Truksnis, Krūmiņš un Parādnieks dzīro un zolē Jūrmalas restorānā. FOTO
Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (pa kreisi) rīkotajā zoles turnīrā uzvarēja prokurors Vilnis Ulmis.
Slavenības
2013. gada 1. oktobris, 09:42

Truksnis, Krūmiņš un Parādnieks dzīro un zolē Jūrmalas restorānā. FOTO

Jauns.lv

Lielupes krastā restorānā „Pinot” sabiedrībā zināmi uzņēmēji, politiķi un mākslinieki nodevās latviešu nacionālās kāršu spēles – zolītes – spēlēšanai. Sacentās Rīga ar Jūrmalu un beigās uzvarēja draudzība un prokurors Vilnis Ulmis.

Zolmaņu vidū bija ne tikai turnīra rīkotājs Jūrmalas mērs Gatis Truksnis, bet arī miljonārs Jūlijs Krūmiņš ar dēlu Mārtiņu, mākslinieks Miervaldis Polis, bijušais pašvaldības aģentūras „Rīgas dārzi un parki” direktors Agnis Kalnkaziņš, Saeimas deputāti Augusts Brigmanis un Imants Parādnieks, uzņēmēji Ivars Bārdiņš, Edmunds Siksne un citi. Restorāna viesu zālē skanēja draudzīgas čalas, bet ik pa laikam virs kāda no galdiņiem pacēlās pa cigāru dūmu mutulim, kas telpā radīja specifisko, tikai cigāriem raksturīgo aromātu.

Vairums no zolmaņiem portālam Kasjauns.lv atzina, ka zolīti spēlēt jau agrā bērnībā viņiem iemācījuši tēvi. Bija redzams, ka daudziem par rezultātu svarīgāks ir pats kāršu spēlēšanas process. Neviens nesūkstījās, ja nācās zaudēt, piemēram, simt latu.

Pēc piecu stundas zolēšanas sākās pasākuma saviesīgā daļa. Pirms tās tika apbalvoti turnīra veiksmīgākie zolmaņi, par uzvarētāju atzīstot Finanšu un ekonomikas noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurors Vilni Ulmi. Lai gan sākotnēji zoles turnīrs tika rīkots ar devīzi „Rīga pret Jūrmalu”, noslēgumā tika izlemts, ka uzvarējusi ir draudzība.

Pēc apbalvošanas visi ieturēja restorāna „Pinot” šefpavāra sagatavoto mielastu, bet tad tika galdā celtas pudeles un glāzes, sākās dejas.

Vakara vadītāja pienākumi bija uzticēti aktierim Rolandam Rolandam, savukārt ar koncertiem viesus priecēja leģendārais estrādes dziedātājs Viktors Lapčenoks un aktieris Andris Bērziņš. Paklausīties koncertu vakarpusē ieradās arī Jūrmalā dzīvojošā miljonāre Tatjana Okladņikova, kā arī miljonāra Jūlija Krūmiņa meita, viesu nama „Villa Alvīne” vadītāja Maija Čerņavska.

Kasjauns.lv/ Foto: Inta Mengiša