foto: Pixabay.com/pexels
"Airbnb" vai viesnīcā: kur lētāk apmesties atvaļinājumā? Atbilde pārsteigs!
Tūrisms
2023. gada 23. septembris, 04:53

"Airbnb" vai viesnīcā: kur lētāk apmesties atvaļinājumā? Atbilde pārsteigs!

Jauns.lv

Daudziem atpūtniekiem par lielu pārsteigumu kopumā viesnīcas numuri izmaksā lētāk nekā dzīvokļi "Airbnb" īrētajos apartamentos.

Par to liecina patērētāju grupas "Which?" jaunākā pētījuma rezultāti. Grupas eksperti salīdzināja tūkstošiem viesnīcu numuru cenu ar 300 tūkstošiem vienvietīgu izmitināšanas variantu populārajās mājokļu īres vietnēs.

Kopumā pētījums ietvēra 13 populārus tūrisma galamērķus Lielbritānijā un vēl 37 citur pasaulē. Analīze balstīta uz vidējām cenām 12 mēnešos no maija līdz maijam, raksta "The Independent".

Konkrēti noskaidrots, ka dzīvošanas maksa vienam cilvēkam viesnīcā bija vidēji 125 dolāri par nakti, salīdzinot ar 148 dolāriem "Airbnb" un "Vrbo".

"Daudzi atpūtnieki varbūt būs pārsteigti, atklājot, ka vidējā viesnīcu cena daudzos virzienos ir lētāka nekā apartamenti ar vienu guļamistabu, kas bieži tiek reklamēti kā populārs variants ceļotājiem, kas cenšas ietaupīt naudu.

Plānojot nākamo braucienu, nedomājiet, ka viesnīca maksās dārgāk, bet tā vietā pārbaudiet cenas dažādās platformās. Lielajām grupām, kurām vajag vairāk istabu un telpas, privātā īre, visticamāk, joprojām būs labāka par viesnīcām par cenu," norāda žurnāla "Which? Travel" redaktors Rorijs Bolands.

"Which?" eksperti tāpat izcēluši vairākus virzienus, kur ceļotāji var būtiski ietaupīt, apmetoties viesnīcās.

Grieķijas salā Santorini "Airbnb" un "Vrbo" piedāvājumi parasti maksāja par 71% dārgāk – 251 dolāru, salīdzinot ar 147 dolāriem viesnīcām, bet privātie mājokļi Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā maksā par 58% dārgāk nekā viesnīcas: vidēji 226 dolāri pret 143 dolāriem.

Arī viesnīcu cenas daudzos Āzijas virzienos kopumā bija lētākas. Tā, piemēram, Honkongā cenu starpība bija 85%, līdzīgi rezultāti bija arī Singapūrā un Dubaijā.

Tāpat noskaidrots, ka vairākos Lielbritānijas tūrisma galamērķos dzīvošana viesnīcā parasti izmaksā lētāk nekā rezervācija caur "Airbnb" un "Vrbo". Piemēram, viesnīcas gleznainajā piejūras pilsētā Sautvoldā vidēji maksā 192 dolārus, kamēr vidējie piedāvājumi mājokļu īres vietnēs parasti izmaksā 276 dolārus.