Bizness un ekonomika
2024. gada 16. septembrī, 21:44

"airBaltic" "Bloomberg TV" intervijā uzsver turpmākās izaugsmes plānus

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Šodien Latvijas lidsabiedrības airBaltic prezidents un izpilddirektors piedalījās "Bloomberg TV" raidījumā "The Pulse with Francine Lacqua" (Pulss ar Fransīnu Lakvu). Intervijas laikā tika apspriestas uzņēmuma aktualitātes un sniegts ieskats par lidsabiedrības izaugsmes plāniem un flotes paplašināšanu, kas varētu novest pie potenciāla akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO).

"airBaltic" tuvākajos gados plāno ievērojamu izaugsmi. Līdz 2030. gadam lidsabiedrība plāno divkāršot savu Airbus A220-300 floti līdz 100 lidmašīnām. Papildus tam plānota arī maršrutu tīkla paplašināšana. Martins Gauss uzsvēra arī sadarbību nozīmi, tostarp paplašināto līgumu ar Lufthansa Group par līdz pat 21 lidmašīnas iznomāšanu wet-lease vienošanās ietvaros, sākot no 2025. gada vasaras. 

Runājot par iespējamo airBaltic IPO, Gauss norādīja, ka uzņēmums pašlaik atrodas sagatavošanās posmā un veic pārrunas ar stratēģisko investoru, taču sīkāka informācija pagaidām ir konfidenciāla. 

Jau ziņots, ka "airBaltic" akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) vēlas piesaistīt aptuveni 300 miljonus eiro. Jauns.lv arī informēja, ka augusta pēdējā piektdienā Ministru kabinets slēgtā sēdē nolēma gan samazināt “airBaltic” pamatkapitālu, gan valsts līdzdalību uzņēmumā. Pamatkapitālu samazināja par 571,3 miljoniem eiro, lai nodzēstu pa gadiem uzkrātos zaudējumus. Valsts ieguldītais vairāk nekā pusmiljards eiro sen vairs nav reāla nauda, kas glabājas kaut kur uzņēmuma bankas kontā vai seifā. Šie līdzekļi gadu gaitā tikuši lietoti saimnieciskai darbībai.

Par "Bloomberg TV"

Bloomberg TV raidījumā The Pulse with Francine Lacqua tiek veiktas padziļinātas sarunas ar vadošajām uzņēmējdarbības, ekonomikas, finanšu un politikas personībām. Bloomberg TV Londonā bāzētā raidījumu vadītāja Fransīne Lakva (Francine Lacqua) ir intervējusi virkni ietekmīgu personību, tostarp Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron), Kristīni Lagardu (Christine Lagarde), Endrjū Beiliju (Andrew Bailey), Džeimiju Dimonu (Jamie Dimon), Deividu Solomonu (David Solomon), Bilu Geitsu (Bill Gates), Džordžu Sorosu (George Soros) un Mario Dragi (Mario Draghi).

Par "airBaltic"

airBaltic nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas, Tamperes un sezonāli no Grankanārijas piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieej