Alus svētki klāt! Šogad varēs degustēt vairāk nekā 170 alus šķirnes. FOTO
Lai lustīgi alus svētki! Kausus saskandina Rīgas mērs Andris Ameriks (pa kreisi) un Austrijas vēstnieks Latvijā Štefans Pēringers.
Bizness un ekonomika
2014. gada 15. maijs, 13:07

Alus svētki klāt! Šogad varēs degustēt vairāk nekā 170 alus šķirnes. FOTO

Jauns.lv

Vērmaņdārzā no 23.-25. maijam notiks jau par tradīciju kļuvušais starptautiskais „Latviabeerfest”, kurā par saprātīgām cenām varēs iepazīties ar vietēju un ārvalstu alus ražotāju produkciju, padalīties dažādos konkursos un vienkārši ar ģimenēm atpūsties no ikdienas steigas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai izbaudītu pavisam īstu alus festivālu un plašu kultūras programmu, vairs nav jādodas uz Vāciju – tagad to varēs tepat Rīgā - 23., 24., un 25. maijā Vērmanes dārzā notiks vērienīgākais Baltijas alus festivāls „Latviabeerfest”. Trīs dienas ilgais pasākums pulcēs alus darītājus no visas Latvijas un ārvalstīm. Festivāla laikā varēs nodegustēt vairāk nekā 170 alus šķirnes, no kurām daļa ir tepat Latvijā ražotas, bet daļa tiks atvesta no citām valstīm tieši šim festivālam.

Pasākums notiks jau ceturto gadu un tas ir atzīts par vērienīgāko alus un vienu no vērienīgākajiem kultūras notikumiem Baltijā. Pasākumu atbalsta Rīgas dome un Austrijas vēstnieks Latvijā Štefans Pēringers. Kas interesanti, pasākuma organizēšanā Austrijas vēstnieks Latvijā iesaistījies, jo mitinās blakus Vērmaņdārzam. „Iepriekšējos gados biju tikai festivāla skatītājs, bet mani iepriecēja tas, kas alus svētku laikā notiek Vērmaņdārzā, tāpēc šogad pieteicos palīgā festivāla rīkošanā. Starp citu, esmu arī parūpējies, lai festivālā savu uzstāšanos sniegtu Austrijas mūziķi. Atklāšu noslēpumu, mūziķi nāk no tā paša ciema, kurā savulaik dzīvoja šā gada Eirovīzijas uzvarētājs – Končita Vursta,” īpašā festivāla iesildīšanās pasākumā alusdarītavā-restorānā „Stargorod” atzina Pēringers.

Pasākumā, kurā netrūka alus un kvasa, restorāna pavāru gatavoto uzkodu, un pat bija organizēta ekskursija pa restorāna pagrabstāvā izveidoto mazo alusdarītavu, dalību ņēma arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks, aldaru aprindās labi zināmais „Bauskas alus” pārstāvis Vladimirs Barskovs, Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča un, protams, pasākuma krusttēvs, Latvijas Alus brālības valdes priekšsēdētājs Andrejs Šikors. Viņi informēja, ka Latvijas galvaspilsēta Rīga priecājas, ka tieši Latvijā notiek Baltijā lielākais alus festivāls, uz kuru ierodas daudz ārzemju viesu. Tāpat viņi atzina, ka šogad īpaši piedomāts, lai pasākumu būtu interesanti apmeklēt tieši ģimenēm. Proti, festivālā nebūs tikai alus baudīšana, bērniem būs savas īpašās atrakcijas, būs dažādi konkursi un kultūras pasākumu programma būs skatāma pat uz četrām skatuvēm. klausītājus priecēs tādas grupas, kā „Sestā jūdze”, Gunāru Meijeru ar grupu, „Emburgas zēni”, Miks Dukurs, „Otra puse”, „Rikardions” un jau pieminētie Austrijas mūziķi.

„Latviabeerfest” organizatori ir parūpējušies arī par to, lai cilvēki labi atpūstos un vēlāk droši varētu nokļūt mājās. Tieši tāpēc visus festivāla apmeklētājus uz mājām aizvizinās „Baltic Taxi” šoferīši un, ja pasažieris nosauks paroli „Latviabeerfest”, tad saņems atlaidi savam braucienam.

Festivāla ietvaros notiks starptautiskā konference „Baltic Beer Star”, kurā nozares profesionāļi no vairākām valstīm pulcēsies, lai izrunātu nozarē aktuālo un apmainītos ar pieredzi alus darīšanā savā valstī.


Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica