foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas uzņēmums saņem prestižu balvu kā pasaulē labākais rotaļlietu noformējums
"Latvijas pasta" izdotā bērnu grāmata "Brīnumu diena".
Bizness un ekonomika
2024. gada 13. janvāris, 23:56

Latvijas uzņēmums saņem prestižu balvu kā pasaulē labākais rotaļlietu noformējums

Jauns.lv/LETA

Iepakojumu ražotājs SIA "Stora Enso Packaging" Pasaules iepakojumu organizācijas konkursā "WorldStar for Packaging" uzvarējis kategorijā "Rotaļlietas", liecina konkursa tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Apbalvojums saņemts par grāmatas "Brīnumu diena" iepakojumu.

Konkursā "WorldStar for Packaging" tika iesniegti 435 darbi no 41 valsts. Visvairāk apbalvojumus "WorldStar for Packaging" konkursā saņēma Japāna - 28, Vācija - 21, Austrālija un Jaunzēlande - pa 16, ASV - 12, kā arī Brazīlija un Austrija - katra 11.

Kopumā apbalvoti 214 uzvarētāji 19 kategorijās.

Latvijā izgatavotais iepakojums piedalījās konkursa kategorijā "Rotaļlietas", un ir vienīgais balvas saņēmējs šajā kategorijā.

foto: Evija Trifanova/LETA
"Latvijas pasta" izdotā bērnu grāmata "Brīnumu diena".

Apbalvošanas ceremonija notiks 15. jūnijā Bangkokā iepakojuma izstādes "ProPak Asia" laikā.

"WorldStar for Packaging" Pasaules Iepakojuma organizācija rīko kopš 1970. gada, ik gadu aicinot pieteikt dalībai nacionālo konkursu žūriju izvirzītos labākos iepakojumus no Eiropas, Āzijas, Amerikas, Āfrikas. Konkursa uzvarētājus nosaka starptautiska žūrija, kurā bija pārstāvji no pasaules iepakojuma organizācijām, asociācijām un institūtiem.

"Stora Enso Packaging" 2022. gadā strādāja ar 61,341 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 13,9% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 32,9% un bija 3,397 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānija reģistrēta 1994. gadā, un tās pamatkapitāls ir 973 215 eiro. "Stora Enso Packaging" ir koncerna "Stora Enso" meitassabiedrība.