Nosauktas 5 labākās vietas, kur aizvadīt pensiju par mazāk nekā 2700 eiro mēnesī
foto: Pexels.com/@Lisa Fotios
Portugāle.
Bizness un ekonomika
2024. gada 21. jūlijā, 14:40

Nosauktas 5 labākās vietas, kur aizvadīt pensiju par mazāk nekā 2700 eiro mēnesī

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Aiziešana pensijā nozīmē brīvu laiku atpūtai un sava darba augļu baudīšanai, taču daudziem pieaugošā dzīves dārdzība var kļūt par problēmu vēlamā dzīvesveida uzturēšanai. Pasaulē ir daudz drošu un pieejamu vietu, kur pensionāri var komfortabli dzīvot par mazāk nekā 2700 eiro mēnesī.

Izdevums "New Trader u" nosaucis 5 drošākās budžeta valstis, kas piedāvā kultūras pieredzes, dabas skaistuma un modernu ērtību apvienojumu pensionāriem.

Portugāle

Tādas pilsētas kā Lisabona, osta un Algarves reģions ir modē pensionāru vidū. Ģimenes pāris var ar komfortu nodzīvot par 2300 - 2700 eiro mēnesī, ieskaitot dzīvokļa īri pilsētas centrā, pārtiku, komunālos pakalpojumus un izklaidi.

Programma "Zelta vīza" un nodokļu režīms tiem, kam nav pastāvīgas dzīvesvietas, padara Portugāli īpaši pievilcīgu. "Zelta vīza" piedāvā uzturēšanās atļauju apmaiņā pret noteiktām investīcijām, bet šāds statuss piešķir ievērojamus nodokļu atvieglojumus pirmo desmit uzturēšanās gadu laikā.

Spānija

Valsts veselības aprūpes sistēma šeit ir starp labākajām pasaulē pēc Pasaules Veselības organizācijas versijas. Populāras pensionāru apmešanās vietas ir Valensija, Alikante un Malaga. 2300 līdz 2700 eiro ikmēneša budžets varētu nodrošināt komfortablu dzīvesveidu Spānijā, sedzot īres, komunālo pakalpojumu, ēdināšanas un brīvā laika pavadīšanas izdevumus.

Kostarika

Kostarika piedāvā pensionāriem mierīgu un bagātu dabu. Starp populārajiem pensionāru rajoniem ir Centrālā ieleja, kas pazīstama ar savu maigo klimatu, un piekrastes pilsētas ar brīnišķīgām pludmalēm.

Pāris var bezbēdīgi dzīvot Kostarikā par summu no 1800 līdz 2300 eiro mēnesī, kas parasti sedz īres maksu, komunālos pakalpojumus, ēdināšanu un izklaides.

Kostarikas pensiju programma ļauj pensionāriem viegli iegūt uzturēšanās atļauju. Lai piedalītos programmā, nepieciešams minimālais ikmēneša ienākums 900 eiro apmērā no pensijas vai sociālā nodrošinājuma.

Panama

Populāri rajoni pensionāru dzīvošanai ir Bokete augstienē, kas pazīstama ar savu vēso klimatu un ekspātu kopienu, Koronādo Klusā okeāna piekrastē un Panamas pilsētā tiem, kas dod priekšroku pilsētas dzīvei. Ģimenes pāris var komfortabli dzīvot Panamā par summu no 1800 līdz 2300 eiro mēnesī, atkarībā no atrašanās vietas un dzīvesveida.

Meksika

Starp drošām un populārām pensionāru pilsētām - Merida, San Miguel de Allende un Puerto Valjarta. Ģimenes pāris var ērti dzīvot Meksikā par summu no 1300 līdz 2300 eiro mēnesī, atkarībā no vietas un dzīvesveida.

Pensionāriem Meksika piedāvā pagaidu vīzu, kuru pēc četriem gadiem var pārveidot par pastāvīgu.