Kas ir kriptovalūta, un kā iegādāties kriptovalūtu?
foto: Shutterstock
Bizness un ekonomika
2024. gada 31. maijā, 14:35

Kas ir kriptovalūta, un kā iegādāties kriptovalūtu?

Reklāmas projekts

Kriptovalūta ir digitāla valūta, kas izmanto kriptogrāfiju, lai nodrošinātu darījumus. Uzziniet, kā iegādāties kriptovalūtas, kā arī populārāko kriptovalūtu.

Kas ir kriptovalūta, un kā iegādāties kriptovalūtu?

Kriptovalūta ir jebkura veida valūta, kas pastāv digitāli vai virtuāli un izmanto kriptogrāfiju, lai nodoršinātu darījumus. Kriptovalūtām nav centrālās emisijas vai regulējošās iestādes, tā vietā tiek izmantota decentralizēta sistēma, lai reģistrētu darījumus un izdotu jaunas vienības.

Kriptovalūta ir digitāla maksājumu sistēma, kas nepaļaujas uz bankām, lai pārbaudītu darījumus. Tā ir vienādranga sistēma, kas ļauj ikvienam jebkurā vietā nosūtīt un saņemt maksājumus. 

Kriptovalūtas maksājumi pastāv tikai kā digitāli ieraksti tiešsaistes datubāzē, kurā ierakstīti konkrēti darījumi. Pārskaitot kriptovalūtas līdzekļus, darījumi tiek reģistrēti publiskajā virsgrāmatā. Kriptovalūta tiek glabāta digitālajos makos.

Kriptovalūta saņēma savu nosaukumu, jo tā izmanto šifrēšanu, lai apstiprinātu darījumus. Tas nozīmē, ka uzlabotā kodēšana ir saistīta ar kriptovalūtu datu uzglabāšanu un pārsūtīšanu starp makiem un publiskām virsgrāmatām. Šifrēšanas mērķis ir nodrošināt drošību.

Pirmā kriptovalūta bija Bitcoin, kas tika izveidota 2009. gadā un joprojām ir lielākā un pazīstamākā kriptovalūta šodien.

Kā iegādāties kriptovalūtu

Lai iegādātos kādu no kriptovalūtām ir jāveic trīs vienkārši soļi:

1. solis - izvēlieties platformu

Pirmais solis izlemt, kuru platformu izmantot. Parasti jūs varat izvēlēties starp tradicionālo brokeri vai īpašu kriptovalūtas apmaiņu:

  • Tradicionālie brokeri - tiešsaistes brokeri, kas piedāvā veidus, kā pirkt un pārdot kriptovalūtu, kā arī citus finanšu aktīvus. Šīs platformas mēdz piedāvāt zemākas tirdzniecības izmaksas, bet piedāvā mazāku kriptovalūtu klāstu.
  • Kirptovalūtu apmaiņa - ir pieejamas daudzas kriptovalūtu biržas, no kurām izvēlēties un katra no tām piedāvā dažādas kriptovalūtas, digitālos makus, procentus un daudz ko citu. Daudzas biržas iekasē uz aktīviem balstītas maksas.

Salīdzinot dažādas platformas, apsveriet, kuras kriptovalūtas tiek piedāvātas, kādas maksas tās iekasē, to drošības funkcijas, uzglabāšanas un izņemšanas iespējas.

2. solis - finansējiet savu kontu

Kad esat izvēlējies savu platformu, nākamais solis ir finansēt savu kontu, lai jūs varētu sākt tirdzniecību. Lielākā daļa kriptovalūtu biržu ļauj lietotājiem iegādāties kriptovalūtas, izmantojot fiat valūtas, piemēram, ASV dolāru, Lielbritānijas mārciņu vai eiro, izmantojot savas debetkartes vai kredītkartes, lai gan tas atšķiras atkarībā no platformas. 

Svarīgs faktors, kas jāņem vērā, ir maksas. Tie ietver iespējamās noguldījumu un izņemšanas darījumu maksas, kā arī tirdzniecības maksas. Maksas atšķirsies atkarībā no maksājuma veida un platformas, ka jāizpēta sākumā.

3. solis - pirkuma veikšana

Jūs varat veikt pasūtījumu, izmantojot sava brokera vai biržas tīmekļa vai mobilo platformu. Ja plānojat iegādāties kriptovalūtas, varat to izdarīt, izvēloties “pirkt”, izvēloties veidu, ievadot kriptovalūtu daudzumu, kuru vēlaties iegādāties, un apstiprinot darījumu.

Šis ir viens no veidiem, kā iegadāties kripovalūtas, ja tās jau ir iekļautas kriptovalūtas biržās, bet jaunākās kriptovalūtas, kas pieejamas sākumā iepriekšpārdošanā, būs nedaudz savādāks porcess. Šajā gadījumā, 1. solī jums būs jāizveido kriptovalūtas maks, kas pēc tam ir jāsavieno ar projekta oficiālo vietni. Un tālākie soļi paliek tādi paši.

Šobrīd jaunākā kriptovalūtu, kuru varat iegādāties iepriekšpārdošanā ir mēmu kriptovalūta PlayDoge. 

PlayDoge

PlayDoge mēmu kriptovalūtu projekts ir tikai divas dienas vecs un jau ir savācis vairāk nekā 500 000 ASV dolāru. Līdzās detalizētajam ceļvedim un P2E spēlei ir arī vairāki citi elementi, kas ir palīdzējuši tās iepriekšpārdošanai iegūt tik lielu uzmanību.

PlayDoge ir mēmu kriptovalūta, kas ir balstīta uz BEP-20 standartu, kas nozīmē zemākas maksas un parasti ir iecienīts tīkls mēmu kriptovalūtu entuziastu vidū.


Gluži kā Dogecoin, PlayDoge $PLAY žetonu piedāvājums ir ierobežots līdz 9,4 miljardiem žetonu, kas palīdz nodrošināt žetona vērtības pieaugumu, jo arvien vairāk cilvēku to iegādājas.

Kopumā šie visi faktori ir veicinājuši iepriekšpārdošanas popularitāti, kā rezultātā žetons tagad ir redzams dažās no populārākajām ziņu publikāciju vietnēm un pat sociālo mediju platformās, piemēram, Telegram un Twitter.

Ņemot vērā tā agrīno popularitāti un lietošanas gadījumus, PlayDoge ir labākā mēmu kriptovalūta, ko iegādāties tagad un var arī piedzīvot lielisku augšupeju, tiklīdz tiek palaista kriptovalūtu biržā. 

Pašlaik pirmajā iepriekšpārdošanas posmā $PLAY žetona cena ir 0,005 ASV dolāri, un to var iegādāties, izmantojot BNB, ETH, USDT vai bankas karti. Pircēji, kuri izmanto BNB, pēc izvēles var “iesaldēt” savus žetonus, lai saņemtu atlīdzības.