FOTO: Ikgadējā “Laba darīšanas dienā” pie t/c “Origo” aicina  pievērst uzmanību bērnu veselībai
foto: Publicitātes foto
Bizness un ekonomika

FOTO: Ikgadējā “Laba darīšanas dienā” pie t/c “Origo” aicina pievērst uzmanību bērnu veselībai

Reklāmas projekts

Tradicionāli 5. septembrī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā labdarības diena. Jau otro gadu pēc kārtas pie “Linstow Baltic” multifunkcionālā tirdzniecības centra “Origo” sadarbībā ar “Ronald McDonald House Charities Latvija” (RMHC Latvija) aizvadīts “Laba darīšanas dienas” pasākums ar mērķi pievērst uzmanību bērnu un jauniešu veselības veicināšanai, kā arī izcelt labdarības organizāciju nozīmīgo lomu sabiedrībā.

Atzīmējot Starptautisko labdarības dienu, ikviens interesents tika aicināts pārskatīt savus ikdienas ieradumus, mudinot sākt pašam ar sevi un darīt labu arī citiem, tādējādi rosinot sabiedrību būt iecietīgākai, atbalstošākai un līdzjūtīgākai. Šī diena kalpo arī kā atgādinājums vecākiem, ka bērnu veselība – gan emocionālā, gan fiziskā – sākas ar mums pašiem.

Laba darīšanas diena 2024

“Pamati veselīgam dzīvesveidam tiek likti jau bērnībā. Lai tie būtu spēcīgi, svarīga ir ne tikai vecāku loma, bet ikviena sabiedrības pārstāvja iesaiste, lai izglītotu jaunatni par veselīgu dzīvesveidu un tā nozīmi visa mūža garumā. Vesela un aktīva sabiedrība nozīmē arī ilgtspējīgu sabiedrību, tāpēc tirdzniecības centrs “Origo” ir iekļāvis rūpes par sabiedrības veselības veicināšanu savos ilgtspējas mērķos. Esam gandarīti līdzdarboties “Laba darīšanas dienā”, kurā ikvienam tiek sniegta iespēja apgūt jaunas prasmes un veselīga dzīvesveida paradumus, ieviešot pozitīvas pārmaiņas savā ikdienā,” norāda Viktorija Bižāne, tirdzniecības centra “Origo” mārketinga vadītāja.

“Laba darīšanas dienas” pasākumā tika piedāvātas daudzveidīgas aktivitātes kopīgai brīvā laika pavadīšanai dažādās radošās darbnīcās, kurās tika sniegta arī vērtīga informācija, kā  veidot veselīgus ikdienas ieradumus un tādējādi  palīdzēt nodrošināt labklājību bērniem, jauniešiem un sabiedrībai kopumā. Programmā bija, piemēram, musli spēka batoniņu gatavošanas meistarklase, nozīmīšu radīšana ar vērtīgiem vēstījumiem, iespēja pagatavot veselīgu smūtiju ar  “Rimi” veloblenderi.

Rimi - Laba darīšanas diena

Norišu laikā ikviens varēja apmeklēt un uzzināt vairāk par “RMHC Latvija” bērnu “Mobilo veselības aprūpes centru”, kas piedāvā bezmaksas medicīnisko aprūpi bērniem attālākajos valsts reģionos, kā arī piedalīties radošās darbnīcās par veselīgu dzīvesveidu, uzturu un sportošanu. Jau 14 gadus “RMHC Latvija” bērnu “Mobilais veselības aprūpes centrs” sadarbībā ar “Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu” un citām medicīnas iestādēm nodrošina bērniem reģionos kvalitatīvas un savlaicīgas medicīniskās konsultācijas.

“Šo gadu laikā bērniem līdz 18 gadiem esam snieguši vairāk nekā 61 737 ārstu-speciālistu konsultācijas visā Latvijā. Starptautiskajā labdarības dienā vēlamies atgādināt, ka mūsu darbs ir iespējams, tikai pateicoties sabiedrības atbalstam un ziedojumiem. “Laba darīšanas dienas” pasākums ir lieliska iespēja apzināties, cik svarīgs ir mūsu kopējais ieguldījums bērnu labklājībā un veselībā, kā arī katra aktīva iesaiste ziedošanā,” uzsver Guna Caune, “RMHC Latvija” izpilddirektore.

Ikviens var atbalstīt medicīnas speciālistu vizītes reģionos pie bērniem, ziedojot gan finanšu līdzekļus, gan preces un pakalpojumus bērnu “Mobilā veselības aprūpes centra” darbībai. Ziedojumus var veikt gan mājaslapā www.rmhc-latvia.lv, gan klātienē ikvienā “McDonald’s” restorānā Latvijā, kā arī, sazinoties ar “RMHC Latvija” par citiem ziedošanas veidiem.

Par RMHC:

“Ronald McDonald House Charities” ir starptautiska labdarības organizācija, kura darbojas jau 50 gadus vairāk nekā 60 valstīs un reģionos, radot un atbalstot programmas, kuru mērķis ir uzlabot bērnu veselību un labklājību. 2007. gadā Latvijā tika atvērta “RMHC Latvija” filiāle un 2011. gadā sākās aktīva bērnu MVAC darbība, kas tiek nodrošināta tikai par ziedojumiem.

Par t/c “Origo”

2020. gadā rekonstruētais un paplašinātais tirdzniecības centrs “Origo” ir viens no modernākajiem iepirkšanās centriem Latvijā. Jaunās ēkas pirmajos trīs stāvos izvietotas ērtas tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju telpas, savukārt ēkas augšējos trīs stāvos atrodas “Origo One” biznesa centrs ar augstvērtīgiem A klases birojiem. Tirdzniecības centrā “Origo” pieejams plašs vietējo un starptautisko zīmolu klāsts, tostarp “Home&You”, “Springfield”, “Women’secret”, “Ivo Nikkolo’’, “Reserved”, “Lindex”, “Douglas”, “Sportland’’, “Skechers”, “Sinsay”, “Multilukss”, “LMT”, “Virši”, “Euronics”, “Stenders”, “Vapiano”, “Ginger”, “Gan Bei”, “Caffeine”, “Rimi Hyper”, “Rimi Mini”, “Veselības centrs 4”, “E. Gulbja Laboratorija’’ un “Rīgas satiksme”.

Plašāka informācija: www.origo.lv.