foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas vienīgajā “Michelin” restorānā “Max Cekot Kitchen” ievērojami pieaugušas cenas par vakariņām
Viens no galdiņiem "Max Cekot Kitchen" restorānu.
Bizness un ekonomika
2024. gada 27. janvāris, 22:50

Latvijas vienīgajā “Michelin” restorānā “Max Cekot Kitchen” ievērojami pieaugušas cenas par vakariņām

Jauns.lv

Pagājuši vien divi mēneši kopš restorāns “Max Cekot Kitchen” ieguva prestižo “Michelin” uzrakstu. Kā sarunā ar TV3 raidījumu “900 sekundes” stāsta pats šefpavārs Maksims Cekots, interese par restorānu ir pieaugusi, un visas vietas ir rezervētas līdz pat aprīļa beigām. Restorānu galvenokārt apmeklē vietējie iedzīvotāji, taču interesi izrāda arī arvien vairāk tūristu.

Toreiz Justīne skaidroja, ka "Max Cekot Kitchen" ir pirmais Rīgas restorāns, kur tiek piedāvāta tikai degustācijas ēdienkarte. Proti, restorānā nevar atnākt un izvēlēties kaut ko no piedāvātā, kā tas ir ierasts - klientam tiek pasniegta speciāla ēdienkarte, kas vienam cilvēkam izmaksā 150 eiro. Tāpat iespējams pasūtīt vīnu izlasi par 150 eiro vai bezalkoholisko kokteiļu izlasi par 105 eiro. Tagad šis gastronomiskais piedzīvojums kļuvis vēl dārgāks.

Kā intervijā raidījumam “900 sekundes” stāstīja Cekots, vakariņas tagad vienai personai maksājot 200 eiro. Šefpavārs skaidro, ka tas nav bijis brīvprātīgs lēmums un cenas paaugstinātas nevis “Michelin” zvaigznes dēļ, bet gan tāpēc, ka cenas paaugstinājuši piegādātāji.

"Firmas.lv" liecina, ka "Michelin" zvaigzni ieguvušais restorāna "Max Cekot Kitchen" pārvaldītājs ir SIA "Max Cekot Group", kas pieder Maksimam Cekotam (55%) un Nataļjai Golubovai (45%). Uzņēmums pērn strādāja 350 212 eiro apgrozījumu un 22 006 eiro peļņu. "Max Cekot Group" reģistrēts 2018.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2760 eiro.

Jauns.lv jau vēstījis, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) noslēgusi 1,27 miljonu eiro vērtu līgumu ar Francijā reģistrēto "Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin" par dalību starptautiskajā gastronomijas ceļvedī "Michelin Guide". Līgums būs spēkā līdz 2025. gada 31. oktobrim.

"Michelin" apbalvošana "Hanzas peronā"

Jaukā gaisotnē 2023. gada 21. novembrī Rīgā, "Hanzas Peronā" pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" paziņoja Latvijas labākos restorānus. Ceļvedī ...

gallery icon

Iepirkuma gala ziņojumā uzsvērts, ka "Michelin Guide" ir vadošākais un pats zināmākais restorānu ceļvedis pasaulē. Šis ceļvedis tiek uzskatīts par starptautisku atsauci, it īpaši tiem tūristiem, kuri vietas apskata pēc citu vērtējumiem.

Sākotnēji, pērn novembrī LIAA ar "Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin" noslēdza 150 000 eiro vērtu līgumu par gastronomijas potenciāla analīzi Latvijā. Līgums paredzēja, ka Latvijā "Michelin Guide" pēta vairāk nekā 30 restorānu, pēcāk sniedzot atzinumu.