Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sporta un veselības stāvokļa izsekošana: ar ko viedpulksteņi var pārsteigt šodien?
foto: Publicitātes foto
Huawei watch Fit 3
Auto un tehnoloģijas

Sporta un veselības stāvokļa izsekošana: ar ko viedpulksteņi var pārsteigt šodien?

Reklāmas projekts

Reklāmas projekts

Vai esat kādreiz redzējuši skeitbordistu uz dēļa, kas spēj veikt 900 grādu apgriezienu gaisā? Kā raksta digitālais izdevums "The Sportsman", tas ir viens no sarežģītākajiem skeitborda trikiem, ko pirms 25 gadiem izpildīja profesionālais skeitbordists Tonijs Hauks (Tony Hawk). Lai izpildītu vienu no sarežģītākajiem trikiem šajā sporta veidā, ir nepieciešamas vairākas stundas smagu treniņu. Tāpēc, tāpat kā jebkurā citā sporta veidā, arī skeitojot ir svarīgi turēt rūpi par savu veselību.

"Skeitbords ir diezgan ekstrēms sporta veids, un sarežģītu kombināciju laikā skeitbordistu sirdsdarbība var ievērojami paātrināties. Mūsdienu viedpulksteņi ir lielisks papildinājums skeitborda braukšanas pieredzei, jo tie uzrauga tādus svarīgus veselības rādītājus kā sirdsdarbību vai skābekļa līmeni asinīs. Šīs ierīces ne tikai palīdz fitnesa entuziastiem droši pārvarēt savas robežas, bet padara treniņus vēl efektīvākus," stāsta Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

foto: Publicitātes foto

No sirdsdarbības monitoringa līdz traumu profilaksei

Huawei Watch Fit 3 viedpulkstenis lietotājiem piedāvā vairāk nekā 100 treniņu režīmus, tostarp basketbola, skeitborda un pat e-sportu. "Lai palīdzētu jums sasniegt fitnesa mērķus, pulksteņa ekrānā varat iestatīt treniņu atgādinājumus. Skeitbordisti var izmantot šo funkciju, lai plānotu konkrētus treniņus vai atgādinātu sev, kad ir laiks praktizēt noteiktus trikus. Lietotāji, kuriem patīk paņemt līdzi skeitbordu arī tālākiem attālumiem, novērtēs ierīcē integrēto augstas precizitātes GPS sistēmu. Šī funkcija palīdzēs iezīmēt skaidrus maršrutus, iepazīt jaunas vietas un nepazust," stāsta M. Tillers.

Kā stāsta eksperts, viedpulkstenis sporta entuziastiem piedāvā arī vēl vienu ne mazāk svarīgu priekšrocību – iespēju uzraudzīt sirdsdarbību un skābekļa līmeni asinīs, un saņemt brīdinājumus, ja šie rādītāji būs ārpus normas. "Sirds ritma monitorings dara lietotājam zināmu, kad treniņa laikā nepieciešams paņemt pārtraukumu. Analizējot veselības datus, laika gaitā sportisti var identificēt pārpūles pazīmes un paņemt laiku atpūtai," norāda eksperts.

Ja vēlies iepazīties ar Latvijas profesionālā skeitbordista Artūra Bogdanoviča pieredzi, lietojot viedpulksteni, skatieties šeit: 

Dizains, kas neierobežo

Lai gan viedpulkstenis ļauj uzraudzīt svarīgus veselības rādītājus, tam jābūt ērtam, lai to varētu nēsāt treniņu laikā. "Piemēram, jaunais Huawei viedpulkstenis ir īpaši plāns un viegls. Tā korpuss sver vien 26 gramus un ir 9,9 mm plāns. Tas padara ierīci gandrīz neredzamu uz rokas un netraucē veikt dažādas sarežģītas skeitborda kombinācijas," par dizainu stāsta M. Tillers.

Lietotāja komfortu nodrošina arī korpusā integrētais augstas izšķirtspējas AMOLED displejs ar automātisku spilgtuma regulēšanu līdz pat 1500 nitiem. Tas ļauj skeitbordistiem trenēties gan brīvā dabā, gan iekštelpās, jo ekrāns var attēlot nepieciešamo informāciju jebkuros apgaismojuma apstākļos.

foto: Publicitātes foto

Ilgi treniņi nav problēma

Kad esat aktīvs, ir svarīgi, lai viedpulkstenis, ko nēsājat, spētu darboties pēc iespējas ilgāk garu treniņu laikā. "Huawei Watch Fit 3 akumulators ar vienu uzlādi var darboties līdz pat 10 dienām, bet biežāk lietojot – līdz 7 dienām, tāpēc jums nebūs jāuztraucas par ierīces uzlādi visas nedēļas garumā. Taču, ja pirms svarīga treniņa aizmirsīsiet uzlādēt ierīci, nekas traks, jo tikai 10 minūtes ātrās uzlādes nodrošinās jūsu viedpulksteņa darbību visas dienas garumā," saka M. Tillers.

foto: Publicitātes foto

Huawei Watch Fit 3 ar silikona siksniņu maksā 159 EUR, savukārt versija ar ādas siksniņu – 179 EUR. Pērkot līdz 16. jūnijam, dāvanā bezvadu austiņas Huawei FreeBuds SE 2.

Reklāmas raksts sadarbībā ar Huawei.

Tēmas