Slavenības
2016. gada 29. oktobris, 15:10

"Sestā jūdze" ar fantastisku koncertu atklāj Vislatvijas jubilejas koncerttūri. FOTO

Jauns.lv

Piektdienas vakarā Ādažu Kultūras centrā pulcējās grupas “Sestā jūdze” mūzikas cienītāji, lai sveiktu grupu 15 gadu jubilejā un baudītu izdaudzināto jubilejas koncertu “Man citas zemes nevajag”.

Jau ieejot Ādažu Kultūras centrā, koncerta apmeklētājus gaidīja dažādi pārsteigumi - fotografēšanās kovboju cepurēs pie īpašas foto sienas, momentizloze, iespēja iegādāties jauno albumu, bet vislielākā piekrišana bija “Sestās jūdzes” dziesmā apdziedātā rabarberu vīna degustēšanai.

Ieņemot vietu skatītāju zālē, ikvienu pārsteidza savdabīgā skatuves scenogrāfija –romantisks mājas jumts, uz kura starp antenām un veļas auklu, slaidi izslējušas savus knābjus, gozējās vārnas. Koncerta pirmā daļa bija kā uzvedums, kurā mazāk zināmas “Sestā jūdze” dziesmas veidoja stāstu par puisi, kurš devies prom no dzimtenes, atstājot šeit savu mīļoto. Nespējot svešumā rast laimi puisis finālā atgriežas Latvijā. Stāstu ar brīnišķīgu sniegumu izdejoja koncerta horeogrāfe Gabija Bīriņa un dejotājs Modris Opelts, to pavadīja lieliskas video projekcijas, kas radīja īpašu noskaņu un emocijas.

Koncerta otrā daļa bija īsts saldais ēdiens “Sestā jūdze” populārāko dziesmu cienītājiem. To papildināja grupas basģitārista Modra Miķelsona lieliskais vokāls, izpildot pasaulslavenu skaņdarbu kaverversijas un Baltijas labākā kantrimūzikas ģitārista Jāņa Misiņa sakomponētā skaņdarba “Americano” virtuozais izpildījums.

Emocionāls, negaidīts, pārsteidzošs un latvisks izskanēja grupas “Sestā jūdze” jubilejas tūres pirmais koncerts Ādažos. Pēc tā grupas “Sestā jūdze” tuvākie draugi un atbalstītāji pulcējās uz saviesīgām sarunām, rabarberu karstvīnu un kantrikūciņām. Tika sumināta arī koncerttūres producente Ieva Šteinberga un visi koncerttūres tapšanā iesaistītie.

Kasjauns.lv / Foto: Rojs Maizītis