No darba veikalā līdz biroja darbiniekam – Daniila izaugsmes stāsts
Bizness un ekonomika
2023. gada 29. septembris, 17:24

No darba veikalā līdz biroja darbiniekam – Daniila izaugsmes stāsts

Reklāmas projekts

22 gadus vecais Daniils ir pabeidzis Rīgas Valsts tehnikumu un pēc profesijas viņš ir elektrotehniķis. Lai arī elektrotehniķa amatu apgūt bija ļoti interesanti, šajā jomā viņš nestrādā. Pirms pieciem gadiem Daniils aizsāka savu karjeru vienā no “Maxima” veikaliem kā jaunākais pārdevēja palīgs, bet jau šobrīd viņš pieņēmis izaicinājumu pievienoties komandai “Maxima” birojā.

Kāda ir tava nodarbošanās, iegūtā izglītība un hobiji?
Mācījos Rīgas Valsts tehnikumā un pēc profesijas esmu elektrotehniķis. Bija ļoti interesanti mācīties šajā jomā, tomēr realitātē par elektrotehniķi nestrādāju. Brīvajā laikā man patīk spēlēt datorspēles. Es pat teiktu, ka tas ir hobijs, kam veltu daudz sava laika.

Kā sākās tava karjera "Maxima"? 
Mana karjera “Maxima” sākās 2017. gadā. Vasaras mēnešos strādāju kā jaunākais pārdevēja palīgs veikalā Kauguros. Sākumā nebiju domājis, ka atgriezīšos, tomēr pēc tehnikuma pabeigšanas sāku strādāt veikalā kā kasieris. Vēlāk sapratu, ka par elektrotehniķi strādāt nemaz nevēlos un parādījās iespēja strādāt par klientu konsultantu - pārdevēju pašapkalpošanās kasēs, kā arī veikala zālē un aiz vitrīnas. Mans svarīgākais darba pienākums bija laipni apkalpot pircējus.

Kā tev patīk darbs "Maxima" - ko tu novērtē visvairāk?
Man patīk, ka lielākoties saskāros ar laipniem klientiem un tieši šis pozitīvisms mudināja palikt strādāt veikalā. Ļoti novērtēju arī savus kolēģus, kuri grūtākos brīžos bija klāt, lai palīdzētu ar dažādiem darba jautājumiem. Strādājot “Maxima”, izjutu komandas garu. Mēs esam vienota komanda!

Kāda ir tava spilgtākā atmiņa, strādājot "Maxima"?
Spilgtākā atmiņa man ir pēdējā darba diena veikalā. Tajā dienā visi - manas maiņas vadītāja, direktors un vecākais kasieris apsveica mani un novēlēja veiksmi jaunajā amatā. Ļoti liels paldies Kauguru “Maxima” veikala komandai par to, ka pieņēma mani un ļāva mani sevi paradīt un realizēt.

Pastāsti par savu amatu šobrīd - kādi ir tavi pienākumi?
Vislielāko motivāciju un atbalstu man sniedza ģimenes locekļi, kas mudināja mani pieteikties. Liels paldies viņiem par to! Šobrīd mans ieņemamais amats ir klientu atbalsta specialists. Mani pienākumi nedaudz atšķiras no tiem, kas bija jāveic iepriekš. Ja pirms tam man nācās strādāt ar klientiem vai pircējiem veikalā, tad jaunajā amata man ir jāstrādā ar iekšējiem klientiem, piemēram, citiem veikaliem, cehiem un loģistikas centriem. Iekšējie klienti raksta pieteikumus un mans uzdevums ir palīdzēt tos risināt. 

Kādi ir tavi tālākie karjeras mērķi?
Pirmkārt, vēlos sākt mācīties augstskolā un iegūt augstāku izglītības līmeni, lai varētu turpināt augt “Maxima” komandā.

Kāpēc tu ieteiktu "Maxima" strādāt citiem? 
Es ieteiktu strādāt “Maxima” tiem cilvēkiem, kuri spēj nopietni attiekties pret darbu. Jo nopietnāk pret darbu attieksies, jo lielāka izaugsme tev būs. Tāpat “Maxima” ir arī daudz citu labumu. Ja strādā veikalā, darbiniekiem ir bezmaksas pusdienas, apdrošināšana, regulāri komandas saliedēšanās pasākumi un citi plusi.

Kāds ir tavs ieteikumiem cilvēkiem, kuri meklē profesionālo izaugsmi?
Mans ieteikums būs: ja redzi iespēju, ķeries pie tās un nekad nepadodies.

“Maxima Latvija” ir lielākais privātais darba devējs valstī un vadošais mazumtirdzniecības tīkls Latvijā. Ik dienu “Maxima” veikalus apmeklē 300 000 klienti, par kuriem rūpējas vairāk nekā 6000 darbinieku liela komanda. “Maxima Latvija” prioritāte ir darbinieku un pircēju ērtības, tādēļ uzņēmums nepārtraukti investē darbinieku labklājībā un pircēju pieredzes uzlabošanā. 

Šobrīd “Maxima Latvija” ir pieejamas vakances dažādās uzņēmuma jomās – pārtikas ražošanas cehos, loģistikas centros, birojā un veikalos visā Latvijā. Tāpat uzņēmums piedāvā prakses iespējas dažādās jomās. Ar visām aktuālajām uzņēmuma “Maxima” vakancēm var iepazīties šeit.