Žagars, Gailis, Birkavs un citi bauda 20 000 eiro dārgu rumu. FOTO
Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, degustējot pasaulē visdārgāko rumu.
Slavenības
2012. gada 8. decembris, 12:28

Žagars, Gailis, Birkavs un citi bauda 20 000 eiro dārgu rumu. FOTO

Kasjauns.lv

To, kā garšo pasaulē dārgākais rums, nu zina Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, modes dizainere Natālija Jansone, plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis, māksliniece Indra Sproģe, ekspremjeri Māris Gailis un Valdis Birkavs, pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa un citi sabiedrībā pazīstami viesi.

Viņi piedalījās pasaulē dārgākā ruma „Legacy by Angostura” degustācijā, kur viesiem tika pasniegti trīs ēdieni un tiem pieskaņoti ruma dzērieni – „Angostura 1919”, „Angostura 1824” un „Legacy by Angostura”. Turklāt maltītē kā interesants pārsteigums tika piedāvāts kokosrieksts, pildīts ar pikanto ķengura fileju, papaiju un karija mērci.

Protams, vakariņu kulminācija bija ekskluzīvā, 20 tūkstošus eiro vērtā ruma „Legacy by Angostura” degustācija, ko piedāvāja uzņēmuma „MV Latvia” sadarbības partneris Aurimas Abromavičius. Viņš pastāstīja, ka pasaulē vērtīgākais rums „Legacy by Angostura” tika radīts, lai svinētu Trinidadas un Tobago piecdesmito gadadienu. Lai pagatavotu šo ekskluzīvo rumu, tika izmantoti vairāki reti un dārgi ruma dzērieni, kurus sajaucot kopā, tapa „Legacy by Angostura”.

Īpašs ir ne tikai pats dzēriens, bet arī pudele, kurā tas pildīts, un tās iepakojums. Ruma „Legacy by Angostura” kaste sastāv no piecām sastāvdaļām – kristāla karafes, sudraba un kristāla veidota karafes aizbāžņa, gravētas sudraba karafes aploces, sarkana teļādas futlāra un maciņa ar informāciju par rumu. Vienas šī ruma pudeles vērtība ir 20 000 eiro, pasaulē ir tikai 20 šādas pudeles.

Viesiem dāvanā tika kristāla glāzes, no kurām viņi baudīja dārgāko rumu pasaulē. Modes dizainere Natālija Jansone mājās devās, glāzē atstājot arī rumu, lai ar to iepriecinātu vēl kādu.

Viens no visiem, kurš baudīja šo izsmalcināto dzērienu, bija Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars. Vaicāts, kāds bez šī bijis viņa mūžā vislepnākais dzēriens, Žagars aizdomājas... „Laikam jau, ka dārgākos dzērienus esmu dzēris pēc savas 50 gadu jubilejas. Tad man sadāvināja piecdesmitgadīgus konjakus. To cenu gan nezinu, jo dāvanām taču cenu neprasa, taču dzērienu iepakojums, pase, īpašā numerācija un daudz kas cits liecina, ka šie piecdesmitgadīgie konjaki ir patiešām dārgi dzērieni! Un tā ar draugiem ik palaikam pa vienai pudelītei no šiem konjakiem „atpogājam” un baudām. Ir tā vērts! Protams, kad bijām viesizrādēs Francijā, Bordo, tad radās iespēja pabūt labos vīna namos un ciemoties pie franču ģimenēm, kas no savām kolekcijām pacienāja mūs ar veciem, ļoti labiem, smalkiem un ekskluzīviem franču sarkanvīniem. Bet Japānā esmu lietojis ļoti senu un noteikti dārgu sakē,” portālam kasjauns.lv stāsta Andrejs Žagars, atklājot, ka pats iecienījis sarkanvīnus, īpaši Jaunās pasaules vīnus, bet visvairāk iesaka „Chateauneuf du Pape” no „Vieux Télégraphe” vīna nama.

Pasaulē dārgākā ruma degustācija

gallery icon

Kasjauns.lv/Publicitātes foto