Trakā pasaule
2013. gada 18. aprīlis, 14:06

Bezpajumtnieks brāžas cauri visai pilsētai, lai atdotu sievietei pazaudēto naudas maku. FOTO

Jauns.lv

Daudzus Krievijas mediju lasītājus šonedēļ aizkustinājis stāsts par kādu Maskavas bezpajumtnieku, kas mērojis ceļu cauri visai milzīgajai pilsētai, lai nogādātu īpašniecei ceļmalā atrastu maciņu ar visu naudu un dokumentiem.

Kā savā "Facebook" profilā stāstījusi pazaudētā naudasmaka īpašniece Irina Demidova, maciņš viņai acīmredzot izkritis no kabatas ceļmalā, izkāpjot no mašīnas, lai papildinātu stiklu tīrīšanas šķidrumu. Tikai mājās viņa atklājusi, ka kabata ir tukša. Skaidras naudas gan maciņā nav bijis daudz - aptuveni 1000 rubļu (17 latu), bet turpat viņa glabājusi gan banku kartes ar visiem PIN kodiem, gan automašīnas dokumentus, gan apdrošināšanas polises un vīra autovadītāja tiesības.

Atcerējusies, kurā vietā tas varēja notikt, Irina steigšus braukusi atpakaļ cauri visai pilsētai, taču maciņu vairs nav atradusi.

Taču neilgi pēc atgriešanās mājās pie durvīm atskanējis zvans. Durvis atvēris Irinas tēvs, kas pats visu mūžu strādājis milicijā. Ārā stāvējis trūcīgi ģērbts gadus 50 vecs vīrietis ar gaišu, atklātu skatienu, kas stādījies priekšā kā Sergejs. "Jūs te visi droši vien vai no ādas lienat laukā," sacījis negaidītais ciemiņš, pastiepjot naudas maku un aicinot "bez eiforijas pārbaudīt", vai nekas nav pazudis.

Kā stāsta Irina, viss bijis savā vietā - gan kartes, gan dokumenti, gan nauda, pat kāds ieplēsts "laimes dolārs", ko viņa glabājusi maciņā.

Atnācējs pastāstījis, ka maciņu atradis viņa draugs, kas šai "iecirknī" vāc tukšās pudeles. Viņš ilgi atvainojies, ka draugs esot paspējis par atrasto naudu nopirkt degvīna pudeli, bet pat šo pudeli Sergejs atnesis līdzi.

35 gadus vecā Irina, uzņēmuma "Atomenergomaš" galvenā sociālo programmu speciāliste, neslēpj aizkustinājumu, ka Sergejs ar atradumu braucis cauri visai Maskavai - sākumā ar elektrisko vilcienu, tad ar metro un maršruta taksometru, līdz beidzot ilgi maldījies pa visu rajonu, jo viņas māju neesot viegli atrast - viņam pat nācies jautāt ceļu policistiem.

No piedāvātās atlīdzības Sergejs kategoriski atteicies, sacīdams, ka gribējis tikai palīdzēt, līdz Irinas vīrs naudu viņam vienkārši ielicis kabatā. Ģimene ciemiņu paēdinājusi un izsaukusi taksometru, kurā Sergejs kāpis ar asarām acīs. "Viss šis notikums man šķiet kā brīnums. Sergejs mums kļuvis par cilvēku ar lielo burtu," savos pārdzīvojumos dalās Irina.

"Viņš izglāba ne tikai manus dokumentus - viņš izglāba mani pašu. Tādu cilvēku sastopu pirmo reizi. Izrādās, ka mums tomēr vēl ir krietni ļaudis. Pēc šīs tikšanās atkal esmu sākusi ticēt cilvēkiem," viņa raksta.

Irina atzīst, ka kautrējusies Sergejam pavaicāt, kādēļ viņš nonācis uz ielas, bet ļoti gribētu viņam palīdzēt.

Šis stāsts uzrunājis daudzus. Gan Irinas paziņas, gan sveši cilvēki izteikuši dažādus priekšlikumus, kā palīdzēt Sergejam, - sākot no ierosinājuma nopirkt viņam jaunu vējjaku līdz pat aicinājumam samest naudu un iegādāties viņam dzīvokli. "Raksta juristi, uzņēmēji, vienkārši cilvēki," stāsta Irina. Viņa gan nav pārliecināta, vai Sergejs šo palīdzību pieņemtu. Turklāt pats šā stāsta galvenais varonis neesot atrodams, pa atstāto telefona numuru Irinai neizdodas viņu sazvanīt.

Tomēr Irina nav atmetusi cerības sadzīt Sergejam pēdas un aicina medijos atsaukties maskaviešus, kam varētu būt zināma viņa atrašanās vieta.

LETA/Foto: Facebook.com

Tēmas