numuriņu, un ļāva sagaidīt nākamo dienu patīkamā bezrūpībā. Mēļo, ka tur iepriekš dzīvojis Mihails Barišņikovs,” smaidot stāsta jaunais vīrs.

Par vakara muzikālo noformējumu rūpējās Radio SWH profesionāļi un akordeoniste Evita Dūra. Īpaši sirsnīgu priekšnesumu vakara gaitā sniedza Jāņa bērni Tīna un Jānis, nodziedot latviešu tautas spēka dziesmu “Šķērsu dienu saule teka” tautas instrumentu pavadījumā. „Viesus patīkami pārsteidza, ka līdzi dūdoja arī mazais Olivers, kurš visu dienu izpelnījās komplimentus par labo uzvedību un patstāvību. Tomēr mūsu lielākais pārsteigums viesiem bija dāvātā pirmā deja. Horeogrāfs Agris Daņiļēvičs mūs abus ne tikai iedrošināja, bet no Jāņa panāca pat Džona Travoltas cienīgas kustības!” smej Ilze.


Kasjauns.lv/Foto: no Šipkēvicu ģimenes privātā arhīva