TOP 7 šobrīd pasaulē ievērojamākās Latvijas modeles. FOTO. VIDEO
Slavenības
2012. gada 20. novembris, 12:12

TOP 7 šobrīd pasaulē ievērojamākās Latvijas modeles. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas labāko modeļu panākumi pasaulē ir lielisks apliecinājums tam, ka mūsu skaistules novērtē arī pasaulsaveni modes nami. Kasjauns.lv piedāvā iepazīties ar šobrīd pasaulē pieprasītākajām Latvijas modelēm.

Rudens lielākajās pasaules valstīs - Ņujorkā, Parīzē, Londonā - ir laiks, kad  ne tikai Latvijā, bet arī daudzviet pasaulē norisinās modei veltītie pasākumi un modes nedēļas, kuru laikā iespējams iepazīties ar jaunākajām modes aktualitātēm, kā arī ar nākamā gada pavasara/vasaras sezonas tendencēm. Turklāt tajos piedalās arī vairākas skaistas un talantīgas modeles no Latvijas, kas ar atzīstamiem panākumiem iekarojušas stabilu vietu pasaules modes biznesā.

Ginta Lapiņa (23)

Zibspuldžu gaismā jau vairāku gadu garumā veiksmīgi mirdz panākumiem bagātā latviete Ginta Lapiņa, kura ir vienīgā modele Baltijā, kas piedalījusies slavenā modes nama „Yves Saint Laurent” reklāmas kampaņā. Pateicoties dalībai vadošo modes zīmolu skatēs, viņa kārtējo reizi pierādīja savu profesionalitāti. Spriežot pēc lielajiem panākumiem, Ginta Lapiņa ir uzskatāma par topmodeli augstākajā līmenī pasaules mērogā.

Ginta Lapiņa pārliecinoši atbilst latviešu topmodeles statusam. Viņa šobrīd ierindojas 33. vietā models.com apkopotajā pasaules pieprasītāko modeļu rangā „Top 50”. Tas norāda uz meitenes augsto vērtību, vēlreiz pierādot – Ginta ir Latvijas topmodele numur viens.

Ginta Lapiņa ir sadarbojusies ar lielāko daļu vadošo dizaineru. Viņa ir pieprasīta modele, kura filmējas un fotografējas modes namu reklāmās kampaņās un  ir uz modes žurnālu vākiem.

Ginta Lapiņa ir sadarbojusies ar lielāko daļu vadošo dizaineru, tādā veidā vēl vairāk nostiprinot savas augstās pozīcijas. „Versace” modes nams viņai uzticēja atklāt prestižo 2011. gada pavasara/vasaras kolekciju skati Milānā. Un tas patiesi viņai ir ievērojams sasniegums modeles karjerā. Ginta demonstrējusi „Marc Jacobs”, „Prada”, „Dolce&Gabbana”, „Roberto Cavalli”, „Chanel”, „Valentino”, „Louis Vuitton” un arī citu modes grandu kolekcijas.

Video: Ginta Lapiņa

Katrīna Karlīna Caune (19)

Kā otrā topmodeles statusam atbilstošākā Latvijas modele ir deviņpadsmit gadus jaunā, Agra Blaubuka vadītās modeļu aģentūras “2B Models” modele Katrīna Karlīna Caune, kura piedalās ļoti prestižās modes skatēs Parīzē, Milānā un Londonā.

Pēc uzvaras „Ford Models Supermodel of the World” konkursā, kas 2010. gada sākumā norisinājās Brazīlijā, un kurā Katrīna Karlīna Caune ieguva 250 000 ASV dolāru vērtu kontraktu ar pasaules vecāko un vienu no prestižākajām modeļu aģentūrām „Ford Models”, Karlīna ļoti veiksmīgi uzsākusi savu modeles karjeru un jau pēc pāris mēnešiem viņas fotogrāfijas rotāja žurnāla „COVER” vāku. Katrīna Karlīna Caune, tāpat kā topmodele Ginta Lapiņa, demonstrējusi neskaitāmu prestižu zīmolu, tostarp „Dolce&Gabbana”, „Stella McCartney”, „Just Cavalli” jaunākās kolekcijas.

VIDEO: Katrīna Karlīna Caune

Ieva Lagūna (21)

Latviešu modele Ieva Lagūna kļuvusi par vienu no pasaulē pazīstamā veļas zīmola „Victoria's Secret” sejām jeb “eņģeļiem”. Katru gadu par “eņģeļiem” tiek izraudzītas 13 atpazīstamas pasaules modeles. Un Lagūnai šis ir jau otrais gads pēc kārtas, kad viņa ir līdzās tādām pasaulslavenām modelēm kā brazīliešu skaistulei Andrianai Limai, austrāliešu zvaigznei Mirandai Kerrai un citām supermodelēm.

