foto: Paula Čurkste/LETA
"airBaltic" turpinās Grankanārijas bāzes darbību arī nākamajā ziemas sezonā
Starptautiskā lidosta "Rīga".
Bizness un ekonomika
2024. gada 30. janvāris, 22:56

"airBaltic" turpinās Grankanārijas bāzes darbību arī nākamajā ziemas sezonā

Jauns.lv/LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" turpinās nodrošināt lidojumus no sezonālās bāzes Grankanārijā, vienā no Spānijai piederošajām Kanāriju salām, arī nākamajā ziemas sezonā, kas sāksies 2024.gada oktobrī, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Aviokompānijā skaidro, ka "airBaltic" turpinās pakalpojumu sniegšanu no Grankanārijas ar tiešajiem lidojumiem astoņos maršrutos uz Skandināvijas un Baltijas valstīm, ņemot vērā bāzes rezultātus un lielo pieprasījumu.

Lidojumi maršrutā Grankanārija-Oslo-Gardermoena (Norvēģija) un maršrutā Grankanārija-Kopenhāgena (Dānija) tiks uzsākti šā gada 27.oktobrī un notiks vienu reizi nedēļā, vienlaikus lidojumi maršrutā Grankanārija-Tallina (Igaunija) arī tiks uzsākti 27.oktobrī, bet tie notiks divas reizes nedēļā.

Savukārt lidojumi maršrutā Grankanārija-Rīga tiks uzsākti šā gada 28.oktobrī un notiks divas reizes nedēļā, bet 29.oktobrī "airBaltic" sāks piedāvāt lidojumus arī maršrutā Grankanārija-Tampere (Somija), kuri notiks vienu reizi nedēļā.

Tāpat šā gada 2.novembrī "airBaltic" uzsāks lidojumus maršrutos Grankanārija-Viļņa (Lietuva), Grankanārija-Oslo-Sandefjorda Torpa (Norvēģija) un Grankanārija-Billunda (Dānija), kur lidojumi katrā no maršrutiem notiks vienu reizi nedēļā.

"airBaltic" pērn decembrī atklāja sezonālo bāzi Grankanārijā, piedāvājot kopumā tiešos lidojumus desmit maršrutos.

Jau ziņots, ka airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja 4,536 miljonus pasažieru, kas ir par 35,8% vairāk nekā 2022.gadā.

"airBaltic" koncerna apgrozījums 2022.gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Savukārt 2023.gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2022.gadā, "airBaltic" koncerna apgrozījums palielinājās par 40,8%, sasniedzot 510,632 miljonus eiro. "airBaltic" pērn deviņos mēnešos strādāja ar 9,122 miljonu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.