Novērtē, kā prominences Latvijas 98. jubilejā ieradās uz svinīgo svētku koncertu. FOTO
Sabiedrībā zināmi ļaudis, politiķi, kultūras un mākslas cilvēki 18. novembra vakarā apmeklēja Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rīkoto sētku svinīgo koncertu.
Slavenības
2016. gada 18. novembris, 18:45

Novērtē, kā prominences Latvijas 98. jubilejā ieradās uz svinīgo svētku koncertu. FOTO

Jauns.lv

Uz Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rīkoto svinīgo Latvijas neatkarības pasludināšanas 98. gadadienas koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī ieradās prominences, politiķi, Latvijas mākslas un kultūras pārstāvji.

Viens no Latvijas dzimšanas dienas svinīgajiem pasākumiem bija koncerts Latvijas Nacionālajā teātrī, kur pirms mūziķu priekšnesumiem uzrunu teica Valats prezidents Raimonds Vējonis. Aicinātie viesi uz Nacionālo teātri sāka plūst jau stundu pirms koncerta sākuma.

Ārvalstu vēstniekus un valsts augstākās amatpersonas - Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci un premjeru Māri Kučinski - pieveda pie pašām durvīm. Pārējie ieradās ar taksometriem, nāca kājām no stāvvietām, kur bija noparkojuši auto, bet daži uz pasākuma norises vietu atbrauca ar sabiedrisko transportu, kas svētku dienā kursē bez maksas.

 

Uz svinīgo koncertu ieradās vairāki bijušie premjeri - Indulis Emsis, Andris Bērziņš, Ivars Godmanis, Māris Gailis. Tāpat koncertu noklausījās rinda ministru - veselības ministre Anda Čakše, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un daudzi citi. Saeimas deputātu korpusu pārstāvēja tautas priekšstāvji Augusts Brigmanis, Kārlis Seržants, Edvards Smiltēns. Lolita Čigāne, Solvita Āboltiņa un citi.

Tāpat uz koncertu bija aicināti akadēmiķis Jānis Stradiņš, baleta festivāla sirds Lita Beiris, Valmieras teātra direktore Evita Sniedze-Ašeradena, Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, Mākslas agadēmijas rektors Aleksandrs Naumovs, pasaulslavenais komponists Pēteris Vasks ar kundzi kinorežisori Dzintru Geku un daudzi citi.

 

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Eduards Paņičevs