Sieviešu rallijā Jūrmalā uzstādīs Ginesa pasaules rekordu. FOTO
Sieviešu rallijs Jūrmalā būs unikāls, jautrs autobraukšanas piedzīvojums tikai dāmām.
Auto un tehnoloģijas
2014. gada 13. augusts, 16:58

Sieviešu rallijā Jūrmalā uzstādīs Ginesa pasaules rekordu. FOTO

Jauns.lv

23. augustā Jūrmalā un tās apkārtnē norisināsies „Sieviešu rallijs Jūrmala 2014”. Rallija organizatori un Jūrmalas pilsētas dome aicina ikvienu daiļā dzimuma pārstāvi piedalīties rallijā, lai kopā uzstādītu Ginesa pasaules rekordu.

Pirmajā sieviešu rallijā Jūrmalā 23. augustā plānots uzstādīt Ginesa pasaules rekordu – visvairāk dalībnieces sievietes motoru sporta pasākumā. Šobrīd šis rekords pieder Indijai, kur februārī “Lavasa Women’s Drive” pasākumā piedalījās 467 ekipāžas un kopā 934 sievietes. Atskatoties uz iepriekšējā sieviešu rallija rezultātiem, Latvija šo rezultātu jau ir pārspējusi – šogad mūsu sieviešu rallijā bija pieteiktas 556 ekipāžas un kopā 2000 dāmas.

Ginesa rekords pieder Latvijas sievietēm. Tādēļ pasākuma organizatori un Jūrmalas pilsētas dome aicina piedalīties „Sieviešu rallijā Jūrmala 2014”, lai parādītu pasaulei, ka Latvijas dāmām šī rekorda uzstādīšana ir nieks.

Sieviešu rallijs Jūrmalā būs unikāls, jautrs autobraukšanas piedzīvojums tikai dāmām, kurā valdīs vasarīga gaisotne, īpašas sajūtas un neizsīkstošais dāmu azarts, dodoties trasē meklēt kontrolpunktus, kuros jāizpilda uzdevumi. Lai to paveiktu, dāmām noderēs sievišķā intuīcija, atjautība un radošais gars.

„Nav būtiski – vai tev piecu gadu autovadītājas stāžs vai 2 mēneši – piedalīties var ikviena un visām sievietēm ir jābūt kopā, jo bez dāmu atbalsta mēs nevaram sasniegt rekorda virsotni,’’ tā apgalvo pasākuma idejas autore Laura Tabita. Viņa arī norādīja, ka Ginesa rekorda uzstādīšana ir tikai izsaukuma zīme teikuma beigās, pats galvenais ir tas, ka sieviešu rallijs norisināsies vasarā, jo to gaidīja daudzas dalībnieces.

„Sieviešu rallijs Jūrmala 2014” norisināsies 23. augustā. Reģistrēšanās, starts un finišs būs kempingā „Nemo”.

Rallija organizatori atklāj, ka šajā rallijā gaidāmas vairākas, dāmām nozīmīgas, izmaiņas šī gada rallijā. Viena no tām, kas tika minēts, ir šī gada rallija maršruts - tas būs visām dāmām pa spēkam, jo kopējais trases garums plānots aptuveni 200 km. Organizatori risinās arī iepriekšējo ralliju nepilnības, piemēram, ilgo gaidīšanas laiku pirms starta.

Par jautru gaisotni un lielisku atmosfēru gādās atraktīvais pasākumu vadītājs Armands Simsons, kurš apgalvo, ka sieviešu rallijs viņu ir savaldzinājis. Varēs baudīt brīvdabas SPA, izklaidēties košuma tirdziņā, piedalīties radošajās darbnīcās un, ja ir nepieciešamība, varēs izmantot bērnu pieskates centru. Muzikāli pārsteigumi uz lielās skatuves - visas dienas garumā, bet vakara noslēgums kopā ar grupu MUSIQQ.

Vakara noslēgumā, kā vienmēr, dalībniecēm tiks pasniegtas vērtīgas veicināšanas balvas vairākās nominācijās. „Sieviešu rallija Jūrmala 2014” pirmās vietas ieguvējas dosies pilnībā apmaksātā, lieliskā, elpu aizraujošā ceļojumā uz Turcijas vienu no lielākajiem tūrisma centriem – Antāliju. Nedēļu abas galvenās balvas ieguvējas varēs dzīvot augstas klases 5* viesnīcā, baudīt Antālijas provinces pasakaino dabu, peldēties tirkīzzilajos ūdeņos un pilnībā nodoties relaksācijai. Noteikti ir vērts pacīnīties!

Pieteikties dalībai „Sieviešu rallijā Jūrmala 2014” šobrīd var ikviena sieviete ar 25% procentu atlaidi dalības maksai, izpildot konkursa nosacījumus. Sīkāka informācija mājas lapā www.rekordrallijs.lv.

Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto