Rīgas Motormuzejā atklāj pasākumu sēriju "Latvijas E-auto 2024/25"

Rīgas Motormuzejā otrdien, 9. aprīlī notika "Latvijas E-auto 2024/25" atklāšanai veltīta preses konference.

gallery icon
Auto un tehnoloģijas
2024. gada 9. aprīlis, 17:03

FOTO: kāds būs Latvijas elektroauto? Pavasarī izraudzīsies Latvijas e-auto 2024/25

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgas Motormuzejā otrdien, 9. aprīlī notika "Latvijas E-auto 2024/25" atklāšanai veltīta preses konference.

Pasākumā uzstājās Klimata un enerģētikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Irbe, Rīgas Domes vadības pārstāvis, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks, Baltijas Ilgtspējīgas mobilitātes alianses pārstāvis Aivis Lonskis, ieskicējos e-auto kā tuvākās nākotnes standart.

Rīgas domes deputāts Olafs Pulks (JV) informēja par plāniem arī turpmāk veicināt atbalstu tiem, kuri apsver pārsēsties pie stūres e-auto.

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) norāda, ka Latvijā transporta sektors ir viens no lielākajiem emisiju radītājiem, kas prasa vienlīdz lielu ieguldījumu sektora zaļināšanā.

"Sekojot tirgus tendencēm un sabiedrības vajadzībām, ieviešam dažādus jauninājumus atbalsta programmās, lai nodrošinātu plašākas iespējas elektroauto iegādei gan mājsaimniecību un uzņēmumu, gan pašvaldību vidū. Jau šobrīd strādājam pie vienas no atbalsta programmas uzlabojumiem, lai arī daudzbērnu ģimenes saņemtu atbalstu septiņvietīgu elektroauto iegādei," papildina Melnis.

Elektromobilitātei veltīto pasākumu sērija "Latvijas E-auto 2024/25" ir veltīta elektromobilitātes veicināšanai un elektroauto popularizēšanai.

Tai būs vairāki posmi - izziņošana, testa braucieni, simpātiju balvas noteikšana un pasākums plašākam sabiedrības lokam tirdzniecības centrā "Spice" kā arī noslēguma apbalvošanas ceremonija tepat Rīgas Motormuzejā.

Elektroauto vērtēs vairākās kategorijās. Uzvarētājus izraudzīsies cenu kategorijā līdz 50 000 eiro un cenu kategorijā virs 50 000 eiro, kā arī tiks piešķirtas balvas vairākās nominācijās - "Radīts pilsētai", "Ģimenes izvēle", "Uzņēmēja izvēle", "Biznesa klase", "Skaistākais dizains" un "Simpātiju balva", kuru noteiks sabiedrības balsojums. Patlaban par titulu cīnās 27 e-auto, taču saraksts var tikt papildināts.

Pasākumu sēriju "Latvijas elektroauto 2024/25" atbalsta elektromobilitātes jomā aktīvi uzņēmumi, tostarp SIA "Eleport", "SEB banka", "If P&C Insurance" Latvijas filiāle, "Kempower", "Mobilly", Automašīnu iznomātājs "Sixt" Latvijā, "Goodyear", CSDD, SIA "Igates pils", tirdzniecības centrs "Spice".