Saldū dzimušās Ievas Lagūnas fotogrāfijas publicētas uz ietekmīgāko modes žurnālu vākiem – „Vogue”, „Rush” un „Elle”. Prestižo modes nedēļu laikā Ieva demonstrējusi tādu modes namu jaunāko kolekciju tērpus kā „Stella McCartney”, „Dolce&Gabbana”, „Donna Karan” un „John Galliano”. Viņa ir piedalījusies arī vairāku slavenu zīmolu smaržu reklāmas kampaņās.

Video: Ieva Lagūna

Video: Ieva Lagūna

Denija Sarkanbikse (17)

Ievērojamāko modeļu sarakstam no Latvijas patlaban pievienojas arī Denija Sarkanbikse (17), kas aizvadītajā pavasarī plūkusi laurus Milānas modes skatēs. Modeļu aģentūras „Dandy” daudzsološā modele Denija Sarkanbikse savas pirmās sezonas ietvaros jau piedalījusies „Emporio Armani” un „Dolce&Gabbana” skatēs Milānā. Turklāt, līdzīgi, kā savulaik modes nams „Proenza Schouler” izradīja interesi par Gintu Lapiņu, Parīzē Denija Sarkanbikse ir izpelnījusies slavenā modes nama „Givenchy” īpašo uzmanību, kas meitenei piešķīris „exclusive” statusu. Turpretim Milānā meitene piedalījās tādu zīmolu kā „Emporio Armani” un „Dolce&Gabbana” skatē un tās ietvaros tieši uz latviešu meitenes sejas tika prezentēts „Dolce&Gabbana” rudens/ziemas sezonas aktuālais grims.

Video: Denija Sarkanbikse

Ingūna Butāne (26)

Arī Ingūna Butāne ir viena no dažām Latvijas modelēm, kuras karjera ir uzskatāma par  ļoti veiksmīgu un vērā ņemamu sasniegumu modeļu aprindās.Viņa ir piedalījusies tādu pasaulē slavenu zīmolu kampaņās  kā „Armani Jeans”, „Bergdorf Goodman”, „Dolce & Gabbana”, “L'Oréal,  “Neiman Marcus”.

Jaunā latviešu modele piedalījusies „Fendi”, „Alexander McQueen”, „Viktor and Rolf, „Yohji Yamamoto,” „Alice Roi”, „Baby Phat”, „Belstaff”, „Gucci”, „Versace”, un „Oscar de la Renta” modes šovos, un kopā ar modelēm Julia Dunstall un Chanel Iman bijusi reklāmas seja zīnoliem “Escada” un “Bottega Veneta”. Tāpat Butāne ir piedalījusies “Victorias Secret” fashion šovos 2005., 2007. un 2008. gadā.

Video: Ingūna Butāne

Anastasija Kondratjeva (21)

Latvijas modele Anastasija Kondratjeva modeles karjeru sākusi tepat Latvijā, pozējot populārākajiem modes un stila žurnāliem - bijusi žurnālu „Lilit”, „Kosmetik”, „Pastaiga” vāku modele. Anastasija ir „L'Officiel” pirmā Latvijas izdevuma stila lapu modele. Paralēli  savai darbībai Latvijā, viņa veiksmīgi veidojusi starptautisko karjeru. Gan uzsākusi sadarbību ar zināmiem zīmoliem, gan strādājusi modes nedēļās Londonā, Ņujorkā, Parīzē un citviet pasaulē. Anastasija modes nedēļu ietvaros strādājusi trīsdesmit četrās modes namu skatēs, tajā skaitā arī tādu slavenu zīmolu skatēs kā „Calvin Klein”, „Louis Vuitton”, „Marc Jacobs”,” „BCBG Max Azria”, „Kenzo”, „Moschino”, „C'N'C Costume National”. Anastasijai Parīzē bija foto sesija žurnāla „L'Officiel” Krievijas izdevuma stila lapām.

Video: Anastasija Kondratjeva

Luīze Salmgrieze (20)

Arī pašmāju modeles Luīzes Salmgriezes modes aprindās nav svešs, jo šī meitene, tāpat kā iepriekšminētās latviešu modeles, guvusi atzinību pasaules modeļu aprindās un ir viena no pieprasītākajām modelēm. Luīzei izdevies gūt plašu atzinību no pasaulē populāriem apģērbu zīmoliem. Luīze ne tikai piedalījusies dažādos modes pasākumos Ņujorkā un Parīzē, bet piedalījusies arī Berlīnē notiekošajā modes nedēļā. Aizvadītajā vasarā Luīze Salmgrieze pozējusi Krievijas žurnālam „Marie Claire”, kas ir vērā ņemams sasniegums jaunajai un mērķtiecīgajai modelei. Luīze Salmgrieze piedalījusies arī Gacho videoklipā „Mans lielais klips”.

Video: Luīze Salmgrieze
Video: Luīze Salmgrieze Gacho klipā „Mans lielais klips”
Kasjauns.lv/Foto: BullsPress, models.com, no „Izdevniecības Rīgas viļņi” arhīva