Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Divi Ķiģeļi uz vienas skatuves. Fēlikss Ķiģelis uzstājas ar dēlu! FOTO
Fēlikss Ķiģelis un Ēriks Ķiģelis juniors Fēliksa koncertā „20 gadi uz skatuves” izpilda Ērika Ķiģela leģendāro balādi „Saldus saule”.
Slavenības

Divi Ķiģeļi uz vienas skatuves. Fēlikss Ķiģelis uzstājas ar dēlu! FOTO

Jauns.lv

„Tas beidzot noticis!” pēc sava iespaidīgā koncerta „20 gadi uz skatuves” koncertzālē „Palladium” gavilēja mūziķis Fēlikss Ķiģelis – viņš uzstājās kopā ar dēlu Ēriku Ķiģeli junioru.

Divi Ķiģeļi uz vienas skatuves. Fēlikss Ķiģelis uz...

Fēlikss Ķiģelis ir leģendārā „Līvu” mūziķa Ērika Ķiģeļa dēls un viens no Latvijā roķīgāko dziesmu autoriem un izpildītājiem. „Tiešām – 20 gadi uz skatuves. Patiesībā jau 21, un beidzot nolēmu sarīkot tādu pamatīgu koncertu,” portālam kasjauns.lv teica Fēlikss īsi pirms uzstāšanās sestdienas, 12. oktobra vakarā, piebilstot, gaidāms arī kāds pārsteigums – viņš kopā ar dēlu Ēriku Ķiģeli junioru izpildīs tēva slaveno hitu „Saldus saule”.

Tā arī notika. Kad tēvs un dēls dziedāja aizsaulē aizgājušā senča dziesmu, ne vienam vien zālē acīs sariesās asaras – tik emocionāls bija šis brīdis. „Vienmēr esmu popularizējis un neļāvis aizmirstībā ieslīgt tēva dziesmām. Tagad mana sirds ir mierīga – to turpmāk darīs arī Ēriks Ķiģelis jaunākais,” jau pēc koncerta lepns par puiku bija Fēlikss. Viņa vecākajam dēlam ir 11 gadu, un viņš iet korī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā. „Viņš ar kori jau pabijis pat Brazīlijā. Taču viens – uz skatuves pie mikrofona – dziedāja pirmo reizi. Esmu priecīgs, ka tagad Ķiģeļi ir mūziķi jau trešajā dinastijā,” gandarīts pēc koncerta bija Fēlikss Ķiģelis.

Jāpiebilst, ka divu Ķiģeļu kopā dziedāšana nebija vienīgais pārsteigums Fēliksa koncertā. Uz skatuves kāpa daudzi viņa draugi, piemēram, Gvido Linga, Alex ar grupu „Opus Pro”, Marka jeb Mareks Gailītis ar „Double Faced Eels”, kā arī „Tumsa” un Ivo Fomins. Varbūt daudzi to pat nezina, bet tieši Fēlikss Ķiģelis kopā ar Jāni Daugali izveidoja grupu „Tumsa”, no kuras Fēlikss aizgāja, un viņa vietā stājās Mārtiņš Freimanis. Savukārt ar Ivo Fominu Fēlikss savulaik muzicēja pirms gadiem piecpadsmit populārajā grupā  „Melnā princese”, un kopā abi nebija uzstājušies kopš 1998. gada!