Rutulis dēla jubilejā nosvin jaunā albuma iznākšanu. FOTO. VIDEO
Dēla Edvarda sešu gadu jubilejā Normunds Rutulis jeb N’Works priecīgs arī par sava albuma „N.O.A.” iznākšanu.
Slavenības
2013. gada 15. novembris, 06:22

Rutulis dēla jubilejā nosvin jaunā albuma iznākšanu. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Vai ziniet, kas ir N’Works? Tā ir „Normunda Rutuļa darbnīca” jeb dziedātāja Normunda Rutuļa pseidonīms, ko viņš lieto, remiksējot citu dziedātāju dziesmas. Un tieši Rutuļa dēla Edvarda dzimšanas dienā – 14. novembrī – klajā nācis N’Works jaunais remiksu albums „N.O.A.”

Dziedātājs, dīdžejs un mūzikas producents Normunds Rutulis savu pseidonīmu lieto, producējot un izdodot Latvijā radītu dažādu izpildītāju dziesmu remiksus. Nu nācis klajā otrais N’Works darbu apkopojums albumā „N.O.A.”, kas atšifrējot nozīmē „N’Works otrais albums”.

Albumā iekļautas Laimas Vaikules, Jāņa Stībeļa, Dona, Zanes Dombrovskas, Katrīnas Lukinas, Anmary, Gintas Krievkalnes un grupu „Tā Tā Tā”, „Into One”, „Borowa MC”, „Dvīnes” un „Dandelion Wine” izpildīto dziesmu remiksi, kā arī speciāli Kristīnai Zaharovai producētā dziesma „Melnais kaķis” un visu dziesmu apkopojums „ Nonstopmix”, kuru samiksējis dīdžejs Roberts Lejasmeijers.

Par to, kāpēc izvēlējies tieši šīs dziesmas, N’Works stāsta: „Dažas dziesmas remiksēšanai esmu izvēlējies pats, citas ir pasūtījuma darbi. Remiksēšanā svarīgi uzsākt darbu pareizajā laikā. Ar piespiešanos nekas labs nevar sanākt. Tādēļ šis albums gatavots četrus garus gadus. Esmu iemīlējies mūzikā līdz ausīm, un, producējot šāda veida mūziku, lieku lietā neizpaustās sajūtas. Tādā veidā ļaujos vilinājumam pasniegt konkrēto dziesmu tā, kā man to gribas dzirdēt. Man producēšana ir kā datorspēle, tikai nākamos līmeņus es būvēju pats un reti gadās laika limits konkrētā līmeņa iziešanai, tāpēc ir iespēja tajā uzkavēties tik ilgi, kamēr tas ir iziets pilnībā.”

Portāla kasjauns.lv vaicāts, kas vieglāk – „sačakarēt” citu dziesmas, vai radīt savas, Normunds Rutulis jeb N’Works, pasmaida: „Tā jau ir – citi saka, ka remiksi ir dziesmu „čakarēšana”.  Taču man jau tā neliekas. Dziesmu autori un izpildītāji man uzticējās, atvēlos savus darbus, un tad nu es tos pārveidoju pēc sava prāta. Protams, ir bijušas dažas diskusijas par to, ka mans variants nav gluži paticis, bet beigās esam nonākuši pie gala varianta, kas tīk arī orģinālkompozīcijas autoriem. Bet, ja jautājat, kas vieglāk, tad laikam jau remiksēt citu darbus. Jo ir gatavs materiāls, kuru var izmantot, to aranžējot citādāk, pēc sava prāta - tā, kā es to jūtu.”

N’Works  albuma „N.O.A.” prezentācija notika 14. novembra vakarā restorānā-bārā „Aqua Luna” Andrejostā. Tajā ieradās gan Normunda Rutuļa ģimene, gan arī viņa remiksēto dziesmu autori. Interesanti, ka tieši todien liela jubileja bija Normunda Rutuļa dēlam Edvardam – viņam palika seši gadi. Un tieši Edvards Rutulis bija tas, kurš saņēma pašu pirmo „N.O.A.” albuma eksemplāru!

Video: N’Works - „N.O.A.” Roberta Lejasmeijers megamix

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders