Nereāli! Holivudas zvaigzne Džoana Kolinsa 20 gadu laikā vispār nav mainījusies. FOTO
Šā gada maijā britu aktrise Džoana Kolinsa atzīmēs 80. gadu jubileju
Slavenības
2013. gada 13. aprīlis, 05:40

Nereāli! Holivudas zvaigzne Džoana Kolinsa 20 gadu laikā vispār nav mainījusies. FOTO

Jauns.lv

Britu aktrise Džoana Kolinsa vislabāk skatītājiem pazīstama pēc lomas populārajā seriālā „Dinastija”. Šā gada 23. maijā aktrise atzīmēs jau savu 80. jubileju. Viņa aizvien izskatās žilbinoši un, šķiet, ka pēdējo 20 gadu laikā vispār nav izmainījusies.

79 gadus vecā britu aktrise Džoana Kolinsa kā galveno sava lieliskā izskata noslēpumu nosauc sejas dekoratīvo kosmētiku un iesaka citām sievietēm vienmēr lietot tonālo bāzes krēmu, kad viņas grasās iziet no mājām. „Pēc ādas mitrināšanas, es vienmēr uzklāju tonālo krēmu, kas ādu pasargā daudz labāk nekā visi tā saucamie burvju krēmi. Ja vēlaties izskatīties jaunas, sāciet lietot sejas dekoratīvo kosmētiku!”

„Kāpēc gan cilvēki ir tik izbrīnīt, ka sievietes savos 50, 60 un 70 gados izskatās seksapīli un absolūti brīnišķīgi?” – savos memuāros raksta aktrise Džoana Kolinsa. „Diemžēl mūsdienās plašsaziņas līdzekļu uzmanība ir tendēta tikai uz jaunību, jaunību un jaunību. Dažas sievietes, kurām ir pāri 40, sāk izjust seksapīla trūkumu un līdz ar to parādās arī milzīga nedrošības izjūta. Bieži vien netiek pat ievērots, ka daudzas sievietes izskatās krietni jaunākas par saviem gadiem jeb arī tas tiek pasniegts kā sensācija. Ir dučiem aktrišu, kurām ir pāri 50 un viņas izskatās lieliski: Sofija Lorēna, Sūzena Sarandona, Ursula Andresa, Rakele Velča... Šis saraksts ir bezgalīgs un tās ir tikai aktrises! Man ir daudz draudzeņu, kurām ir 60, 70 un 80 gadu. Viņas nav mediju uzmanības centrā, bet visas izskatās satriecoši valdzinošas. Francijā, piemēram, godā un respektē vecākas sievietes, tāpat arī Latīņamerikas zemēs, kur viņas uzskata par burvīgām. Šīs dāmas izstaro patiesu seksuālu valdzinājumu. Pasaules vēsturē sen pierādīts fakts, ka daudzas slavenās sievietes bija seksuāli aktīvas pusmūžā un arī pēc tā. Katrīnai Lielajai bija 60 gadu, kad viņa uz savu guļamistabu veda vīriešus, kuri bija 40 gadus jaunāki par viņu.”

„Daudz jaunu cilvēku domā, ka sekss ir tikai jauniešu privilēģija. Daudzi greizi skatās, ka sieviete pēc 40 vai viņu vecāki varētu būt seksapīli vai izskatīties seksīgi, un, nedod Dievs, vēl nodarboties ar seksu.”

„Mūsdienās, kad seksapīlu izmanto, lai notirgotu jebkuru preci, sākot ar putekļusūcēju un beidzot ar avio biļetēm, vajadzētu pieņemt, ka visiem ir tiesības par to priecāties un baudīt, neatkarīgi no vecuma.”

„Man ir patiess prieks lasīt ziņas, ka ir kāds pāris, kas apprecējies 80 gados vai divi cilvēki atjaunojuši attiecības, kas bija zaudētas pirms 50 gadiem. Mūsdienās sešdesmitgadnieces vairāk pielīdzināmas 45 gadus vecām sievietēm, bet tās, kurām ir 50 – kā emocionāli, tā vizuāli līdzinās 35 gadus vecajām.”

„Atkal un atkal es redzu 50 gadus vecas un koptas sievietes, un 20 gadus jaunas meitenes, kuras absolūti nerūpējas par izskatu. Sevis kopšanai nav jābūt ļoti laikietilpīgai, kā daudzi to domā esam. Parūpēties par ādu, lietojot saules aizsargkrēmu un uzziežot tonālo krēmu, – tas neprasa vairāk kā zobu tīrīšana. 20 minūšu ilga izstaipīšanās, viegla svaru pacilāšana un fizkultūra trīs reizes nedēļā nav nekas vairāk par garu kafijpauzi. Ēst salātus, zivi un omleti ir daudz veselīgāk nekā burgerus. Es neesmu apsēsta ar to, lai izskatītos un sajustos jauna. Ir svarīgi, lai viss, ko dari sevis labā, nāktu dabiski un nepiespiesti. Es sev neatsaku to, ko vēlos, – es ēdu šokolādi, cepumus un riekstiņus. Dzeru vīnu un šad tad iemalkoju arī stiprākus alkoholiskos dzērienus.”

Džoana Kolinsa savas dzīves laikā ir bijusi precējusies 5 reizes. No 2002. gada viņa dzīvo kopā ar piekto vīru – teātra menedžeri Persiju Gibsonu, kurš ir 32 gadus jaunāks par aktrisi. Viņai ir trīs pieauguši bērni no iepriekšējām laulībām.


Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.