Pēc tīrākās sirdsapziņas vai reklāmas nolūkos? Slavenības ziedo bezpajumtniekiem. FOTO
Džerards Batlers un Rasels Brends.
Slavenības
2013. gada 26. oktobris, 16:41

Pēc tīrākās sirdsapziņas vai reklāmas nolūkos? Slavenības ziedo bezpajumtniekiem. FOTO

Jauns.lv

Arī slavenībām ir sirds krūtīs un viņi šad tad ziedo naudiņu kādam ubagam uz ielas. Taču ir arī tādi, kas gatavi iemest bezpajumtnieka cepurē, lai vairotu sev popularitāti...

Laikā, kad skotu aktieris Džerards Balters viesojās Romā, viņš viens pats devās ielās, lai aplūkotu vēsturiski bagātās pilsētas ievērojamākās vietas. Te pēkšņi viņš manīja ietves malā guļam kādu bezpajumtnieku. Aktieris apžēlojās par dzīves likstu piemeklēto vīru un ielika viņa cepurē 20 eiro banknoti, un devās tālāk Romas ielās.

Arī viens no pasaulē bagātākajiem reperiem, Diddy, reiz manīts ziedojam naudiņu ubagam. Taču viņš šo soli izvērsa PR cienīgā aktivitātē. Mūziķis kopā ar pavadošo svītu bija devies uz „Il Pastaio” restorānu Beverlihilsā. Pēc iznākšanas no tā, viņš palūdza savam miesassargam iedot divdesmit dolāru banknoti kādam bezpajumtniekam un pēc tam vēl kopā ar viņu nofotografējās.

Ubagam šī, protams, ir milzu nauda, taču reperim, kas jahtas uzturēšanai vien nedēļā tērē sešu ciparu summu, divdesmit dolāru banknote ir pielīdzināma diviem santīmiem.

Turklāt šie „santīmi” pat nebija no paša kabatas...

Restorāns „Il Pastaio” ir iecienīts slavenību vidē, un to ievērojuši arī žēlastības dāvanu lūdzēji. Šogad uz „Il Pastaio” bija devies Dolfs Lundgrēns. Zviedru izcelsmes aktieris bija atsaucīgs, kad pie viņa ratiņkrēslā vērsās kāds vīrietis ar īpašām vajadzībām, lūdzot žēlastības dāvanas. Lundgrēns iedeva viņam dažas monētiņas.

Amizants piedzīvojums reiz atgadījās komiķim Raselam Brendam. Aktieris nāca no jogas nodarbības un viņu kārtējo reizi izsekoja paparaci. Kad pie Brenda pienāca kāds ubags un lūdza žēlastības dāvanas, aktieris piegāja pie paparaci un laipni palūdza atdarīt maciņu un ziedot vīram kādu monētiņu, ko fotogrāfs arī izdarīja.

Interesanti, ka šis ubags ir tas pats, ar kuru pirms pāris gadiem „fotosesiju” sarīkoja Diddy. Šķiet, ka šis vīrs būs sastapis vairāk slavenību nekā cits vidusmēra cilvēks!

Kādā citā reizē citu bezpajumtnieku Rasels Brends aizveda uz tuvējo ēstuvi un izmaksāja viņam pusdienas.

Bomzis, kurš ir slavenāks par Džordžu Klūniju

Interesanti, ka bezpajumtnieku vidū patiešām ir kāds vīrs, kuru pazīst vaigā daudzas slavenības. Holivudas zvaigznes uzskata par savu pienākumu noskūpstīt uz vaiga vai paspiest roku pašam slavenākajam bezpajumtniekam Ņujorkā. Kreigs Kastaldo jeb Kreigs Švarcs pat kļuvis par populāru aktieri, jo atveidojis „bomzi” jau 17 Holivudas filmās un neskaitāmos seriālos.

Par Kreiga vislabāko atpazīšanas zīmi kļuvis viņa noplukušais izskats un vecmodīgais radioaparāts, ko vīrs nēsā iekārtu kaklā. Tā dēļ viņš arī iemantojis iesauku Radiomens jeb Radiovīrs. Viņš patiesi bija no alkohola atkarīgs bezpajumtnieks, taču tad sāka pelnīt naudu, atveidojot bomzi Holivudas filmās un pārdodot atklātnītes ar slavenību autogrāfiem. Kādreiz viņš gatavs atdot zvaigznes rakstītu autogrāfu apmaiņā pret sviestmaizi, jo tikt pie nākamā autogrāfa Radiovīram nesagādā nekādas grūtības. Kad viņu pamana Sandra Bulloka, aktrise večukam sniedz skūpstu uz vaiga, bet bomzis viņu mīļi dēvē par Sendiju. Buču uz vaiga tikšanās reizē Kreigam sniedz arī aktrises Helēna Mirrena, Uma Tūrmane un vēl neskaitāmas citas Holivudas skaistules. Bet slavenie stiprā dzimuma pārstāvji spiež viņam roku un apskauj. „Nofotografējiet mani kopā ar viņu!” – pieprasa aktieris Džordžs Klūnijs, kad pamana Kreigu. „Viņš ir lielāka zvaigzne nekā es!”

Aktrise Vūpija Goldberga vairākus gadus vadīja prestižo „Oskara” balvu ceremoniju. Viņa mēdza sagādāt arī savam noplukušajam draugam biļetes uz šo smalko pasākumu. Uz ceremoniju bomzis ieradās sev ierastajā apģērbā un, protams, ar kaklā iekārto radioaparātu. Goldberga arī uzdāvinājusi Kreigam velosipēdu, lai viņam ērtāk pārvietoties pa Ņujorku. Par pilsētas slavenāko bezpajumtnieku rakstījuši arī tādi respektabli izdevumi kā „New York Times”, „New York Magazine”, „Time Out” un „New York Daily News”.

Reiz britu izdevuma „Independent” reportieris kopā ar Radiovīru pavadījis veselu nedēļu un apmeklējis arī filmēšanas laukumu, kur Kreigs kārtējo reizi atveidojis bomzi. „Mums katram par brīvu iedod kolas bundžiņu, taču no vecajiem paradumiem ir grūti atradināties,” stāsta žurnālists. „Radiovīrs tūliņ pat devās līdz tuvējam atkritumu konteineram, atvera tā vāku un – ak, Dievs! – sāka tajā rakāties. Viņš atrada ārā izmestu omleti un nekavējoties iestūķēja gabaliņu mutē. Darīja viņš to ļoti pavirši un ceptas olas gabaliņi palika vīra bārdā. Redzot manu šoku, viņš taisnojās: ‘Kas? Šī taču ir laba manta!’”

Radiovīrs un slavenības
Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press