Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Izsludināts konkurss uz "Latvijas pasta" vadošajiem amatiem
foto: LETA
Bizness un ekonomika

Izsludināts konkurss uz "Latvijas pasta" vadošajiem amatiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

VAS "Latvijas pasts" padome izsludinājusi konkursu uz "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatu, liecina informācija "Latvijas pasta" mājaslapā.

Mēneša atalgojums valdes priekšsēdētājam paredzēts 10 225 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet valdes loceklim 9202 eiro pirms nodokļu nomaksas.
Pretendenti aicināti pieteikties konkursam līdz 2024.gada 5.jūlijam ieskaitot.

Atlases konkursā tiek meklēts valdes priekšsēdētājs (CEO), kura pārraudzībā būs uzņēmuma un komandas vadība, kā arī iesaistīto pušu, informācijas tehnoloģiju (IT) un operacionālā vadība, un valdes loceklis ar atbildību biznesa attīstības jomā (CCO), kura pārraudzībā būs kapitālsabiedrības ieņēmumi, produktu un pakalpojumu pārdošanas rādītāji.

"Latvijas pasta" padomes priekšsēdētājs Kaspars Rokens norāda, ka pasta un loģistikas nozare gan Latvijā, gan pasaulē pēdējo gadu laikā piedzīvo straujas pārmaiņas, ko veicina gan sīvā konkurence, gan ģeopolitiskie faktori. "Latvijas pasts" ir sācis vairākus projektus digitalizācijas un tehnoloģiskās attīstības jomā, kas būs jāturpina, koncentrējoties uz klientu pieredzi, ilgtermiņa perspektīvu un ilgtspēju.

Uzņēmuma padomei ir visaptverošs redzējums par "Latvijas pasta" attīstību, un tās ieskatā valdei būs jāsasniedz vadošas pozīcijas Baltijas pasta un loģistikas pakalpojumu tirgū, jāmodernizē uzņēmuma procesi, jāievieš jauni un inovatīvi pasta pakalpojumi, kā arī efektīvi jānodrošina tradicionālo pasta pakalpojumu pieejamība ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, konkursā aicināti līderi ar starptautisku biznesa pieredzi, kas ir savas jomas augstas raudzes eksperti.

"Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa atlases un novērtēšanas process sastāvēs no trim kārtām, un to īstenos atlases konkursa nominācijas komisija un personāla atlases kompānija SIA "Eiro Personāls".

Līdz ar pieteikuma vēstuli amata kandidātam jāiesniedz dzīves gājuma un darba pieredzes apraksts, kā arī augstākās izglītības apliecība un citi dokumenti. Pretendentiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, tiks lūgts sagatavot stratēģisko redzējumu par "Latvijas pasta" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai atbilstoši jomai, uz kuru tiek pretendēts.
Valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amata kandidātu atlasei un izvērtēšanai ir izveidota nominācijas komisija. Tās vadītājs ir "Latvijas pasta" padomes priekšsēdētājs Rokens, bet vadītāja vietnieks ir "Latvijas pasta" padomes loceklis Māris Macijevskis.

Komisijas locekļi ir Valsts kancelejas Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents, vadītājs Latvijā Andris Grafs, Latvijas Darba devēju konfederācijas padomes loceklis, "Latvijas finiera" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, Reģionālo mediju asociācijas vadītāja Ivonna Plaude un "Unifiedpost" direktors Edgars Strazds.

Novērotāji bez balsstiesībām ir "Latvijas pasta" Personāla vadības daļas vadītāja Ināra Mukāne-Mirtezani un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO prezidente Irēna Liepiņa.

Šobrīd "Latvijas pasta" valdē darbu turpina valdes loceklis ar atbildību finanšu vadības jomā (CFO) Andris Puriņš. Viņa pilnvaru termiņš ir 2028.gada 8.janvāris.

Savukārt, Beātes Krauzes-Čebotares, Jāņa Kūliņa un Pētera Lauriņa pagaidu valdes locekļu pilnvaras būs spēkā līdz brīdim, kad "Latvijas pasta" padome apstiprinās valdes priekšsēdētāju un valdes locekli, pamatojoties uz atklātā konkursa rezultātiem.

Kompānijā arī norāda, ka lēmums par valdes locekļu skaita samazināšanu līdz trim valdes locekļiem ir saistīts ar pārvaldības efektivitāti un izmaksu optimizāciju.

Jau vēstīts, ka "Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 108,269 miljoni eiro, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 4,1 reizi - līdz 538 646 eiro.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2300 darbinieku.