Sieviete apmeklēja 10 valstis, iztērējot 230 eiro katrai: lūk, trīs vienkāršas stratēģijas
foto: Pexels.com/@Te lensFix
Ilustratīvs attēls.
Tūrisms
2024. gada 1. septembrī, 06:26

Sieviete apmeklēja 10 valstis, iztērējot 230 eiro katrai: lūk, trīs vienkāršas stratēģijas

Jauns.lv

Ārzemju ceļojumi ir interesants, bet diemžēl pārāk dārgs atpūtas veids. Taču ar pareizo pieeju var būtiski ietaupīt! Tā raksta britu laikraksts "Express".

Ceļojumu cienītāja vārdā Emma, ir iemācījusies izpētīt pasauli, neradot postu pašas budžetam. Šogad viņai izdevies apmeklēt 10 valstis, kopumā tam iztērējot ap 2343 eiro. Proti, tikai 230 eiro vidēji uz vienu valsti.

Šāds iespaidīgs ietaupījums balstās uz trim vienkāršām stratēģijām

Izvairīties no restorāniem

"Mans pirmais ieteikums ir atrast mājokli ar virtuvi, lai jūs varētu patstāvīgi gatavot ēdienu. Protams, daļa ceļojuma ir iepazīšanās ar jaunām kultūrām un ēdiena degustācija, bet tas var ātri apnikt," viņa saka.

Šis noteikums būs īpaši aktuāls, ceļojot uz bagātu valsti ar augstām cenām, piemēram, Ziemeļeiropā. Ja tomēr braucat uz lētākām valstīm, piemēram, Austrumeiropu, šis noteikums vairs nav tik obligāts. Dažkārt tur gadās, ka ēdiens no lielveikala, gatavots pašrocīgi, var izmaksāt dārgāk nekā ēdiens no āra kafejnīcas.

Sakaru ekonomija

Tas otrs ieteikums - iegādāties eSim, proti, tā saukto virtuālo SIM karti, lai izvairītos no lielām viesabonēšanas izmaksām. Kā alternatīva, ierodoties valstī, iespējams iegādāties vietējo SIM karti.

Pareizais ceļojuma laiks

Pēc sievietes teiktā, nav obligāti jādodas uz populāro tūrisma valsti vasaras sezonas karstumā, kad puse Eiropas un ASV dodas atvaļinājumos. Bagātīgo atpūtnieku dēļ no Rietumiem vasaras mēnešos visi kūrorti kļūst daudz dārgāki. "Ja varat ceļot ne jūlijā un īpaši ne augustā, jūs ietaupīsiet kaudzi naudas gandrīz uz visu. Turklāt galamērķī būs daudz mazāk ļaužu," iesaka ceļotāja.