Lauris Reiniks ieskandina Ziemassvētkus. Mūziķis prezentē savu astoto albumu. FOTO
Lauris Reiniks ir gandarīts – jaunais Ziemassvētku albums ieraudzījis dienasgaismu.
Slavenības
2012. gada 22. novembris, 23:18

Lauris Reiniks ieskandina Ziemassvētkus. Mūziķis prezentē savu astoto albumu. FOTO

Jauns.lv

Dziedātājam Laurim Reinikam pēdējās dienas pirms albuma „Lauris Reiniks Ziemassvētkos” izdošanas bijušas tik saspringtas, ka viņš pat tā prezentācijas rītā palika bez balss. Taču albuma izdošanas svētki tirdzniecības un izklaides centrā „Rīga Plaza” izdevās godam.

Svinīgo notikumu Lauris Reiniks atzīmēja ar nelielu koncertu tirdzniecības centrā, Vidzemes kamerorķestra un diriģenta Andra Veismaņa vadībā, kā arī Juliana instrumentālās grupas pavadījumā izpildot vairākas dziesmas no jaunā albuma. Tās klausījās mūziķa draugi, tuvinieki, fani un garāmgājēji. Pēc tam, aplaimojot sava talanta cienītājus ar autogrāfiem, Lauris Reiniks svinības turpināja blakus esošajā picērijā.

Albumā „Lauris Reiniks Ziemassvētkos” dzirdamas gan jaunas, gan jau paaudžu paaudzēs iemīļotas latviešu un ārzemju autoru dziesmas ziemas noskaņās, ko īpaši vairo Vidzemes kamerorķestra klātbūtne. Par orķestra aranžējumiem rūpējusies Holivudā strādājošā latviešu mūziķe un komponiste Lolita Ritmanis, bet dziesmas iedziedājis ne tikai Lauris Reiniks, bet arī Kārlis Būmeisters, Yana Kay, operdziedātāja Elīna Šimkus, visa Reiniku ģimene un bērnu popgrupa „Kīpas un knauķi”, bet piedziedāja Rūta Reinika, Marta Kukarane un Rūta Dūduma.

Šis ir Laura Reinika astotais albums un otrais Ziemassvētkiem veltītais – pirmais iznāca pirms deviņiem gadiem. Portālam kasjauns.lv Lauris Reiniks teic, ka šis viņam ir īpašs albums. „Sajūtas ir interesantas. Es ko tādu kāroju jau sen – ierakstīt dziesmas orķestra pavadījumā. Tā, lai dziesmas skanētu kā amerikāņu filmu mūzika. Un tas ir izdevies! Lolita Ritmanis šīs dziesmas ir aranžējusi lieliski! Darbs pie šī albuma vispār bija interesants – mans pirmais albums ar orķestri un pirmais, pie kura sāku strādāt Amerikā vasaras karstumā, plus 35 grādos, bet tika pabeigts rekordistā tempā,” stāsta Lauris Reiniks, piebilstams, ka saspringums pēdējās nedēļās bijis tik liels, ka viņš pat apslimis.

„Pēdējās nedēļas pavadīju lielā saspringumā. Bet, kad darbs bija pabeigts, organisms laikam tik ļoti atslāba, ka saķēru šī rudens baciļus – no rīta bija paaugstināta temperatūra, biju palicis bez balss. Es pat satraucos, ka albuma prezentācija notiks bez manas dziedāšanas, jo tik tiešām no rīta vēl nevarēju padziedāt. Bet sadzēros visādus karstos pretsaaukstēšanās pulverīšus, un, re, albuma prezentācija izdevās,” pēc jaunā albuma „Lauris Reiniks Ziemassvētkos” prezentācijas 22. novembra vakarā bilda mūziķis, kuram nu priekšā vēl lielais Ziemassvētku koncerts 20. decembrī Arēnā Rīga!

Lauris Reiniks gatavojas Ziemassvētku koncertam


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders