Ceļazīmi uz Venēcijas kinofestivālu iegūst jaunā Splendid Palace blogere Paula Laurinoviča. FOTO
Rīgas vicemērs Andris Ameriks sveic konkursa laureāti Paulu.
2013. gada 8. jūnijs, 15:52

Ceļazīmi uz Venēcijas kinofestivālu iegūst jaunā Splendid Palace blogere Paula Laurinoviča. FOTO

Jauns.lv

Deviņpadsmitgadīgā Paula Laurinoviča atzīta par uzvarētāju starptautiskajā jauno kinoblogeru konkursā 28 Times Cinema, kas šopavasar sadarbībā ar Europe Cinemas vienlaikus notika 28 Eiropas valstīs. Kopā ar jauniešiem no visas Eiropas, kas uzvarējuši savu valstu nacionālajās atlasēs, augusta beigās viņa dosies uz prestižo Venēcijas kinofestivālu, kur pārstāvēs Latviju starptautiskajā jauno kritiķu žūrijā.

28 Times Cinema šogad notiek jau ceturto reizi, dodot iespēju jaunajiem blogeriem no dažādām Eiropas valstīm iepazīties ar pasaules vecākā kinofestivāla dienaskārtību, klātienē tikties ar pasaulē zināmiem režisoriem un producentiem, baudīt festivāla filmas, kā arī kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajās redzēto.

Ņemot vērā ilggadējo sadarbību ar organizāciju Europa Cinemas, privilēģija izvirzīt labākos kandidātus no Latvijas tika piešķirta kinoteātrim Splendid Palace.

Konkursa pirmā kārta notika Rīgā aprīlī, kad īpaši izvēlēta žūrija izvērtēja visus blogeru iesniegtos darbus un trīs labākos uzvarētāja noteikšanai nosūtīja Europe Cinemas pārstāvjiem Parīzē.

Deviņpadsmitgadīgā Paula Laurinoviča dzimusi Saldū. Nu jau gadu viņa dzīvo Rīgā, kur Rīgas Stradiņa universitātē studē medicīnu. Paula interesējas par teātri, mūziku, fotogrāfiju un tautas dejām. Par kino viņa saka: "Tas ļauj iepazīt pasauli, piedzīvot neticamus notikumus un atklāt visu sajūtu gammu, skatītāju ievilinot plašajā kino pasaulē."

28 Times Cinema Latvijas nacionālās atlases finālā iekļuva arī Anastasija Drozdoviča un Olga Koņkova, kuras tāpat kā Paula piekritušas būt par kinoteātra Splendid Palace oficiālajām kinoblogerēm. Meiteņu darbi arī turpmāk būs lasāmi Splendid Palace mājas lapā: http://www.splendidpalace.lv/lv/blog. Saskaņā ar konkursa noteikumiem 28 Times Cinema konkursam varēja pieteikties ikviens jaunietis vecumā no 18 līdz 25 gadiem, kas interesējas par kino, teicami pārvalda angļu valodu un raksta kino recenzijas.

Nacionālās atlases žūrijā bija kinokritiķe Daira Āboliņa, Kultūras Dienas galvenā redaktore, kinokritiķe Dita Rietuma, kinorežisors un producents, spēlfilmas „Amaya” autors Māris Martinsons, Rīgas vicemērs, SIA „Rīgas nami” kapitāldaļu turētāja pārstāvis Andris Ameriks, SIA „Rīgas nami” valdes priekšsēdētāja Vineta Verika un kino eksperts un radio cilvēks Vladis Goldbergs.

Karlīna Timofejeva/Foto: Lauma Kalniņa