Getliņi EKO atklāj pirmo un vienīgo firmas veikalu. FOTO
Veikals atvērts un pieejams ikvienam iedzīvotājam "Getliņi EKO" teritorijā, Kaudzīšu ielā 57.
Bizness un ekonomika
2014. gada 10. decembris, 17:56

Getliņi EKO atklāj pirmo un vienīgo firmas veikalu. FOTO

Jauns.lv

Baltijā lielākā un modernākā atkritumu apsaimniekošanas poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi EKO" uzņēmuma teritorijā atklāts pirmais un vienīgais firmas tomātu veikals, kā arī sagaidīta jaunā tomātu raža. Līdztekus jau iecienītajām lielaugļu "Beorange" un "Montenegro" tomātu šķirnēm, ražu devusi arī jaunā tomātu šķirne "Haiku" jeb rozā tomāti ķekaros. Jau pavisam drīz jaunā raža nonāks pie pircējiem.

Getliņi EKO videi draudzīgā saimniekošana un veiksmīgā ekoloģiski saderīgu darbības virzienu ieviešana ir  pamats augstam vietējo un ārvalstu interesentu pieplūdumam uzņēmuma teritorijā. Diplomātisko vizīšu grupas Latvijā, ārvalstu uzņēmēji un sadarbības partneri, Latvijas, Eiropas un NVS valstu poligonu un atkritumu pārstrādes centru pārstāvji, siltumnīcu apsaimniekotāji, nozares izglītības iestāžu studenti un mācībspēki bieži izvēlas “Getliņi EKO” kā pieredzes apmaiņas un papildināšanas vietu. Gada laikā Getliņi EKO teritorijā viesojas turpat 2000 apmeklētāju, tāpēc pieprasījums pēc tomātu iegādes uzņēmuma teritorijā bijis augsts.  Atsaucoties apmeklētāju vēlmēm, nu atvērts "Getliņi EKO" tomātu veikals, kurā var iegādāties visu siltumnīcās audzēto šķirņu tomātus. Ar laiku- arī dažādus videi draudzīgus suvenīrus.

Veikals atvērts un pieejams ikvienam iedzīvotājam "Getliņi EKO" teritorijā, Kaudzīšu ielā 57. Tas atvērts katru darba dienu no plkst. 11.00 līdz 19.00.

"Man ir liels prieks, ka Getliņi EKO ir kļuvis par stabilu tomātu tirgus dalībnieku un ar savu kvalitāti iekarojis lietotāju uzticamību. Turklāt, Rīgas domei, kā uzņēmuma īpašniekiem ir gandarījums, ka Getliņi EKO katru gadu  piedāvā arvien jaunus un inovatīvus attīstības risnājumus," par Getliņi EKO attīstību saka Andris Ameriks, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks.

"Jauno tomātu stādi "Getliņi EKO" siltumnīcās tika iestādīti oktobra otrajā nedēļā un nu sagaidīta to jaunā raža. Pagājušajā sezonā novācām kopā 365 tonnas tomātu. Šogad pirmo reizi "Getliņi EKO" jaunās siltumnīcas strādās ar pilnu jaudu, tāpēc sagaidāmās ražas apjoms ir palielinājies. Plānots, ka šajā sezonā, kas turpināsies līdz pat 2015. gada augustam, novāksim 390 tonnas tomātu," stāsta Imants Stirāns, Getliņi EKO valdes priekšsēdētājs.

Lielāko daļu siltumnīcas platības aizņem iecienītās "Beorange" šķirnes tomātu stādi, kas iestādīti 7000 kv.m. platībā un ik nedēļu dos 12 tonnas ražas. Jaunā "Haiku" tomātu šķirne līdz šim Latvijā nav audzēta un "Getliņi EKO" ir pirmais uzņēmums, kas to piedāvās Latvijas iedzīvotājiem. Šīs šķirnes tomāti iestādīti 2000 kv.m. platībā. Tiem raksturīgs aveņu jeb rozā tonis un atsvaidzinoša, salda garša. Plānots, ka "Haiku" šķirnes ražas apjoms nedēļā sasniegs 2,5 tonnas.

"Montenegro" šķirnes tomātus "Getliņi EKO" sāka audzēt jau pagājušajā sezonā, kad tie tika iestādīti 200 kv.m. platībā, savukārt šogad "Montenegro" šķirne iestādīta 1000 kv.m. platībā. Tomātiem raksturīgs spilgti sarkans augļu tonis un patīkams līdzsvars starp saldu un skābu garšu. Plānotais ražas apjoms nedēļā - 1,5 tonnas.

SIA „Getliņi Eko” ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona “Getliņi” apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Vairāku gadu garumā poligonā “Getliņi” veiktās investīcijas atkritumu apsaimniekošanā un elektroenerģijas ražošanā ir apliecinājušas savu efektivitāti, finansiālo atdevi un labvēlīgu ietekmi uz vides saudzēšanu.

SEB banka ir Getliņi EKO finanšu partneris jau vairāk nekā 10 gadus. 2007. gadā tika izsniegts ilgtermiņa aizdevums uzņēmuma attīstībai, bet 2013. gadā SEB banka uzvarēja uzņēmuma rīkotajā konkursā par 2.5 miljonu eiro finansējuma piešķiršanu ražošanas modernizācijai, izbūvējot siltumnīcas otro kārtu.

Siltumnīcu izveide un tomātu audzēšana ir Latvijā unikāls piemērs ekoloģiski saderīgu darbības virzienu ieviešanai. Energobloka saražotais siltums tiek izmantots “Getliņi Eko” siltumnīcu apsildei, nodrošinot ideālu vidi lauksaimnieciskajai ražošanai gada aukstajos mēnešos. Siltumnīcu izveide poligona teritorijā, kur elektrības ražošanas rezultātā rodas siltums, ir reti izplatīta, bet pārbaudīta videi draudzīga pieredze citos Eiropas poligonos. To īsteno tādas valstis kā Holande un Zviedrija.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.